featured

Yaşa Göre Cilt Bakım Uygulamaları | Her Yaşa Farklı Cilt Bakımı Tavsiyeleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cilt bakım uygulamaları neredeyse her yaş grubundan kadınlar tarafından oldukça ilgi görüyor. Günümüzde sosyal medyanın da etkisiyle görsellik oldukça önem kazanmış durumda. Bu sebeple de kadınlar aslında her zamankinden daha genç, daha güzel ve daha sağlık görünmenin yollarını arıyor. Bu arayış içinde cilt bakım uygulamaları dışında erken yaşlarda estetik kaygılarla makyaj yapma yaşını da oldukça düşüyor. Aslında bu bir döngü; erken yaşta makyaj uygulamalarına başvuran kadınlar, erken yaşlarda cilt bakımı uygulamalarına ihtiyaç duyuyor.

Neden Cilt Bakımı?

Uzmanlara göre makyaj uygulamalarına erken başlamak ve makyaj malzemeleri ile erken yaşta tanışmak; cilt sağlığını oldukça olumsuz yönde etkiliyor. Üstelik kulaktan dolma bilgiler ile edinilen bilgilerle kullanılan yanlış ürünler, popüler olduğu için bilinçsizce kullanılan makyaj ürünleri, ilerleyen zamanlarda daha fazla cilt sorunlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu noktada cilt bakım tüyoları hemen hemen her kadına lazım oluyor. İşte işin uzman görüşüyle 20 yaş ve sonrası için cilt bakım tüyoları… İşte cilt bakımı hakkında uyarılar ve püf noktalar…

20’li Yaşlarda Cilt Bakım Uygulamaları

20’li yaşlar henüz oldukça genç yaşlar olmasına rağmen, cildin yapısında bulunan kolajen miktarının azalmaya başladığı yaşlardır. Çünkü 20’lli yaşlarda cildin yapısında doğal olarak bulunan kolajen proteini sentezi yavaşlamaya başlar ve bunun sonucunda da ciltte hafif kırışıklıklar ile birlikte ince çizgiler ve kararmalar da baş gösterir. Fakat bu yaşlarda yapılacak olan kolay cilt bakımı uygulamaları ile ilerleyen yaşların olumsuz etkilerini azaltabilmek mümkün.

Haftalık olarak yapılan peelingler, günlük cilt bakım uygulamaları ve güneşin olumsuz etkisinden korunmayı sağlayacak kremlerden yararlanmak cildin daha geç yaşlanmasını sağlamaktadır. Genel olarak 20’li yaşlarda yapılması tavsiye edilen cilt bakım uygulamaları şunlardır:

Her gün cilt temizliği yapmakHaftalık peeling uygulamakGüneşten koruyucu kremler kullanmakSolaryum uygulamalarından uzak durmakDirekt olarak güneş ışınlarına maruz kalmamakC vitamini içeren serum ve nemlendirici kullanmakHyaluronik asit içerikli serum ve nemlendiriciler kullanmak

Cilt bakım tüyoları arasında C vitamini içeren serum ve kremler kullanmak bulunmaktadır. Çünkü C vitamini, cildi zarar verici olan serbest radikallere karşı koruma özelliğine sahiptir. Bunun sonucu olarak da C vitamini içerikli ürünler, doğal kolajen üretimini tetiklemekte ve cilt elastikiyetini arttırmaktadır. Böylelikle ciltte oluşan ince çizgiler giderilebilmekte ve ciltteki ton farklılıkları da yok edilebilmektedir.

30’lu Yaşlarda Cilt Bakım Uygulamaları

30’lu yaşlara gelindiğinde ciltteki nem seviyesi düşmeye başlıyor ve ciltte bulunan ince çizgiler daha çok belirginleşmeye, gözenekler de daha da genişlemeye başlıyor. Bu olumsuz durumlar da ciltteki kuruluğu giderek arttırmaya, cilt renginin donuklaşmasına ve cilt renginin soluklaşmasına neden oluyor. 30’lu yaşlara gelindiğinde yaşlanmanın ilk belirtisi daha çok göz çevresinde hissedilmeye başlanıyor. Bu sebeple de 30’lu yaşlara gelindiğinde cilt bakımı yapmaya göz çevresinden başlamak gerekiyor. Genel olarak evde cilt bakımı yapacak olan 30’lu yaş kişilere şunlar tavsiye ediliyor:

Göz çevresi yoğun nemlendirici kremler kullanmakC vitamini içerikli ürünler kullanmakAkşamları, kolajen sentezini arttırıcı retinoik asit ile glikolik asit içeren kremler kullanmak

Tüm bunlarla birlikte özellikle kadınlar ince çizgiler için cilt bakım uygulamaları ile birlikte botoks uygulamasından da yararlanıyor. Her ne kadar kişiden kişiye göre değişse de ufak dozlarla botoks uygulamalarına başlamak 30’lu yaşlarda daha etkili oluyor.

