featured

Ege Usulü Zeytinyağlı Enginar Yemeği Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok kişinin sevdiği Ege usulü zeytinyağlı enginar yemeği tarifi vereceğiz. Lezzetli bir enginar yemeği için püf noktalarına da ayrıca değineceğiz. Aslında oldukça pratik olan bu yemeği yapmak için çok kısa bir zamana ihtiyacınız olacak. Hem bu lezzeti sevenler hem de hiç bilmeyen ve öğrenmek isteyenler için hemen tarifimize başlayalım.

Ege Usulü Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi

Ege usulü zeytinyağlı enginar yemeği hazırlarken arzuya göre unlu veya pirinçli yapabilirsiniz. Bunun için iki farklı şekilde yemeğimizi tarif edeceğiz.

Malzemeler

5 adet enginar,3 adet yeşil soğan veya 1 adet kuru soğan,1 limon suyu,1 çay bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ),1 yemek kaşığı un (veya 1 çay bardağı pirinç)Su ve tuz.

Ege Usulü Zeytinyağlı Enginar Yemeği Yapılışı

Ege usulü zeytinyağlı enginar yemeği yapmak için en önemli püf noktalarından birisi, sert olan yaprakların doğru bir şekilde ayıklanmasıdır. Öncelikle enginarların yaprakları tek tek ayıklanır ve içinde bulunan tüylü kısım çıkarılır. Ayıklarken sert olan kısımlarının da kesilmesi gerekir.İkinci püf noktası, yıkanan enginarlar bu ayıklama işlemi sırasında kararmaması için hemen limonlu suya konur. Limon kesinlikle enginarların rengini canlı tutacaktır.Yeşil soğan veya kuru soğanlar yıkandıktan sonra ince ince doğranır.Çukur bir tencerenin içerisine sıvı yağ eklenir ve soğanlar hafif kavrulur.Üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edilir ( veya pirinç ) ve unda çok hafif kavrulduktan sonra enginarlar eklenir. Enginarlar da bütün çiğ sebzelerde olduğu gibi kısa bir müddet karıştırılarak kavrulur.Enginarların üzeri geçene kadar önceden kaynatılmış su ilave edilir ve bir taraftan da karıştırılır.En son tuz ve 1 limonun suyu eklenerek, kısık ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirilir.Pişen Ege usulü zeytinyağlı enginar yemeği servis edilmek üzere tabaklara alınır.

Arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis edilir. Enginara eklenen un yemeğin biraz koyu olmasını sağlar. Un yerine, 1 çay bardağı pirinçte ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!