featured

Telepati Nedir? Telepatlar Nasıl İletişim Kurar? En İyi Telepati Konulu Filmler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok kişinin aklında telepati nedir sorusunun canlanması oldukça normaldir. Ruhani bir iletişim şekli olarak da tanımlanan telepati, 1930’lu yıllardan beri tartışılıyor. Günümüzde ise hala telepati nedir nasıl yapılır sorusu çok da netlik kazanmış bulunmuyor. Yunanca bir kelime öbeğinden türetilen telepati, uzaduyum anlamına da geliyor.

Beş duyumuzdan herhangi birini kullanmadan iletişim kurmamızı sağlayan bu yöntemin henüz bilimsel bir açıklaması bulunmuyor. Yine de günümüzde pek çok insan telepati yoluyla iletişim kurduklarını iddia ediyor. Biz de bu yazımızda siz merak edenler için telepati nedir ve nasıl yapılır sorularına cevaplar aradık.

Telepati Nedir ?

Telepati sözcüğü dilimize Yunanca’dan geçmiş olan bir söz öbeğidir. “Tele” anlam itibariyle “uzak”, “pathos” ise anlam itibariyle “duygu” sözcüğünü karşılar. Telepati ne demek sorusuna yanıt olarak da duyguların herhangi bir aracı olmadan uzak bir mesafeye aktarılmasıdır denilebilir.

YouTube video

Genellikle paranormal bir yetenek olarak da adlandırılan telepatide herhangi bir duyunun kullanılması da söz konusu değil. Bu şekilde iletişim kurabilmek için de telepatiyi uygulayan iki kişiye ihtiyaç duyuluyor. Bu kişilerden biri düşünceyi karşı tarafa gönderirken diğeri de karşıdan gelen düşünceyi alabiliyor. Bu duruma da telepati yoluyla anlaşma ve iletişim kurma deniliyor.

Telepatlar Nasıl İletişim Kurar ?

Telepati nedir ve nasıl yapılır sorularına yukarıda da bir nebze olsun cevap verebildik. Fakat asıl soru bu durumda telepatik güce sahip olanların nasıl iletişim kurmayı başarabildikleridir. Telepati yolu ile anlaşabilen kişilere “telepat” adı veriliyor. Telepatlar da yalnızca beyin dalgaları yoluyla karşı taraf ile iletişim kurduklarını iddia ediyor.

Hiçbir şekilde mimik ya da sözcük kullanmadan yapılan bu iletişimde tek başına olmak yeterli değildir. İletişimin sağlıklı bir şekilde sağlanması için iki telepata ihtiyaç duyulmaktadır. Telepati aşamaları içerisinde de yukarıda da bahsedildiği gibi alıcı ve verici pozisyonları aktif rol oynar.

Telepat olabilmek için de bazılarına göre doğuştan bir yeteneğinizin olması gerekiyor. Fakat bazı kişiler bu yeteneğin daha sonradan da gelişebileceğini düşünüyor.

Telepati Nasıl Geliştirilir ?

Telepati nedir nasıl yapılır sorusu üzerinden yola çıktığımız bu yazımızda telepatinin gelişimi ile ilgili detaylara da ineceğiz. Telepatinin insanda gelişimi için bazı laboratuvarlarda deneyler yapılmaktadır. Bu deneylerin sonucunda paranormal algıların açılması sağlanır.

YouTube video

Telepatinin bir kişide gelişmesi için sessiz bir ortama ve zihnin tamamen boşaltılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Sessiz bir ortamda beş duyunun da tamamen kapatılması sonucu paranormal algıların açıldığı söylenmektedir. Bu da akıllara ilk olarak telepati gerçek mi sorusunu getiriyor. Her ne kadar bilimsel bir araştırma bulunmasa da telepati yoluyla iletişim kurduğunu iddia eden kişi sayısı oldukça fazla.

Telepati İçin Uygulanan Popüler Yöntem

Telepati nedir ve uygulanma seçenekleri arasında neler vardır sorusuna oldukça popüler bir uygulama ile yanıt verebiliriz. Çeşitli ortamlarda telepati oyunu soruları gibi etkinliklerin yapıldığını görmüşsünüzdür. Bu gibi etkinliklerde toplanan birkaç kişi telepati yoluyla iletişim kurmaya çalışır.

