featured

Turkcell Taahhüt Sorgulama Nasıl Yapılır? Turkcell Taahhüt Cezası Sorgulama İşlemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turkcell taahhüt sorgulama, Turkcell müşterisi olup faturalı hat kullanan kişilerce gerçekleştirilmektedir. Faturalı hat abonesi olan kişiler, Turkcell’in sunduğu çeşitli tarifelerden oldukça uygun fiyatlarla yararlanabilmektedir. Ancak kişilerin bu kampanyaların uygun fiyatlarından yararlanabilmesi için taahhüt vermesi gerekmektedir. Bu sebeple kampanya kapsamında ne kadar sürelerinin kaldığını öğrenmek isteyen kişiler Turkcell taahhüt sorgulama işlemi yapmaktadır.

Taahhüt Nedir?

GSM operatörlerine taahhüt, bir müşterinin belirli bir süre bir kampanyadan yararlanmak adına o operatörde kalma sözü vermesi demektir. Cep telefonu kullanıcıları, taahhütlü yani indirimli paketleri kullanabilmek için o tarifede kalma sözü vermek durumundadır. Bu sözünü yerine getirmeye kişilere ise ceza uygulanmaktadır. Kesilecek olan bu ceza da Turkcell taahhüt cezası sorgulama işlemiyle öğrenilebilmektedir.

Turkcel, müşterilerine genel olarak avantajlı paketlerden yararlanması için yeni ve eski müşterilerine  12 veya 24 ay taahhüt verme zorunluluğunu koşmaktadır. 12 ya taahhüt veren kişilerin 1 yıldan önce, 24 ay taahhüt veren kişilerin de 2 yıldan önce bu paketten ve operatörden ayrılması, maddi ceza uygulanmasına neden olmaktadır. Bu sebeple Turkcell müşterilerinin Turkcell taahhüt sorgulama yapmadan tarife ile ilgili değişiklik yapmaması tavsiye edilmektedir.

Turkcell Taahhüt Sorgulama Nasıl Yapılır?

Turkcell müşterilerin Turkcell taahhüt sorgulama yapabilmesinin çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerden ilki; bir Turkcell bayisine giderek oradaki yetkiliden tarife zamanı hakkında bilgi almaktır. Turkcell bayisine gidildiğinde ve telefon numarası bilgisiyle birlikte kimlik bilgileri verildiğinde Turkcell taahhüt cezası sorgulama işlemleri de kolaylıkla yapılmakta ve Tukcell müşterilerine aktarılmaktadır. Cayma bedeli hesaplama işlemleri yetkili bayilerde kolaylıkla yapılabilmektedir.

Turkcell bayilerinin dışında Turkcell’liler sorgulama işlemi için müşteri hizmetlerini de kullanabilmektedir. Turkcell’in Müşteri Hizmetleri üzerinden de Turkcell internet taahhüt sorgulama ve Turkcell Superbox taahhüt sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. Müşteri hizmetleri aracılığıyla sorgulama yapmak isteyen kişilerin 0532 532 00 00 numaralı telefonu araması yeterlidir. Ayrıca Turkcell taahhüt sorgulama yapmak isteyen kişiler, Turkcel’in internet sitesi üzerinden de işlem yapabilmektedir. Eğer internet veya telefon tarifesi taahhüt sorgulaması yapmak istiyorsanız Turkcell’in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

1-  Turkcell Taahhüt Bitiş Tarihi Sorgulama

Turkcell cihaz taahhüt sorgulama ve paket taahhüt sorgulama işlemi yapmak isteyen kişiler, operatörün tüm imkânlarından yararlanabilmektedir. Bu balamda isteyen müşteriler bayiler aracılığıyla, isteyen müşteriler Turkcell internet sitesi aracılığıyla, isteyen müşteriler müşteri hizmetleri aracılığıyla, isteyen müşteriler de Turkcell mobil uygulaması aracılığıyla Turkcell taahhüt sorgulama yapabilmektedir.

2-  Superbox Taahhüt Sorgulama

Turkcell Superbox taahhüt sorgulama işlemleri kolaylıkla Turkcell’in internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Bu yöntemle Turkcell taahhüt sorgulama gerçekleştirmek isteyen kişiler öncelikle www.turkcell.com.tr adresine giriş yapmalıdır. Ardından ekranın sağ üst köşesinde bulunan kişi sembolüne tıklanarak giriş yapılmalıdır. Daha sonra da şifre bilgisi ile hesaba giriş sağlanmalıdır.

Turkcell internet şubesine giriş yapıldıktan sonra ‘Tarife İşlemleri’ bölümünden Turkcell taahhüt sorgulama yapılabilmektedir. Turkcell müşterileri, bu ekrandan tarife taahhütlerinin ne zaman biteceğini, taahhüt bozulması halinde ne kadarlık ödeme yapılması gerektiği bilgilerine kolaylıkla ulaşabilmektedir. Bu işleme cayma bedeli sorgulama da denmektedir.

3-  Turkcell Dijital Operatör ile Tarife Taahhüt Sorgulama

Turkcell cihaz taahhüt sorgulama ve tarife taahhüt sorgulama işlemleri Turkcell Dijital Operatör ile de yapılabilmektedir. Ancak bu yöntemle sorgulama yapacak olan kişilerin öncelikle Android ve iOS mağazalarından ‘Turkcell Dijital Operatör’ uygulamasını indirmesi gerekmektedir. Uygulamanın yüklenmesi ve uygulamaya giriş sağlanmasının ardından Turkcell Superonline taahhüt sorgulama ve daha pek çok bilgiye ulaşılabilmektedir.

4-  Turkcell Tarife Taahhüt Sorgulama SMS

Turkcell taahhüt sorgulama sms yöntemiyle de gerçekleştirilebilmektedir. Bu yöntemle sorgulama gerçekleştirmek isteyen Turkcell müşterileri öncelikle telefonlarının kısa mesaj bölümüne girmeli ve mesaj bölümüne TARİFE yazmalıdır. Bu mesajın 2222’ye gönderilmesi sonrasında Turkcell tarafından bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Turkcell abonelik sözleşmesi kapsamında kalan tarife zamanı, taahhüt bozulması durumunda ödenmesi gereken ücret ve dahası bu yolla öğrenilebilmektedir.

a-   Turkcell Son Ay Taahhüt Bozma

Turkcell son ay taahhüt bozma, taahhüt süresi bitiminden önce tarife veya operatör değiştiren kişilere uygulanmaktadır. Turkcell müşterilerinin taahhüt cayma bedeli ödemek zorunda kalmaması için taahhüt tarifine dikkat etmesi ve buna göre işlem yapması gerekmektedir. Genel olarak konu ile ilgili İnternette üzerinde yazan yorum incelemesi yapıldığında, Turkcell müşterilerinin taahhüt zamanından önce işlem yapmasından dolayı mağdur oldukları görülmektedir. Bu sebeple Tukcell taahhüt sorgulama yapılmadan tarifede değişiklik yapılmamalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!