featured

Yabancı Dil Öğrenmek İçin Dizi Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir dil öğrenirken kullandığınız teknikleri bir kenara bıraktıracak bir yöntem ile tanışmaya , yabancı dil öğrenmek için dizi önerileri listemizi okumaya hazır mısınız? Daha önceden kullandığınız zorlu ve sıkıcı yöntemleri bir kenara bırakın. İşte, hem eğlenerek hem de öğrenerek zaman geçirmenizi sağlayacak yabancı dizi önerileri !

Yabancı Dil Öğrenmek İçin Dizi Önerileri

Günümüzde en az bir yabancı dil öğrenmek ve etkili bir şekilde kullanmak birçok konuda başarı elde etmek için yeterli değildir. Yabancı dil denildiğinde ilk akla gelen ve en en kolay diller arasında yer alan İngilizce artık yeterli değildir. Hedeflenen kariyer planına göre tercih edilebilecek ikinci ya da üçüncü bir yabancı dil öğrenmek ise bu süreçte başarı elde etmeyi sağlamaktadır. İşte, yabancı dil öğrenmek istiyorum diyen herkesi eğlenceli bir öğrenme ortamına davet eden dizi önerileri !

1 – The Simpsons Yabancı Dil Öğrenmek İçin Diziler Listemizin En Eğlencelisi

YouTube video

Hem çok eğlenceli hem de çok akıcı bir şekilde yabancı dil öğrenmesi sağlayan bir çizgi dizi arıyorsanız, The Simpsons tam da size göre bir öneri olacaktır. Öyle ki, hem çok sade hem de çok eğlenceli bir anlatıma sahip olan bu İngilizce çizgi film , diğer birçok dile de çevrilmiş durumdadır. İngilizcemi nasıl geliştirebilirim diyenlerdenseniz, bu çizgi dizi kendinizi geliştirmenizi destekleyecektir.

Öneri listelerinin bulunduğu yabancı dil öğrenmek için siteler içinde de sıkça yer alan bu çizgi dizi serisi ile günümüz dünyasını mizahi bir dille eleştirme şansı da bulabilirsiniz. 

2 – Game of Thrones

YouTube video

Listemizin ikinci sırasında yer alan efsane dizi Game of Thrones karakterleri ile de oldukça dikkat çeken bir dizidir. Yabancı dizi önerileri listelerinde en ön sıralarda yer alan Game of Thrones, yani Taht Oyunları , İngilizce kitap okumak isteyenler için de oldukça doğru bir tercih olacaktır.

Hem kitap dili ile hem de dizi dili ile oldukça akıcı bir öğrenim sağlayan dizi ile kolay yoldan yabancı dil öğrenmenin yolları ayağınıza gelecek! Çok sayıda dile çevrilmiş olan bu önemli yapım ile fantastik ve kurgu edebiyatının doruklarına ulaşacaksınız. 

3 – Friends 

YouTube video

Yabancı dil öğrenmek için dizi listemizde olmazsa olmaz, diyebileceğimiz bir yapım olan Friends, 10 yıllık yayın hayatının ardından sona erdiği 2004 yılında hayranlarını büyük bir boşluğa düşürmüştü Dünyanın en çok seyredilen Amerikan dizisi olan Friends de çok sayıda dile çevrilmiş yapımlar arasında yer almaktadır. Öğrenmesi en kolay diller yanında zor dillerde dahi anlaşılan konuşmalar içeren dizi romantik komedi türünde etkili bir yapımdır.

4 – Keeping up With the Kardashians

YouTube video

Yabancı dil öğrenirken nelere dikkat edilmelidir sorusunun sıkça sorulduğu şu günlerde en kolay öğrenme yöntemlerinden olan yabancı dizi izleme fikrini size alışkanlık haline getirecek olan komedi tarzındaki bu dizi ile İngilizce öğrenmek artık çok kolay! Romantik komedi tarzındaki dizide günlük konuşma diline hakim olmamak imkansız.