İkili gruplara ayrılan kişilerden biri aklından bir nesne ya da daha spesifik bir şey tutar. Karşı taraf da zihnini boşaltarak karşı tarafından aklından geçen düşünceyi bulmaya çalışır. Bu etkinlik son dönemlerde telepatlar tarafından sıkça uygulanan bir yöntemdir.

Telepati Tehlikeli Mi ?

Söz konusu durum, paranormal detaylar ile bezeliyse akıllara ilk telepati zararları gibi başlıklar da gelebiliyor. Telepatinin tıbbı anlamda kayda geçmiş bir zararı bulunmuyor. Fakat yine de bu duruma kendinizi çok fazla kaptırmamanız gerekiyor. Telepati yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız ilk önce telepati nedir sorusunun cevabını net bir şekilde vermelisiniz.

Bunun dışında telepati yeteneğinizi geliştireceğini iddia eden her kuruma ya da insana da güvenmemeniz gerekiyor. Bu alanda isim yapmış olan uzman kişilerden ders almanız her zaman daha önemlidir.

En İyi Telepati Konulu Filmler

Yazımızda telepati nedir nasıl yapılır üzerine bilinen tüm detayları meraklıları için derlemek istedik. Bu film listemizde de telepati konusu üzerine çekilmiş olan en iyi yapımlardan örnekler bulabilirsiniz. Bir kısmı gerilim ve telepati ile aşk temalı olan filmleri telepatik durumlara ilgi duyanların mutlaka izlemesi gerekiyor. İşte en başarılı telepati temalı filmler listesi:

1.    Lucy – 2014

Lucy, telepati nedir sorusuna verilen en güzel cevaplardan biri olarak kabul edebileceğiniz bir yapım. Usta yönetmen Luc Besson tarafından çekilen filmde sonradan insanüstü güçler kazanan bir kadının hayatı anlatılıyor.

YouTube video

Lucy isimli bu genç kadın Tayland’ın uyuşturucu ve mafya dünyası arasında gidip gelirken bir gün oldukça farklı bir durumla karşılaşıyor. Vücudunun uyuşturucu kaçakçılığı için kurye olarak kullanılması ile yaşanılan bir kaza Lucy’nin hayatını tamamen değiştirecektir. Vücuduna enjekte edilen bu uyuşturucu genç kadına sınırsız bir telepati gücü vermiştir.

2.    Firestarter – 1984

Stephen King’in aynı isimli romanından uyarlanan bu yapımda gerilimi iliklerinizde hissedeceksiniz. Firestarter, seksenli yılların en başarılı gerilim ve gizem filmlerinden biri. Filmde tuhaf güçleri ile dikkat çeken küçük bir çocuğun hayatı anlatılıyor.

YouTube video

Charlie isimli bu küçük kız çocuğu, kendi kendine yangın çıkartabilme gücüne sahiptir. Bu olay devlet tarafından da öğrenildiğinde küçük kız zorla bir karantina ortamına alınır. Üzerinde yapılan incelemeler sonucunda Charlie’nin telepatik güçlere sahip olduğu da ortaya çıkacaktır.

3.    Scanners – 1981

Telepati nedir sorusu, en çok da seksenli yılların sinemasında sorulmuşa benziyor. Telepati güce sahip olan bir grup denek insanının yaşadıkları Scanners filmi ile başarılı bir şekilde anlatılmış. Yeni üretilmiş bir ilacın hamile kadınlar üzerinde denenmeye başlanması ortaya yeni bir türün çıkmasına neden olmuştur.

YouTube video

Scanners adı verilen bu tür, telepati yetenekleri sayesinde yeni bir oluşum kurmaya kalkışır. İnsanüstü güçlere sahip olan bu yeni ırk, bir ayrımın da habercisi olacaktır.

4.    Carrie – 1976

Telepati – ekşi listelerinde de şiddetle önerilen filmlerden biri olan Carrie, telepati gücünün farklı bir noktasına değiniyor. Yine bir Stephen King uyarlaması olan bu filmde gerilimi en iyi şekilde hissedeceksiniz.

