featured

En İyi Yabancı Dizi Listelerinde Yer Alan 20 Yapım

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm zamanların en başarılı en iyi yabancı dizi listesini sizler için hazırladık. En iyi yabancı diziler listemizde TV tarihinin en çok sevilen yapımları yer almaktadır. Dünyanın en iyi dizileri arasında kabul edilen bu 20 yapım IMDb puanı açısından da üst sıralarda yer almaktadır. Siz de izlediğiniz diziden doyasıya keyif almak ve bir sezonu tek günde bitirmek istiyorsanız listemize mutlaka göz atmalısınız.

YouTube video

İzlediğiniz en iyi yabancı dizi seçeneklerine ulaşmak için de size özel hazırladığımız bu listeyi değerlendirebilirsiniz. İşte, en iyi yabancı dizi izle platformlarında da bulabileceğiniz en başarılı yabancı diziler listemiz:

En İyi Yabancı Diziler Sıralaması

En iyi yabancı diziler imdb listelerinde de yer alan yüksek puan almayı başarmış yapımlardır. Bu yapımların arasında final yapan ya da hala devam eden diziler de yer alıyor. Oyuncu kadrosu ve senaryosu ile ön plana çıkan bu dizileri siz de izlerken büyük keyif alacaksınız. En iyi diziler Türk listelerinde de yer alan bu yapımları izlerken bir sezonun nasıl bittiğini anlamayacaksınız.

YouTube video

En iyi yabancı diziler ekşi listelerinde de faydalandığımız haliyle sizlerle. İşte, şimdiye dek çeşitli platformlarda yayınlanmış ve gönüllerde taht kurmayı başarmış en başarılı yabancı diziler listemiz:

1 – En İyi Yabancı Dizi : Breaking Bad

Breaking Bad, tüm zamanların en başarılı yabancı dizileri arasında şüphesiz ki ilk sırada yer alıyor. Üstelik dizi, yakın dönemde 21. Yüzyılın da en iyi dizisi olarak seçilmişti. Yalnızca 5 sezondan oluşan dizide lisede eğitim veren bir kimya öğretmeninin hayatına yolculuk yapıyoruz.

YouTube video

Kanser olduğunu öğrenen Walter White isimli kimya öğretmeni geride ailesine yüklü bir para bırakmak istemektedir. Fakat bunu yalnızca lise düzeyinde kimya dersleri vererek yapamayacağının da bilincindedir. Bu yüzden eski öğrencisi ile birlikte meth pişirerek para kazanmaya başlayan White’ı bambaşka bir hayat beklemektedir.

2 – Game of Thrones

Game of Thrones da tüm zamanların en popüler ve tartışmalı dizileri arasında yer alıyor. 9 sezondan oluşan ve geçtiğimiz senelerde final yapan dizi, kurgusu ve oyuncuları ile dikkat çekiyor. Game of Thrones, final sezonu ile izleyenleri pek memnun etmese de geri kalan 8 sezon izlenmeye fazlasıyla değer.

YouTube video

Dizide, bilinmeyen bir dönemde bilinmeyen bir krallıkta geçen olaylar silsilesi yer alıyor. Krallık için kıyasıya yarışan ve güç isteyen insanlar nereden geldiği belli olmayan kış yaratıkları tarafından da tehdit ediliyor. Taht oyunlarının kıyasıya yaşandığı bu hikayede her bir karakterin farklı bir hikayesi bulunuyor.

3 – Sherlock

Final yapmış en iyi yabancı diziler 2020 listelerinde yer alan Sherlock, heyecan dolu bir İngiliz dizisidir. Sir Arthur Conan Doyle tarafından kaleme alınan Sherlock Holmes serisinden kesitler sunan dizi, başarılı bir yapım olarak biliniyor. Dizide günümüzdeki Sherlock ve yardımcısı Dr. Watson yer alıyor.

YouTube video

Sherlock Holmes hikayelerinden yola çıkılarak işlenen senaryoda Holmes’un ön plana çıkan dedektiflik hikayeleri anlatılıyor. Zekice yazılmış bir senaryoya sahip olan dizinin her bir bölümü de adeta bir film tadındadır.

4 – Narcos

Narcos, dünyaca ünlü uyuşturucu karteli Pablo Escobar’ın gerçek hayat hikayesinden esinlenerek kurgulanmış bir dizidir. Escobar’ın hayatından belli kesitler sunan dizide dönemin en çarpıcı olayları da işlenmektedir. Netflix platformlarında yayınlanan dizi, her sezonu ile büyük beğeni toplamıştır.

YouTube video

Pablo Escobar’ın uyuşturucu imparatorluğunun ilk adımlarından başlayan dizide Escobar’ın polisle olan mücadelesi de yer alıyor. Tüm bunların yanında kartelin iç işleri ve Escobar’ın özel hayatından kesitler de dizide geniş yer kaplıyor.

