featured

Dudak Dolgunlaştırma Nedir? Dudak Dolgunlaştırma Fiyatları Ne Kadardır? Dudak Büyütme Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dudak dolgunlaştırma nedir? Kozmetik bir işlem olarak tanımlanan dudak büyütme, kişiler arasında ise dudak dolgunlaştırma olarak adlandırılmaktadır. Bu yazımızda size; dudak dolgunlaştırma fiyatları, ayrıca dudak büyütme nasıl yapılır ve doğal yöntemlerle dudak dolgunlaştırma nasıl yapılır, gibi soruların cevaplarını vereceğiz. Dudak dolgunlaştırma yöntemleri arasında en yaygın şekilde kullanılan şekli dermal dolgu maddesinin, dudak da belli bölgelere enjekte edilmesiyle gerçekleştirilmektedir.

Birbirinden farklı dolgu maddesi bulunmakla birlikte, en fazla kullanılan ve tercih edilen dolgu maddesi hyaluronik asit dolgu maddesidir. İnsan vücudunda da belli oranda bulunan bu madde sayesinde, kişide herhangi alerjik bir durum oluşmamaktadır.

Çok daha önce kullanılan kolajen dolgu maddesi yerini, hyalunorik asit dolgu maddesine bırakmıştır. Bunun yanında dudak implantı ve yağ enjeksiyonuyla yapılan dolgu uygulamaları da bulunmaktadır.

Hyaluronik Asit Dolgu Maddesi Faydaları Nelerdir?

Tıp literatürünün gelişmesiyle birlikte dudaklarda ve daha birçok bölgede kullanılan hyaluronik asit dolgu maddesi; şekil, yapı ve hacim olarak iyileştirme özelliğine sahiptir. Etkisi en az 6 ay kadar sürmektedir. Bu sürenin sonunda eğer istenirse dolgu işlemi tekrarlanarak, dudaklarda hacim ve dolgunluk devam ettirilebilir.

Hyaluronik asit dolgu maddesi bir kere uygulandıktan sonra, dudaklara şekil ve hacim kazandırırken, dudak dokuları da desteklenmeye başlar. Bunun yanında diğer dolgu maddelerine göre dudak üstünde çok daha az deformasyona yol açmaktadır. Peki, Hyaluronik asit dolgu maddesinin faydaları nelerdir?

Diğer dolgu maddelerine göre çok daha kolay kontrol edilebilir.Enjeksiyonlar aşamalı olarak verilerek istenilen sonuçlar elde edilir.Dudak üzerinde topaklanma şişlikler daha kolay yok olur.Dudaklarda daha az morarma meydana gelir.Sonuçları uzun ömürlü ancak kalıcı değildir.Alerjen bir yapısı bulunmaz.

Dudak Dolgunlaştırma Nasıl Yapılır?

YouTube video

Dudak dolgunlaştırma işlemi için konusunun uzmanı bir hekime başvurularak gerekli kontroller yaptırılmalıdır. Dolgunlaştırma işlemi yapılan kişi, uygulama sonrasında günlük hayatına hemen dönüş yapabilir.

Eğer yağ enjeksiyonu şeklinde bir dolgunlaştırma işlemi yapılacaksa; farklı bir prosedür gerçekleştirilir. Bunun için, vücudun başka bir bölgesinden alınacak yağ için liposuction işlemine ihtiyaç duyulmaktadır.

Dudak dolgunlaştırmadan önce, ağrı ya da acı hissedilmemesi için dudak bölgesi, topikal ya da lokal olarak uyuşturulur. Enjekte yapılacak noktalar belirlendikten sonra, çok ince uçlu iğneler yardımıyla dolgu maddesi, dudaklara enjekte edilir.

Hyaluronik Asit ile Dolgunlaştırmanın Yan Etkileri

Hyaluronik asit ile dudak dolgunlaştırma yan etkileri oldukça azdır ve kısa süre içinde yok olurlar. Enjeksiyon yapılan yerlerde ufak kanamalar, dudaklarda şişme ya da morarma, kızarıklık ve hassasiyet gibi yan etkiler görülebilmektedir.

