featured

MasterChef Türkiye 2020’de Tanya mı Eray mı Kim Kazandı? Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır? Karides Helal mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MasterChef Türkiye 11 Ağustos 2020’de Tanya Eray mı kazandı? Peki, Tutmaç çorbası en iyi hangi yarışmacı tarafından yapıldı? Yaratıcılık oyunu bölümüne geçildiğinde Jumbo karides ile yapılması istenilen en lezzetli yemeği kim yaptı? Yemek yarışması programları denince ilk akla gelen MasterChef yarışmasının final turu ikinci grubunda ana kadroya girmeye hak kazanan MasterChef 10. yarışmacısı kim oldu? Karides helal mi? İşte, MasterChef 2020 Salı akşamı değerlendirmesi ve yarışmada yaşananlar!

Tutmaç Çorbası En İyi Kim Tarafından Yapıldı?

MasterChef ikinci turunda kalan son 13 yarışmacıdan altı kişinin seçilebilmesi için şefler yarışmacılardan Tutmaç çorbası yapmalarını istediler. Yine yarışmacıların bir kısmı Tutmaç çorbasının yapılışı nasıldır diyerek endişelerini dile getirdiler. Hatta  Tutmaç çorbası tarifi ile çorbayı en iyi yapanlar, yetiştiremeyenler ve ağlayanlar da oldu. Yarışmanın sonunda şefler üzeri çıtır kıkırdak ile hazırlanan çorbaları tattılar ve altı kişiyi belirlediler.

Bu aşamada çorbayı son anda sunum tabağına koyan, ama yağını ve hazırladığı kıkırdağı üzerine dökemeyen Dilara göz yaşlarını tutamadı. Peki, seçilen altı kişiden kazanan 10. yarışmacı kim oldu?

Yaratıcılık Oyunu Yemeği Jumbo Karides!

İlk etapta seçilen altı kişi final turunda birinci seçilerek ana kadroya girebilmek için yaratıcılık oyunu bölümünde Jumbo karides ile birer yemek hazırladılar. Tanya yemeğini tadamayacağını çünkü karidese karşı alerjisi olduğunu belirtti. Hazırlanan yemekler MasterChef yarışması şeflerine sunuldu ve şefler tarafından tadıldı.

Son ikiye kalan yarışmacılar Tanya ve Eray oldu. Ve Tanya MasterChef 10. yarışmacısı olarak açıklandı.

MasterChef Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

Dün akşam yarışmada yapılması istenen MasterChef Tutmaç çorbası nasıl yapılır? İşte, tutmaç çorbası tarifi!

Kıkırdaklı Tutmaç Çorbası Tarifi!

https://www.youtube.com/watch?v=fCg3ijH28YU

Malzemeler:

6 su bardağı su,1 su bardağı erişte,½ su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,½ su bardağı haşlanmış bardağı nohut,Yeterince tuz.

Terbiye için:

2 su bardağı yoğurt,1 yumurtanın sarısı,1-1,5 yemek kaşığı un.

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı kuru nane,Yarım yemek kaşığı pul biber ( acı sevenler acı pul biber tercih edebilirler).

Kıkırdak İçin:

Yarım kilo kuyruk yağı,Bir tutam tuz.

Tutmaç Çorbası Yapılışı

Terbiyeli Tutmaç çorbası hazırlayabilmek için bir tencere içerisine önceden kaynatılmış su ve erişte eklenir.Erişte iyice haşlanıp yumuşamaya yakın bir hale gelince mercimek ve nohut ilave edilir ve tekrar kısık ateşte haşlanır.Bir kap içerisinde yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve un eklenerek bu karışım iyice çırpılır.Hazırlanan yoğurtlu karışıma tenceredeki kaynayan sudan bir kepçe su ilave edilerek çırpılır ve bu şekilde yoğurt kesilmemesi için ılıştırılır.Yavaş yavaş hazırlanan terbiye tencereye ilave edilirken bir taraftan da çorba karıştırılır.Çorba tamamen kaynana kadar karıştırma işlemi sürdürülür ve çorba kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Bir sos tavası içerine tereyağı eklenir ve yağ eridikten sonra üzerine nane ile pul biber ilave edilir. Bir miktar ısıtılan nane ve pul biber tencereye dökülerek karıştırılır.Kuyruk yağı küçük bir tencereye alınır, bir miktar tuz eklenerek iyice yağını bırakıp kıkırdak haline gelene kadar kavrulur.Servis tabağına alınan çorbanın üzerine kıkırdak eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Karides Helal mi? Ahtapot Yemek Helal mi?

Kimilerinin karides tava kimilerinin daha farklı bir şekilde yaptığı karides pek çok kişinin sevdiği deniz ürünlerindendir. Fakat, MasterChef yarışmasında da kullanılan bu deniz ürünü ile ilgili karides helal mi ya da ahtapot yemek helal mi gibi sorular  yine en merak edilen sorulardan birisi oluyor. Bunu şu şekilde açıklayabiliriz.

Hanefi mezhebine göre midye ve karides gibi yiyeceklerin haram olduğu söylenmektedir. Maliki ve Şafii mezhebinde de midye ve karides gibi bu tür deniz ürünleri helal olarak kabul edilir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!