YouTube video

Carrie, çocukluk ve ergenlik dönemi boyunca baskıcı bir ailede yetiştirilmiştir. Okulda kendisini keşfetmeye başlayan genç kız, zamanla insanüstü yeteneklerini de fark edecektir. Bu yetenekler düşünüldüğü gibi pek de masun değildir.

5.    The Medusa Touch – 1978

Telepati nedir sorusuna yönelik iyi bir cevap niteliği olan The Medusa Touch, psikolojik gerilim türünün güzel bir örneğidir. 1973 yılında yazılan aynı isimli romandan uyarlanan bu yapım, klasik gerilim filmleri arasında da yer alıyor.

YouTube video

Fransız bir dedektif geçici görevle geldiği Londra’da korkunç bir vaka ile karşılaşır. Telepati yoluyla ölüm döşeğinde bile felakete sebep olan bir adam dedektifi fazlasıyla şaşırtacaktır. The Medusa Touch, klasik korku ver gerilim sevenlerin mutlaka izlemesi gereken kült bir filmdir.

6.    Zapped! – 1982

Telepati nedir sorusuna yönelik cevabınızı bir komedi filmi ile bulmak istiyorsanız Zapped tam size göre bir film. Seksenli yılların en eğlenceli gençlik filmlerinden olan yapımda liseli bir gencin başına gelenleri izleyeceksiniz.

YouTube video

Kendisine sevgili bulmak isteyen liseli bir genç, bu konuda oldukça şanssızdır. Bilimle de ilgili olan bu liseli gencimiz fareler üzerinde yaptığı bir deney sonucu farklı bir yönünü keşfeder. Deneyin ters gitmesi sonucu telepatik yetenekler kazanan liseli genç, bu yeteneğini oldukça farklı bir şekilde kullanacaktır.

7.    Red Lights – 2012

Red Lights, hem telepati nedir sorusuna cevap verebilen hem de bilim ile inanç çatışmasını yansıtan bir yapım. Hem macera hem de gerilim dolu bu yapımda bilim insanlarının başına gelen tuhaf olaylar anlatılıyor.

YouTube video

Bir profesör ve asistanı, medyumlar ve paranormal olaylar üzerine inceleme yapmaktadır. Şimdiye dek pek çok medyumun foyasını ortaya çıkartan bilim insanlarının karşısına oldukça tuhaf biri çıkacaktır.

8.    Chronicle – 2012

2012 bir diğer film olan Chronicle, telepati yeteneğinin keşfi ile ilgili bir ders niteliği sunuyor. Lise öğrencilerini merkezine olana filmde bu yeteneğe sahip üç gencin maceraları anlatılıyor. Film, yer yer gerilim yer yer de aksiyonu izleyiciye oldukça iyi bir şekilde yansıtıyor.

YouTube video

Bir ormanda parlak bir delik bulan üç liseli genç, delikten geçtiklerinde telepati gücünü kazanır. Bunu eğlence amaçlı kullanan gençlerin başı bir müddet sonra büyük bir derde girecektir. Chronicle da telepati nedir sorusuna yönelik başarılı yapımlardan biri.

9.    Phenomenon – 1996

Telepati nedir sorusuna yönelik oldukça iyi bir rehber niteliğinde olan Phenomenon, doksanların dikkat çeken filmlerinden biri. Dram türünün en güzel örneklerinden biri olarak da kabul edilen filme mutlaka bir şans vermeniz gerekiyor.

YouTube video

Sıradan bir hayata sahip olan George, 37 yaşına girdiği gün tuhaf bir ışık görür. Işığın etkisiyle bayılan George, uyandığında artık farklı bir insandır. Başına gelen olaydan sonra insanüstü yeteneklere sahip olan George, telepati yeteneğini de elde etmiştir.

YouTube video

Mayıs 2020 içeriklerimizden olan bu parapsikoloji yazımızda telepati nasıl yapılır üzerine detaylar paylaştık. Bir anda ortaya çıkan ruhsal veya dışı algılama durumları mümkün mü değil mi bu detayları derledik. Telepati hakkında çok daha fazla bilgi edinmek adına film listemize de göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!