İngilizce kitap okumak ya da şarkı dinlemekten çok daha kolay bir yöntem olan dizilerle dil öğrenmek bu dizi ile çok başka bir anlam kazanıyor. Siz de eğlenerek öğrenmek istiyorsanız, dizinin ilk bölümünü açın ve keyfini sürün. 

5 – Sherlock 

YouTube video

2010 yılında yayınlanmaya başlayan Sherlock Holmes İngilizce versiyonu ile İngilizce öğrenmek istiyorum diyenler için muhteşem bir yapım daha gündeme geldi. Dedektiflik hikayelerinin anlatıldığı dizi ile yabancı dil öğrenmek oldukça rahat. Çünkü hikaye ve anlatım oldukça günlük konuşma dili ile hazırlanmış.

Zaman zaman heyecanlı sahnelerin yer aldığı bu eğlenceli yapım, dünyaca okunan roman serisinden esinlenerek hazırlanmıştır. Bu yönü ile İngilizce kitap okumak isteyenler için de oldukça iyi bir alternatif sunulmuş olmaktadır. 

6 – Sex and the City

YouTube video

Gelmiş geçmiş en absürt hikayelerin işlendiği, romantik komedi tarzındaki yabancı dizi ile yabancı dil öğrenmek oldukça kolay. Yabancı dil öğrenmek için dizi önerileri listemizde yer alan bu yapım, daha çok yetişkin kitleye uygundur. En iyi yabancı diziler listesinde de kendisine yer bulan bu yapım ile New York’ta yaşam konseptine de hakim olacaksınız. 

7 – House of Cards 

YouTube video

Siz de yabancı dil öğrenmenin yolları konusunda tereddütlere sahipseniz, en doğru ve hızlı öğrenme yolunu keşfetmelisiniz. Yabancı dil konu anlatım videoları ile dil öğrenmekten çok daha fazlasına hazır olun! House of Cards yabancı dizi ile zaman zaman politik zaman zamansa polisiye dolu bir gerilim hikayesinin içinde olacaksınız. Amerikan Kanun Sistemi hakkında detaylı bir bilgi haznesine sahip olacağınız bu dizi ile yabancı dil öğrenmenin en kolay yolunu keşfedeceksiniz. 

8 – The Big Bang Theory

YouTube video

Bilim, deney, akademik araştırmalar ve projeler ile yakından ilgili biriyseniz, The Big Bang Theory ile yabancı dil öğrenmek sizin için çok kolay olacak! Öyle ki formüller, deneyler, neden ve sonuçlar derken, bir bakmışsınız ki, dilin sahip olduğu her şeyi edinmişsiniz.

Üniversite boyunca sevmediğiniz Fizik dersine ilgi duymak, Matematik ile yan yana olmak ve dahası İngilizce konuşma becerileri başta olmak üzere ilgilendiğiniz yabancı dil yeteneklerini geliştirmek için bu yabancı diziyi takip etmek, size çok yönlü fayda sağlayacak. 

9 – Deniz Kum Güneş Üçlüsünün Dizisi Home and Away

YouTube video

Tam anlamı ile huzuru işleyen deniz kum güneş üçlüsünü bir arada bulunduran bir Avustralya dizisi… Yabancı dil öğrenmek için dizi önerileri listemizin dokuzuncu sırasında yer alan Home and Away dizisi sizi kıskanacağınız bir hayatın içine dahil edecek!

10 – Yabancı Dizi Önerileri – Hastane Dizisi – Shortland Street 

YouTube video

Bir Yeni Zelanda dizisi olan Shortland Street yabancı dizisinde uzun soluklu bir hastane serüvenine davetlisiniz. Teknik terimler, günlük hastalıklar ve çok farklı bir aksan ile İngilizce öğrenmek istiyorsanız, işte, fırsat! Siz de kitap okuyarak ya da video izleyerek öğrenmekte zorluk çekiyorsanız, dizi formatındaki yapımlarla çok daha kolay öğrenme sağlayabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!