featured

Tüpler Bağlıyken Hamile Kalınır mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüp bağlatma işlemi yaptıran kadınların en sık sorduğu soruların başında tüpler bağlıyken hamile kalınırmi sorusu geliyor. Bebek sahibi olmak isteyen kişiler tüp bağlatma işlemi sayesinde uzunca bir süre doğum kontrol yöntemi uygulama şansına sahip olabiliyor. Fakat bu işlem ne kadar güvenilir olursa olsun akla tüpler bağlıyken hamile kalınırmı sorusu gelebiliyor.

Biz de bu yazımızda tüpler bağlıyken hamile kalma riski varmı sorusuna yönelik bazı faydalı cevapları derledik. Bu yazımızda tüpler bağlıyken hamile kalınırmı nedir sorusuna yönelik bazı önemli detayları ve bilimsel gerçekleri bulabilirsiniz.

Tüplerin Bağlanması Uygulaması Nedir?

Tüpler bağlıyken hamile kalınırmi sorusuna yanıt aramadan önce bu doğum kontrol yönteminin ne olduğuna değinmeliyiz. Tüplerin bağlanması işlemi özellikle 35 yaşından sonra uygulanan bir yöntem olarak tıbbi literatürde yer almaktadır. 35 yaşını geçmiş ve artık hamile kalmak istemeyen kadınlar tüp bağlatma yöntemi sayesinde bu isteklerini gerçekleştirebileceklerdir.

YouTube video

Tüpler bağlıyken hamile kalınır mı kadınlar kulübü tarafından da sıklıkla sorulan bir soru olduğundan bu soruya yönelik bazı detayların verilmesi gerekmektedir. Hamile kalınmaması adına yapılan oldukça yaygın bir uygulama olan tüplerin bağlanması durumunda hamile kalma riski çok azdır. Bu yüzden tüp bağlama yöntemi 35 yaş üstü kadınlar tarafından sıklıkla uygulanan bir yöntemdir.

Tüplerin Bağlanması İşlemini Kimler Yaptırabilir?

Tüplerin bağlanması işlemini yaptırmadan önce tüpler bağlıyken hamile kalmak istiyorum sorusuna olumsuz yanıt alacağınızı bilmeniz gerekiyor. Tüplerin bağlanması durumunda kadınların hamile kalma ihtimali kesinlikle ortadan kaldırılmış oluyor. Bu yüzden tüp bağlama işlemi için 35 yaş üstü tavsiye ediliyor.

Tüplerin bağlanması halinde çiftlerin bir daha çocuk sahibi olmalarının önüne geçilmiş olmaktadır. Bu yüzden bundan sonraki süreçte çocuk sahibi olmak istemeyen kadınların bu işlemi yaptırmaları önerilmektedir. Çünkü tüpler açılmadan hamile kalınır mi sorusunun cevabı kesinlikle hayırdır.

YouTube video

Tüp bağlatma yönteminin yalnızca anne olmak istemeyen kadınlarda değil bazı sağlık sorunları çeken kadınlarda uygulanması da önerilmektedir. Hamile kalındığı taktirde sağlığı riske girecek olan kadınların bu yola başvurmaları hekimler tarafından da tavsiye edilmektedir.

Tüpler Bağlıyken Hamile Kalınırmi?

Gelelim yazımızın en temel sorusuna: tüpler bağlıyken hamile kalınırmi sorusu bu işlem uygulanmadan önce sorulması gereken bir sorudur. Tüplerini bağlatacak olan kişinin aklında yeniden hamile kalmak gibi bir durum varsa bu işlemi yaptırmamanız önerilmektedir. Tüpleri kapalı olup hamile kalan varmı sorusunun cevabı yüksek ihtimalle olumsuz olacaktır.

YouTube video

Yine de tıbbi yöntemler sayesinde bağlı tüplerle de hamile kalınma durumu söz konusu olabiliyor. Fakat bu durum düşündüğünüzden daha zor bir süreç olabilir. Üstelik bağlı tüplerle hamile kalma oranı normale göre fazlasıyla düşüktür. Bu yüzden bundan sonraki hayatlarında hamile kalmak istemeyen kadınların tüp bağlatma yöntemine başvurmaları öneriliyor.

Tüp Açma Operasyonu Nedir?

Tüp bağlatma işleminden sonra pişman olan kişiler için bir takım tıbbi çözümler sunulabiliyor. Kapalı tüpler kendiliğinden açılırmı sorusunun yanıtı olumsuz olduğundan bunun için cerrahi bir işlem gerekiyor. Tüpler bağlıyken hamile kalınırmi sorusunun tek olumlu yanıtı olarak da bu cerrahi müdahale yanıtı verilebiliyor.

YouTube video

Tüp açma operasyonu, mikro cerrahi yöntemi ile uygulanan bir çözüm önerisidir. Bu işleme tıp dilinde “tubal renastomoz” adı verilmektedir. Tamamen robotik cerrahi yöntemi ile yapılan bu işlem sonucunda tüplerin açılması mümkün olabilir. Fakat bu işlemlerin tamamı yalnızca bazı özel kliniklerde yapılmaktadır. Bundan dolayı da tüp açtırma işlemi pahalı bir işlemdir.

Tüpler Bağlıyken Hamile Kalınırmi ve Tüp Açma İşleminin Başarı Oranı

Tüplerini bağlatan kadınların şikayetleri arasında yeniden hamile kalamama durumu birincil sırada yer alıyor. Bu yüzden kadınlar tüp açma işlemine başvurabiliyor. Bu işlemin başarı oranı söz konusu olduğunda ise birkaç durumun özenle incelenmesi gerekebiliyor. Buna göre tüp bağlama işleminin ne zaman yapıldığı sorusu öncelikli olarak geliyor.

YouTube video

Tüp bağlama işleminin üzerinden geçen süre başarı oranına etki eden bir durumdur. Bunun yanı sıra tüplerin bağlanmasından sonra geride kalan tüpün uzunluğu da başarı oranı için önemlidir. Ancak ve ancak bu gibi durumlar yeterli olduğu sürece yeniden hamile kalma olasılığından bahsedilebilmektedir. Bu işlemin başarılı olma oranı da yüzde 50 ila 70 arasında değişmektedir.

Tüplerim Bağlı Ama Adetim Gecikti Neden?

Tüpler bağlıyken iken adet gecikmesi nedenleri arasında stres ve üzüntü gibi durumlar yer alabiliyor. Adet gecikmesinin başlıca nedenleri arasında da zaten stres ilk sırada yer alıyor. Aynı zamanda tüplerin bağlanması ile birlikte geçen ilk süreçte adet döneminde düzensizlik durumu da söz konusu olabiliyor.

Tüpler bağlıyken adet düzenin bozulması da ilk olarak akıllara tüpler bağlıyken hamile kalınırmi sorusunu getiriyor. Böyle bir ihtimalin yüzdesi oldukça düşük olduğundan dolayı adet gecikmesini başka bir nedene bağlamak gerekiyor.

Tüpler bağlandıktan sonra ilişki için de olumsuz bir durum söz konusu değildir. Cinsel ilişkiniz bu durumdan kesinlikle etkilenmemektedir.

 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!