featured

Soslu Makarna Nasıl Yapılır? Soslu Makarna Tarifleri ile Leziz Sofralar Kurun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soslu makarna yapmak hem oldukça kolay, hem de çok lezzetli. Makarna büyük küçük herkes tarafından sevilen bir yemektir. Hem ekonomik hem de lezzetli soslu makarna nasıl yapılır? İşte en leziz tarifler!

Soslu Makarna

Soslu makarna yapmak istiyor iseniz hem farklı sos tariflerini, hem de sosları yaparken işinize yarayacak püf noktaları bilmeniz önemlidir. Sizlere vereceğimiz soslu makarna tarifi ile sofralarınıza renk katarken damakları da şenlendireceksiniz.

Domates Soslu Makarna

Soslu makarnaların en sevileni olan domates soslu makarna arda’nın mutfağı tarifi de oldukça rağbet görür. Domates soslu makarna yapma oldukça kolay ve çokça da lezzetlidir.

Malzemeler

4 adet orta boy domates2-3 diş sarımsakÇeyrek çay bardağı zeytinyağı7—8 adet taze adaçayı yaprağı2 küp ya da bir çay kaşığı şekerİsteğe bağlı tuz ve karabiber

Yapılışı

Domatesleri soyun, küp küp kesinAdaçayı ve zeytinyağı hariç tüm malzemeleri robottan iyice çekinZeytinyağını derin bir tava da kızdırın ve adaçayı yapraklarını ilave ederek kokusunun çıkmasını sağlayınRobottan çektiğiniz malzemeleri de tavaya ekleyerek ağır ağır kaynatınSos koyulaşınca makarnanızın üzerine dökerek servis edin.

Kekikli Makarna Sosu

Kekik, girdiği her yemeğe eğer ölçüsünde eklenirse çok hoş bir tat katar. Kekikli makarna sosları da makarnanıza çok ayrı bir lezzet katar.

Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt1 TK kekik2-3 dal taze naneYarım TK pul biber

Yapılışı

Taze naneyi ince ince kıyınYoğurdun içine tüm malzemeleri ekleyerek iyice harmanlayınMakarnanızın üzerine sosu dökünDilerseniz kırmızı kapya biberi halka halka doğrayıp sos eklediğiniz makarnanın üzerine ekleyerek görsellik yaratabilirsiniz.

İtalyan Makarna Sosu

İtalyan makarna sosları ile sofralarınız da harika bir görsellik katabilirsiniz. İtalyan sosları dünyaca ünlü olduğundan, püf noktalarını bilerek yapacağınız bir soslu makarnayı yiyen bir daha isteyecek.

Malzemeler

2 YK zeytinyağı2-3 diş sarımsak3-4 adet domates1-2 dal taze fesleğenKarabiberPulbiberTuz

Üzeri İçin

Parmesan ya da kaşar peyniri rendesi

Yapılışı

Sarımsakları minik minik doğrayınZeytinyağında sarımsakları yanmamasına dikkat ederek kavurunSarımsaklar kavrulduktan sonra ocağı kapatın ve üzerine pul biber ekleyinDomatesleri robotta püre haline getirin ve sarımsakların üzerine ekleyinKarabiber ve tuzu da ekleyerek karışımı ocağa geri koyun ve kısık ateşte pişirinSos pişmek üzere iken fesleğenleri de ekleyinHazır olan sosu makarnanın üzerine ekleyinRendelenmiş kaşarı ya da parmesan peynirini de sosun üzerine ekleyin.

Kremalı Makarna Sosu

Kremalı makarna sosları, soslu makarna çeşitleri arasında en sevilenlerdendir. Doğru şekilde yapacağınız bir kremalı sos makarnanızı çok üstlere taşır.

Malzemeler

70 gr kadar oda sıcaklığında tereyağı200 gr labne peynir200 gr (1 kutu) kremaYarım çay bardağı kadar sütTuzKarabiber1 çay bardağı parmesan peyniri (tazesi olacak ve rendelenecek)İnce ince kıyılmış dereotu ya da maydanoz

Yapılışı

Parmesan peyniri hariç tüm malzemeleri tencereye koyunKaynatınSık sık karıştırınSos kaynadıktan sonra permasını da ekleyerek makarnanıza ekleyin.

Kolay Makarna Sosu

Soslu makarna yapmak kolaylığı ile bilinir. Bu yüzden kolay makarna sosu yapmayı bilmek önemlidir. Şimdi sizler için en güzel kolay soslu makarna tarifi sunacağız.

Malzemeler

6 adet ceviz içi (suda bekletilmiş acısı çıkmış)3 adet domates1 yemek kaşığı tereyağ3 dal ince kıyılmış dereotu1 kase yumuşak beyaz peynir (rendelenmiş)

Yapılışı

Tereyağı hariç tüm malzemeleri rondodan çekin.Tereyağını tavada kızdırınÇektiğiniz sosu tereyağının içerisine ekleyerek biraz daha kaynatınMakarnanızın üzerine ekleyin

Soslu Makarna Kalori Ne Kadar?

Soslu makarna kalori haliyle çok merak edilir. Soslu makarna oldukça lezzetli olduğundan insanın yedikçe yiyesi gelir. Peki soslu makarna kalori ne kadar? Aslında bu sorunun cevabını tek bir çeşit sosa bakarak vermek yanlıştır. Çünkü her sosun kalorisi ayrıdır. Örneğin patlıcanlı makarna 441 kaloridir. Ancak siz patlıcanlı makarnanın içerisine peynir eklerseniz kalorisi artacaktır.

Makarna soslarını salçalı, kremalı, kekikli, domatesli olarak düşünürsek hepsinin kalorisini ele aldığımızda yaklaşık 300 kalori ile 500 kalori arasında değişiklik gösterir. Siz, soslu makarna kalorisi hesabı yapmak istiyor iseniz en doğrusu makarnanın kalorisine eklediğiniz malzemelerinde kalorisini ekleyerek hesaplamak olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!