Bunların yanında eğer konusunda uzman ve deneyimli bir hekim tarafından yapılmamışsa ya da kalitesiz dolgu maddeleri kullanılıyorsa, dudaklarda hacim sağlamada çok daha ciddi yan etkiler oluşabilmektedir. Dudak dolgunlaştırmanın yan etkileri arasında:

10 günden fazla süren şiddetli şişlik ve morarma,Dudaklarda asimetri,Dudaklarda topaklanma ve düzensizlik,Enfeksiyon kapma,Kan damarına yapılan yanlış enjeksiyon sonucu doku kaybının oluşması,Alerjik reaksiyon,Dudaklarda doku kaybı, yara izi ya da sertleşmenin meydana gelmesi sayılabilir.

Bu tür belirtiler, ciddi sonuçlardır ve bu yüzden çok kısa süre içinde doktora başvurularak gerekli önlemler alınmalıdır.

Kimler Dudak Dolgunlaştırma Yaptırabilir?

Dudak dolgunlaştırma işlemi için, ilk olarak bu uygulamayı gerçekten isteyip istemediğinizden emin olmalısınız. Sırf başkası istiyor ya da başkasında gördüğünüzde istiyorsunuz diye, dolgunlaştırma işlemi yaptırılmamalıdır.

Dudak dolgunlaştırma işlemi için, gerçekçi beklentilerin oluşması gerekir. Dolgunlaştırma işleminin artıları ve eksileri, doktor ile tartışılmalı ve en iyi sonucun ne olacağına dair karar birliğine varılmalıdır.

Dudak dolgunlaştırmak için sağlıklı olmak ve özellikle sigara kullanmamak önemlidir.

Kan lekesi problemi olanLupus (kelebek hastalığı)Diyabet hastalarıOral uçuk enfeksiyonu olan kişiler, dolgunlaştırma işlemi yaptırmamalıdır.

Dolgu maddelerinin içinde lidokain maddesi bulunur. Bu maddeye alerjisi olan kişilerin, farklı alerjen rahatsızlığı olan kişilerin, uygulama yaptırmadan önce doktorla görüşmesi çok önemlidir.

Dudak Dolgusu Nerede Yaptırılır?

Dudak dolgusu yaptırmak için; plastik cerrahlara, dermatologlara ve kozmetik yüz cerrahlarına başvurulabilir. Bu hekimlerin eğitimleri, uzmanlık alanları, sertifikalı olup olmadıkları, dudak dolgusu konusunda ne kadar deneyimli oldukları sorgulanmalıdır.

Dudak Dolgusu Maliyeti Nedir?

Dudak dolgusu maliyeti; yapılan işleme, doktorun deneyimine, nerede yapıldığına, hangi dolgu maddesinin kullanıldığına, ne kadar kullanıldığına göre değişkenlik göstermektedir.

Çoğu sağlık sigortası, kozmetik cerrahi ile ilgili uygulamaları ödememektedir. Bu yüzden yapılacak işlemleri ne olduğu hakkında kesin bilgi aldıktan sonra ve gerçekten isteniyorsa, dudak dolgunlaştırma uygulaması yaptırılmalıdır.

Doğal Yöntemlerle Dudak Dolgunlaştırma Nasıl Yapılır?

Yukarıda söylediğimiz işlemler dışında ayrıca doğal yöntemlerle dudak dolgunlaştırma yapabilmekte mümkün. Vereceğimiz birkaç farklı alternatif yöntem ile dudaklar dolgunlaştırılabilir. Dudak dolgunlaştırma doğal yöntemleri nelerdir şimdi inceleyelim:

Bal ile dudak dolgunlaştırma: Dudaklara bal kullanmak hem dudaklarınızı dolgunlaştıracaktır hem de dudaklarınızı canlandıracaktır. Özellikle soğuk kış günlerinde dudaklara bal sürmek oldukça faydalıdır. Balla dudak dolgunlaştırmak için yapmanız gereken birkaç damla balı dudaklarınıza sürerek birkaç saniye kadar hafif masaj yapmak olacak. Kısa bir süre içerisinde dolgunlaşma fark edilir hale gelecektir.

Nane yağı ile dudak dolgunlaştırma: Nane yağı kullanarak dudaklarınızı dolgunlaştırabilirsiniz. Tek yapmanız gereken duştan çıktıktan sonra birkaç damla nane yağı ile dudaklarınızı ovuşturarak birkaç saniye kadar fazla bastırmadan hafif bir şekilde masaj yapmak olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!