featured

Kripto Para Nedir ? Kripto Para Adresleri Ne İşe Yarar ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para günümüzde revaçta olmaya devam eden bir para birimidir. Diğer adı saklı yazı ve şifreli yazıdır. Kriptolar yani Coinler de altın gibi günlük yükselir ve düşer. Borsalardan alınan coinler değer kazanınca satılabilen ve kar eden paralar arasına girmeyi başarmıştır. Kripto sanal para olarak da adlandırılır. Birçok insan güven konusunda kriptoyu tercih etmez. Çünkü gerçek alışverişteki gibi elle tutulan bir durumu yoktur. Ama bir zamanlar kredi kartı da bu açıdan insanlar tarafından güven sorunu oluşturmuştu. Şimdi ise herkes tarafından kullanılıyor. Yakında Coinler de herkes tarafından kullanılacaktır. 

Kripto Para Adresleri Ne İşe Yarar

Kripto para adresleri ne işe yarar ,Coinler alınıp satılabilirler. Bunun için de bankaların IBAN gibi adreslere ihtiyaç duyulur. Size vereceği cüzdan adresleri aslında bankanın IBAN’ı gibi kendi arasında iletişim kurmasını sağlayan bir tür cüzdan IBAN’ı dır. Borsa sitelerinden veya normal Coin cüzdanlarından elde etmiş olduğunuz cüzdan adreslerini çekim yapmak için ya da yatırım yapmak için siteye ekleyebilirsiniz. Kişiler arasında birbirine Coin gönderecekse cüzdanlardan almış olduğu Coin adreslerinden birbirlerine transfer edebilirler. Yapmış olduğunuz çekimler direkt olarak vermiş olduğunuz cüzdan sitelerine gider.

İstediğiniz yerde; banka, borsa siteleri ve diğer sitelerde aynı adresi kullanabilirsiniz. Bu sizin kendi kimliğiniz olmuş oluyor. Başkası sizin adresinizi kopyalayıp başka sitelere de kullansa çekim yaptığı zaman sizin cüzdanınıza gelir. Çünkü açmış olduğunuz cüzdan adresi size aittir.

Başka siteye, uygulama, oyun ya da ücretsiz toplayacağınız sitelere de aynı cüzdan adresinizi girmeniz yeterlidir. Bütün topladığınız Coinler aynı cüzdan adresine gelecektir. Bankalardaki hesap farklılıkları gibi USD, Euro ve TL gibi hesaplarda IBAN değişir. Bunda da bütün Coinlerin cüzdan adresleri farklıdır. Bitcoin için bitcoin adresi verir; Litecoin için Litecoin adresi verir ve hiçbirini farklı coinlere yükleyemezsiniz. Siteler bunu hata olarak algılar ve yükleme yapmaz. Topladığınız ya da yatırım yaptığınız hangi Coinse onun adresini girerek çekim yapmalısınız. 

Kripto Para Nereden Alınır

Kripto para nereden alınır ? Sanalda borsa sitelerinden reelde ise bankalardan tedarik edilir. Coinler günümüzdeki reel değeriyle satın alınır. Döviz gibi her gün çeşitlilik gösterir. Bütün Coinler borsalarda alım ve satıma göre değerleri düşer ya da çıkar. Yatırım yaptığınız Coinleri günlük takip ederek kar elde edebilirsiniz.  

Almış olduğunuz tutarın üzerine çıktığında Coininizi bozdurup kar elde edersiniz. İsterseniz de sitenin içerisinde değiş tokuş yaparak istediğiniz coinle değiştirebilirsiniz.  İsmi duyulmamış ya da başka ülkede olan şirketlerin sitelerinden Coin alırsanız paranızı riske atmış olursunuz. Firmanın sayfayı kapatmasıyla bütün paranızı kaybedebilirsiniz. Yabancı veya Türk şirketlerine yatırım yapacaksanız çok iyi araştırıp yatırımcıların ödeme alıp almadığını öğrenmeniz gerekir. Araştırmanız sonucunda ödemelerini düzgün yapan sitelere güvenle yatırım yapabilirsiniz.

Kripto Para Nasıl Takip Edilir ?

