featured

Lezzetine Doyulamayan Smoothie Bowl Tarifleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Smoothie Bowl, sindirimi kolay, mideyi dinlendiren ve karın doyuran besindir. Tüketeceğimiz bir kase Smoothie Bowl, antioksidan özelliğe sahip olduğu için vücutta detoks etkisi de yapar. Ayrıca hazırlayacağınız Smoothie’ler ile tatlı ihtiyacınızı ve sütle hazırladığınızda ise kalsiyum ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Bu besin kaynağı ile sağlıklı bir cilde de sahip olacağınız gibi düzenli tüketildiğinde zayıflamakta mümkündür. İşte size sunacağımız enfes Smoothie Bowl tarifleri!

Enfes Smoothie Kaseleri

1- Mangolu Smoothie Bowl Kasesi (1 porsiyon)

1,5 su bardağı dondurulmuş mango,2 adet muz,Çeyrek avokado,1 çorba kaşığı limon suyu,Çeyrek bardak badem sütü,2 adet hurma.

Yapılışı

Mangolu Smoothie Bowl hazırlamak için, tüm malzemeler blenderde pürüzsüz olana kadar çekilir. Hazırlanan Smoothie bir kaseye alınır.Üzerini süslemek için kurutulmuş hindistancevizi, taze çilek, muz dilimleri kullanılabilir.

2- Çikolatalı Smoothie Bowl Kasesi (2 Porsiyon)

4 adet dondurulmuş muz,1 adet taze muz,Yarım bardaktan çok az fazla badem sütü,4 adet hurma,1,5 yemek kaşığı badem ezmesi,2 yemek kaşığı kakao,Bir avuç kadar ceviz içi.

Yapılışı

Çikolatalı Smoothie Bowl kasesi hazırlayabilmek için tüm malzemeler pürüzsüz bir hale gelene kadar blenderdan çekilir ve bir kase içerisine dökülür.Üzerini süslemek için kurutulmuş hindistan cevizi, kakao, muz dilimleri, dilimlenmiş badem ve chia tohumu kullanılabilir.

3- Yaban Mersinli Smoothie Bowl Kasesi (1 Porsiyon)

1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini,1 adet dondurulmuş muz,Yarım avokado,3-4 adet hurma,1 su bardağı badem sütü.

Yapılışı

Malzemelerin hepsi pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blenderden çekilerek yaban mersinli smoothie kasesi hazırlanır.Süslemek için kurutulmuş hindistan cevizi, badem, yaban mersini vechia tohumu kullanılabilir.

4- Yeşil Renkli Smoothie Bowl Kasesi (2 Porsiyon)

2 adet dondurulmuş muz,2 adet taze muz2 su bardağı ıspanak3 yemek kaşığı badem ezmesiYarım bardak badem sütü1 çay kaşığı vanilyaYarım çay kaşığı tarçın

Yapılışı

Yeşil renkli Smoothie Bowl Kasesi hazırlarken tüm malzemeleri blender içinde iyice çekmek gerekir.Pürüzsüz kıvama gelen Smoothie Bowl bir kase içerisine alınır.Süslemek için kenevir tohumu, chia tohumu, yaban mersini, ahududu, ay çekirdeği, kurutulmuş ve rendelenmiş hindistan cevizi kullanılabilir.

5- Çilekli Smoothie Bowl Kasesi (1 porsiyon)

1 adet dondurulmuş muz,1,5 su bardağı dondurulmuş çilek,1 su bardağı badem sütü,Yarım bardak donmuş üzüm,3 adet hurma.

Yapılışı

Çilekli Smoothie Bowl kasesi için öncelikle tüm malzemeler blender içerisine dökülerek pürüzsüz olana dek çekilir ve hazırlanınca bir kaseye alınır.Üzerini süslemek için taze çilek, muz dilimleri, kurutulmuş çilek ve muz parçaları, chia tohumu ve rendelenmiş hindistan cevizi serpilebilir.

Afiyet olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!