40’lı Yaşlarda Cilt Bakım Uygulamaları

40’lı yaşlara gelindiğinde ciltteki kolajen miktarı daha da azalıyor. Bu nedenle de cildin yaşlanması artıyor ve sarkmalar meydana geliyor. Dolayısı ile cilt sağlığına ve dış görünüşüne önem veren kişiler için 40’lı yaşlarda cilt bakım uygulamaları yapmak ve doğru teknikler kullanmak önem kazanıyor. Yaşlanmanın etkisini en az seviyede görebilme için de bu yaşlarda cilt bakımı yapmak çok daha fazla önem kazanıyor. Genel olarak 40’lı yaşlardaki kişilere cilt bakımında şu noktalara dikkat etmesi tavsiye ediliyor:

Yoğun nemlendirici serum ve kremler kullanmakYaşlanma karşıtı retinoik asit içerikli anti aging serum ve kremler kullanmakKolajen üretimini arttırmak için kolajen kullanmakOmega 3-6 içerikli besinler tüketmekC vitamini içerikli besinler tüketmekCilt bakımı yaparken boyun çevresine ve ellere de uygulamalar yapmak

40’lı yaşlarda düzenli cilt bakım uygulamaları ve sağlıklı beslenme ile yaşlanmanın etkilerini azaltmak mümkün olabiliyor. Bunlarla birlikte güzellik uygulamalarına da sıklıkla başvuruluyor. Bunun içinde en çok cildin orta tabakasını uyardığı için mikroiğneleme yöntemi, iğneli radyofrekans uygulaması, lazer uygulamaları ve mezoterapi tercih ediliyor. Bu güzellik uygulamaları, cildin elastikiyetini arttırıyor ve kollajen üretimini de destekliyor.

50’li Yaşlarda Cilt Bakımı

50’li yaşlara gelindiğinde özellikle ciltteki sarkmalar artış gösteriyor ve daha belirgin bir hale geliyor. Daha çok yanak bölgesinde başlayan azalan cilt altı yağ dokusu, hacim kaybına sebebiyet veriyor ve sarkma gerçekleşiyor. İlerleyen zamanla birlikte elmacık kemiği, alın kemiği, çene kemiği ve şakak kemiğinde aşınmalarla birlikte çökmeler meydana geliyor. Bu noktada da aşınma ve çökmelerin giderilebilmesi için dolgu uygulamalarından yararlanılıyor.

Dolayısı ile bu yaşlarda evde cilt bakım uygulamaları yerine daha etkili bir sonuç için kozmetik uygulamalara başvurulması tavsiye ediliyor. Ancak her zaman olduğu gibi bu uygulamaların uzman dermatologların denetiminden gerçekleşmesi gerekiyor. Çünkü bilinçsizce yapılan kozmetik uygulamalar olumsuz sonuçların ortaya çıkabilmesine sebebiyet verebiliyor. Genel olarak da 50’li yaşlardaki kişilere şu cilt bakım uygulamaları tavsiye ediliyor:

PRP uygulamasıKök hüre bakımlarıNem aşısı (cilt altına hyalüronik asit uygulamaları)

Bu güzellik uygulamaları genelde yıllık olarak planlanıyor. Uygulamaların sonucunda ise cildin kaybettiği nem geri kazandırılıyor ve cilt daha parlak bir görünüme ulaşabiliyor. Ayrıca bu uygulamalar sayesinde cildin kaybettiği elastikiyet geri kazandırılıyor ve cildin sıkılaşması da sağlanıyor.

Cilt Bakım Uygulamalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her yaşa göre gerçekleştirilmesi gereken cilt bakım uygulamaları farklılık gösteriyor ancak her yaştan insanın cilt sağlığını korumak ve cilt güzelliğini korumak için dikkat etmesi gereken ortak noktalar bulunuyor. Dikkat edilmesi gereken noktala ise şu şekilde sıralanıyor:

Makyajla uyumamakUyumadan önce her gün yüz temizliği yapmakGünde en az 2 litre su tüketmekÇay ve kahve tüketimini sınırlamak, asitli içeceklerden uzak durmakSağlıklı beslenmekOmega 3 ve 6, C vitamini, kolajen içeren besinler tüketmekCildi yaşlandırma etkisi olan sigaradan uzak durmakUyku düzenini sağlamakCilt tipine uygun cilt bakım ürünleri kullanmakNemlendirici kullanmakUzun süre direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamakGüneş koruyucu kremler kullanmakBilinçsiz bakım yöntemlerinden uzak durmak, uzman dermatolog kontrolünde cilt bakım uygulamaları ve kozmetik uygulamalar yapmak

Cilt Bakım Uygulamalarında Abartıya Kaçmayın!

Cilt bakım uygulamaları amacı; cilde hafif müdahaleler ile sağlıklı ve güzel görüntüyü arttırmaktır. Kötü sonuçların elde edilmemesi için de abartılı cilt bakım uygulamaları gerçekleştirmekten uzak durulması tavsiye edilmektedir. Çünkü doğallığını kaybetmiş olan abartılı yüz görünümü hoş karşılanmamaktadır. Ayrıca yapılacak olan tüm cilt bakım uygulamaları hekimlerin tavsiyesiyle ve hekimlerin kontrolünde gerçekleştirilmelidir. Her zaman için cilt bakımında amaç; başka birine dönüşmek değil; kişilerin birkaç yıl önceki görünümlerini geri kazanmak olmalıdır.  

Cilt Bakım RSS

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!