Kripto para borsa siteleri üzerinden takip edilir. Bütün detayları en açık bir şekilde verir. Siz de Coinleri yıl bazında, ay bazında, hafta bazında ve gün bazında inceleyerek yatırım yapabilirsiniz. Hangi Coin kaçta kaç oranında yükselmiş ya da düşmüş bunların analizini rahatlıkla borsa sitelerinden yapabilirsiniz. Yatırımlarınızı analiz sonucuna göre yaparsanız ve zarar etmeden kar edersiniz. Bunun için borsa siteleri en iyi yatırım siteleridir. Borsa sitelerinde bütün Coinlerin olduğu sitelere yatırım yaparsanız değiş tokuş kısmında da kar edersiniz. Diyelim ki Bitcoininiz var ve düşüşe geçti. Artmakta olan başka bir coinle değiş tokuş yaparsanız değer kaybetmeden Coininiz yükselecektir.

Kripto Parayı En İyi Hangi Siteler Gösterir

Kripto parayı en iyi gösteren siteler Türkiye için en uygun olanları, Türk siteleridir. Çünkü çekim yapmak istediğinizde rahatlıkla Türk Bankalarına çekim yapabilirsiniz. Yabancı bir siteden Türk Bankalarına anlaşma olmadığı için çekim yapılmamaktadır. Yabancı bir siteden Coinlerinizi bankanıza çekmek için Türk borsa sitesi bulup ona çekmeniz gerekiyor. Ondan sonra Türk sitesinden de kendi bankanıza çekmeniz gerekiyor.

Bu işlemler için de ücret ödüyorsunuz. Yabancı siteden Türk sitesine çekerken belli bir komisyon kesiyor. İster istemez çekeceğiniz coinin miktarı düşürüyor. Bunun için iki site örnek verebiliriz. Türk bankalarıyla anlaşma yapmış olan Bitexen (Exen Coini) ve BtcTurk borsa sitelerine rahatlıkla yatırım yapabilirsiniz. Ayriyeten başka sitelerde biriktirmiş olduğunuz Coinleri bu borsa sitelerine çekip buradan da bankanıza gönderebilirsiniz. Ama en güzeli bu sitelerden cüzdan adresleri alıp bu sayfalara çekim yapmanızdır. Coin topladığınız sitelere bu sayfaların cüzdan adreslerini kayıt ederseniz direkt olarak bunlara gönderim yapacakları için gönderme işlemi için ücret kesilmeyecek.

1 – BtcTurk Sitesi Güvenli midir ?

BtcTurk sitesi güvenli sitelerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Dünyanın her yerinden ve bütün sitelerden kripto para toplayabilirsiniz. İster ücretli satın alabilir, isterseniz de ücretsiz toplayabilirsiniz. Kendi bankanıza çekim yapabilmeniz için uluslararası anlaşmalı borsa sitelerini kullanmanız gerekir. 

BtcTurk sitesi Türkiye’de hizmet veren coin siteleri arasındadır. Bu yönü ile binlerce kullanıcısı olsa da her kripto para sitesi gibi kişisel olarak denemek gereklidir. Forum ve bloglarda çok güvenli olduğu konusunda ne kadar çok övülse de yine de kişisel olarak denemek ve güven kazanmak gereklidir. 

2 – Bitexen Sitesi Güvenilir mi ?

Bitexen sitesi güvenilir güvenilir siteler arasında yer almaktadır. Exen coini satışı yapan nadir sitelerden biri olan Bitexen ile alışveriş çok kolay. 2018 yılında çıkan Exen Coini iyi bir artışa geçerek şuanda 9,18 TL olmuştur. İlk çıktığında 2018 yılında yeni üye olan kullanıcılarına 100 Exen verdi ve toplamda 15 milyon Exen dağıttı piyasaya.

Şimdi üye olan herkese 5 Exen veriyor ve döviz kurunda 40 TL ediyor. Almış olduğunuz Exen coinini istediğiniz Coine ya da para birimine çevirerek çekim yapabiliyorsunuz. 3 TL den 15 gün içersin de 9 TL yükseldi. Borsa sitesi olarak kazançlı bir hamle yapan Bitexen firması kullanıcılarına 15 gün içerisinde çok iyi bir şekilde kazanç sağladı. 

Bitexen firması da bir borsa sitesidir. Bütün Coinler mevcuttur ve istediğiniz Coinin cüzdan adresini siteden temin edebilirsiniz. İstediğiniz her sit de bu cüzdanları kullanabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!