5 – Black Mirror

Black Mirror, ilk sezonları yalnızca üçer bölümden oluşan bilim kurgu türündeki bir İngiliz yapımıdır. Dizi daha sonra Netflix tarafından satın alınarak altışar bölümler halinde yayınlanmaya devam etmiştir. TV dünyasının en başarılı dizilerinden olan Black Mirror’da teknolojinin etkileri inceleniyor.

YouTube video

Her bölümü farklı hikayede geçen dizide gelişen teknolojinin insan ve toplum hayatına kattıkları işleniyor. Black Mirror, Black Mirror Bandesnatch isimli interaktif film versiyonu ile de büyük beğeni toplamıştır.

6 – Rick and Morty

Farklı bir animasyon dilinde kurgulanan Rick and Morty, gelmiş geçmiş en kaliteli yapımlar arasında yer almaktadır. Yetişkinler için çizgi film tadında olan dizide Rick ve torunu Morty’nin hikayeleri anlatılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=4E7uO4_S2rw

Dizide dahi bilim insanı Rick, küçük torunu Morty ile evrenler arası maceralara atılıyor. Rick, aile değerlerini önemsemeyen alkolik yapısı ile de büyük dikkat çekiyor. Komedi ve bilim kurgu türünde olan bu diziyi eminiz ki siz de çok seveceksiniz.

7-  House MD.

House MD, tıp temalı diziler arasında eleştirmenlerden tam not alan nadir yapımlardan biridir. Dizide Doctor House isimli aykırı karakterin hastaları ve meslektaşları ile olan ilişkileri anlatılmaktadır.

YouTube video

Tüm zamanların en iyi dizileri listelerinde de yer alan bu yapımda her bölüm farklı bir vaka incelemesi yapılıyor. Bunun yanında dizi kahramanlarının hayatlarına da odaklanılarak güzel bir kurgu sunuluyor.

8 – Doctor Who

Doctor Who, TV dünyasının en uzun soluklu dizileri arasında ilk sırada yer almaktadır. Dizi, 2000’li yıllarda yeniden çekilmesi ile birlikte medyada da kendine geniş bir yer bulmuştur. Doctor Who, bilim kurgu diziler arasında da her zaman üst sıralarda yer almış oldukça kaliteli bir İngiliz dizisidir.

YouTube video

Dizide, zamanda yolculuk teması altında pek çok fantastik olaylar yaşanıyor. Doctor Who ve yardımcısı da bu olayları sonuca bağlamak için büyük çaba sarfediyor.

9 – Fargo

Fargo, en iyi yabancı dizi listelerinde ilk sezonu ile yer edinmiş oldukça kaliteli bir yapımdır. Dizi, Joel ve Ethan Cohen kardeşlerin aynı isimli filminden esinlenerek çekilmiştir. Her sezonunda farklı bir konuyu işleyen antoloji dizisi olan Fargo, iç içe geçmiş olayları irdeliyor.

YouTube video

Dizide her sezonda karmakarışık hale gelmiş çeşitli olaylar yer alıyor. Oyuncu kadrosu bakımından da oldukça tatmin edici olan dizide her sezon birbiri ile ilişkisi olan farklı karakterleri göreceksiniz.

10 – The Oz

The Oz da en iyi yabancı dizi listelerinin bir numaralı yapımları arasında yer alan köklü bir dizidir. Hapishane dizileri arasında da yer alan bu yapımda bir hapishanede meydana gelen çeşitli olaylar anlatılıyor.

YouTube video

Birden fazla baş kahramanın yer aldığı dizide hapishanedeki toplulukların çekişmeleri aktarılıyor. Müslüman, Nazi, İtalyan, İrlandalı ve daha pek çok topluluğun yer aldığı hapishanede politik olaylar da ele alınıyor.

11 – Westworld

Westworld, bilim kurgu türünün temsilcisi olan en kaliteli ve başarılı yapımlar arasında yer almaktadır. Devam eden en iyi yabancı diziler arasında yer alan Westworld, şu anda toplamda 3 sezondan oluşmaktadır.

YouTube video

Kendisi ile aynı adı taşıyan filmden uyarlanan dizide bir tema parkın içinde yer alan robot hostların hayatı işleniyor. İnsan ve robot çekişmesini konu alan dizi, kurgusu ve sürpriz sonlu senaryosu ile büyük dikkat çekiyor.

12 – The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale de Margaret Atwood imzalı “Damızlık Kızın Öyküsü” adlı romandan uyarlanan kaliteli bir dizidir. Dizi, bilinmeyen bir dönemde ve bilinmeyen bir ülkede geçen distopik bir senaryoya sahiptir.

YouTube video

Kadınların damızlık kız olarak kullanıldığı dizide savaştan sonra gelişen yeni oluşumlar hayata büyük müdahalelerde bulunmuştur. Askerlerin üstün görüldüğü toplumda her yeni doğan bebek adeta bir mucize olarak karşılanmaktadır.

