featured

Beyrut Patlaması Sonrası Lübnan Hükumeti Topluca İstifa Etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta Lübnan’da yaşanan patlama sonrasında tüm kabine istifa etti. Patlamanın hemen ardından istifa eden 4 Bakan’ın ardından Lübnan kabine toplantısı sonucunda toplu istifa kararı duyuruldu. Kararı açıklayan kişi ise Sağlık Bakanı Hamad Hassan oldu!

“Başbakan Hassan Diyab cumhurbaşkanlığına giderek istifa eden bütün bakanların listesini verecek” 

Beyrut Limanı Patlaması

https://www.youtube.com/watch?v=25IdPqS-dxo

4 Ağustos 2020 tarihinde Beyrut Limanı ‘nda yer alan 12 numaralı depoda patlayıcı madde kaynaklı bir patlama meydana gelmişti. Patlama öncesinde depoda yangın çıkmış olması ve ardından büyük bir boyutta patlama oluşması, 158 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı patlamanın ardından dünya gündeminde hareketli bir hafta geçirildi!

6 Yıldır Depoda Duruyorlardı

Patlamaya neden olan amonyum nitrat maddesinin depoda 6 yıldır tutulduğunu ifade eden Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlama kaynağını bizzat kendisi açıklamıştı! Açıklamanın üzerinden zaman geçmeden çok sayıda ülke ve Lübnan medya organlarından patlama ile ilgili ihmal söz konusu olup olmadığı konusunda sorular ortaya atılmıştı. 

Geçtiğimiz hafta sıcak bir gündem geçiren Lübnan, bugün alınan istifa kararı ile yeniden hareketlendi. Lübnan hükumeti istifa etti .

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!