13 – Hannibal

Doktor Hannibal Lecter’ı konu alan bir dizi olan Hannibal, polisiye ve psikolojik kurgu sevenler için oldukça ideal bir yapım. Dizi, en iyi yabancı dizi listelerinde her zaman üst sıralarda yer almayı başaran ve final yapmış olan bir yapımdır.

YouTube video

Hannibal, kurbanlarının etiyle beslenmeyi seven bir psikiyatr iken bu süreçte polis ile ortak çalışmalara da dahil oluyor. İşlenen vahşi cinayetleri araştıran doktor, bu süreçte zekası ile yakalanmamayı da başarabiliyor.

14 – Big Little Lies

Big Little Lies, zengin oyuncu kadrosu ile ekranlara gelen oldukça çarpıcı ve kaliteli bir dizidir. Dizi, ilk etapta bir mini dizi olarak planlanmış olsa da 2. Sezonu ile başarılı bir geri dönüş yapmıştır.

YouTube video

Zengin bir çevrede yaşayan orta yaşlı kadınların hayatı bir partide meydana gelen cinayet olayı yüzünden ters yüz olur. Polis bir yandan cinayeti araştırırken diğer yandan karakterlerin hayatlarına geniş açıdan bakmayı tercih eder.

15 – Mr. Robot

En iyi yabancı dizi listelerinde bilim kurgunun güzel örneklerinden olan Mr. Robot isimli yapım da yer alıyor. Mr. Robot, yozlaşmış toplumu eleştiren ve bunu da teknolojiyi irdeleyerek yapan oldukça başarılı bir dizidir.

YouTube video

Dizide, asosyal bir tip olan Elliot’ın hayatından bazı kesitleri izliyoruz. Bazı ruhsal rahatsızlıklar ile mücadele eden Elliot, toplumun teknoloji ile olan imtihanını ve buna izin veren büyük şirketleri hedef alıyor.

16 – La Casa de Papel

La Casa de Papel, en iyi yabancı diziler 2020 listelerinin şüphesiz ki en fazla dikkat çeken yapımlarından biridir. İspanyol yapımı bir dizi olan La Casa de Papel, özellikle de ülkemizde geniş kitlelere ulaşmayı başarmıştır.

YouTube video

Dizide, darhane soymayı planlayan ve soygun planını oldukça zekice yapan bir ekibin maceraları anlatılıyor. Soygun sürecinde para basarak kaçış planı oluşturan ekip, bu dönemde kimi zorluklara da göğüs germek zorunda kalıyor.

17 – Stranger Things

Stranger Things, en iyi yabancı diziler 2019 listelerinin bir numarası olmayı başarmış henüz 3 sezonluk bir yapımdır. Dizinin 4. Sezonu ise korona virüs önlemleri yüzünden çekimleri ertelendiği için 2021 yılında gelecektir.

YouTube video

Stranger Things, küçük bir kasabada birden bire ortadan kaybolan küçük bir çocuğun hikayesine odaklanıyor. Küçük çocuğun ortdan kaybolması ile birlikte bir anda onunla aynı yaşta bir kız çocuğu ortaya çıkıyor. Bilim kurgu ve korku ögelerini taşıyan diziyi izlerken siz de fazlasıyla gerileceksiniz.

18 – Better Call Saul

Breaking Bad’in spin – off dizisi olarak kabul edilen Better Call Saul da en iyi yabancı dizi listelerinde yer almaktadır. Dizide, Breaking Bad dizisinden tanıdığımız bazı karakterler de yer alıyor. Bu da diziyi daha güçlü kılarken aynı coğrafyada geçen farklı konulara yoğunlaşmamızı da sağlıyor.

YouTube video

Better Call Saul, Saul Goodman isimli avkuatın yükseliş dönemine nasıl ulaştığını işliyor. Elbette bu dizide de uyuşturucu karteli ve bu yolda verilen mücadeleler de aktarılıyor.

19 – House of Cards

Hpuse of Cards, hem başarılı hem de oldukça tartışmalı bir yapım olarak en iyi yabancı dizi listemizde yer alıyor. Dizide ABD Başkanı olmak için çeşitli entrikaların çevrilmesinden ve bu yolda feda edilen değerlerden bahsediliyor.

YouTube video

Dizi, tüm zamanların en kaliteli yapımları arasında yer almayı başaran ve Netflix platformlarında yayınlanan bir yapımdır.

20 – Dexter

Listemizin sonunda polisiye ve cinayet türündeki yapımları sevenler için kaliteli bir öneri olacak olan Dexter dizisi yer alıyor. Dexter, cinayet işleme eğilimi bulunan bir çocuğun bu yönünü olumlu şekilde değerlendirmesini anlatıyor. Azılı suçluları cezalandıran Dexter Morgan, polislik görevi sayesinde bu işi yaparken hiç de zorlanmıyor.

YouTube video

Dexter dizisi, yeni sezon haberi ile de geçtiğimiz günlerde yeniden gündem olmuştu. Dizinin final sezonundan tam 7 sene sonra yeni sezon haberi merakla karşılandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!