featured

Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri ile Yağlı Saçlara Artık Elveda Deme Vakti Geldi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yağlı saçlar için bakım önerileri ile saçlarına değer veren herkes yakından ilgilenmektedir. Kimileri yağlı saçlar için saç kremi arayışı içinde olurken, kimileri kendini çeşitli yağlı saçlar için maske markalarını araştırırken bulacaktır. Bazıları ise kendini yağlı saçlara çözüm İbrahim Saraçoğlu konuşmalarını dinlerken bulacaktır.

Estetiğin vazgeçilmez unsurlarından biri olan saçınızı, doğal yollar kullanarak yağlardan kurtaracaksınız. Doğal yöntemlerle saçınıza zarar vermeden güzelliğinize güzellik katacaksınız ve “yağlı saçlardan kurtuldum” diyerek kendinizi rahat hissetmenin keyfini yaşayacaksınız.

Evde Kolaylıkla Hazırlayabileceğiniz Doğal Yöntemlerle Yağlı Saçlara Elveda!

Yağlı saçlar için bakım önerileri denildiğinde evde pratik şekilde uygulanan bir takım formüller vardır.Elbette her saç yapısına uygun yöntem ile kolayca saç bakımı yapmak mümkündür. İşte en kolay Yağlı saçlar için bakım önerileri !

1- Ilık Su İle Yıkamak

Saçlarını her gün yıkayanların dikkat etmesi gereken nokta; bir gün şampuan ile saçı yıkamak, ertesi gün sadece ılık su ile yıkama yapmaktır. Sıcak su ile sık sık yıkanan saç derilerinde, kuruma meydana gelerek yağın üretiminin artmasına neden olmaktadır. Sıcak su yerine ılık suyun tercih edilmesi yağ üretiminin gerilemesini sağlayacaktır.

2- Sirkeli Su İle Durulamak

Doğal yöntemlerle, saç bakımı konusuna ünlülerin de önem verdiği bilinmektedir. Birkaç kaşık üzüm sirkesi karıştırılmış su ile saçları durulamak, saçların daha canlı ve parlak görünmesini sağlayarak ilgileri üzerinize çekecektir. Haftada bir kez uygulanan durulama suyuna sirke katma işlemi sayesinde yağlı saçlardan kurtulmuş olacaksınız.

3- Lavanta Kürü

Yağlı saçlar için bakım önerileri arasında lavanta kürü de bulunmaktadır. 1 avuç lavantayı 3 bardak suya atarak 7-8 dakika kaynattıktan sonra ılımasını bekleyin. Süzme işlemini gerçekleştirdikten sonra suyunu temizlenmiş saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Temiz saçlara uygulayabileceğiniz bu kürü, şampuan ile yıkayarak saçlarınızı arındırmalısınız.

4- Kekik Ve Biberiye

Mucizelerini saymakla bitiremediğimiz kekik ve biberiye yağlı saçlar için de çözüm olarak kullanılmaktadır. Ölçü olarak 1 tatlı kaşığı kekik ile 1 tatlı kaşığı biberiyeyi 1.5 su bardağı kaynar suya ekleyerek ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Yarım saat bekletilen ve ılımış olan karışımı şişeye dökerek sprey başlık ile saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Masaj yaparak saç derilerine ve köklerine yedirdikten sonra 1 saat kadar bekleyin ve sonrasında ılık su ile durulayarak saçınızdaki yağlardan kurtulmuş olacaksınız.

Yağlı Saçlar İçin Maske Evde Kolay Yapım

Yağlı saçlar için bakım önerileri, saymakla bitiremeyeceğimiz kadar doğal yöntemlerle yapılabilmektedir. Bu doğal yöntemleri uygulayarak saçlarınızın daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olacaksınız.

1- Yoğurt ve Yumurta Maskesi

Protein ve vitamin açısından zengin olan yoğurt ve yumurta faydaları oldukça fazladır. Saç bakımında da kullanılan yoğurt ve yumurta karışımı ile saçlarınıza canlılık katacaksınız!

7 yumurtayı, 50gr yağsız yoğurt içine kırdıktan sonra iyice çırparak pürüzsüz hale getirin. Bu uygulama yapılmadan önce saçlar yıkanmış ve temiz olmalıdır. Karışımı saçlar nemli haldeyken saç diplerine uygulayarak 30 dakika bekletin. 30 dakika beklemeden sonra ılık su ile saçlarınızı arındırın ve yağlı saçlar için kullanılan bitkisel bir şampuan ile yıkadıktan sonra iyice durulayın.

2- Bal Maskesi

Bakımlı ve canlı saçlar her kadının hayalidir. Bu hayalin gerçekleşmesi adına uygulanabilecek yöntemlerden biri de bal ile yapılan maskedir. Evde çok kolay şekilde hazırlanabilen bu maske, saçların daha canlı ve güzel görünmesine yardımcı olacaktır.

YouTube video

2 çay kaşığı bal içerisine 1 yumurta sarısını ilave edelim ve köpürene kadar iyice çırpalım. (Saçlarınızın uzun olması durumunda 2 tane yumurta sarısı kullanabilirsiniz.) Saç diplerine masaj yaparak uyguladıktan sonra 30 dakika bekleyin. Süre dolduktan sonra ılık su ile saçlarınızı maskeden arındırın.  Şampuan ile yıkadıktan sonra durulayarak canlı ve parlak saçlara kavuşmuş olacaksınız.

Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri Hakkında Bilinmesi Gerekenler | Saçlar Neden Yağlanır?

Cildimizde olduğu gibi kafa derisinde de bozukluklar meydana gelebilmektedir. Saç derisi, bazı yapılan uygulamalar sonucu çok kuruduğunu hissederek kendisini savunmaya almaktadır. Bu yüzden nemsiz kaldığını düşünerek savunma amaçlı yağ üretimi yapmaya başlamaktadır. Saç köklerinden saçlara ulaşımı kolay olan yağlar, saçların yağlanmasına neden olmaktadır.

Yağlı ürünlerin çok tüketilmesi veya yeterli protein, vitamin gibi değerlerinin vücuda alınamaması yani yanlış beslenme sonucu oluşabilmektedir.  Saçların sıcak su ile sık sık yıkanması, gün içinde yaşanılan stres, kullanılan şampuanlar ya da jöleler saç spreyi gibi ürünler de saçların yağlanmasını hızlandırmaktadır. Rahatsız edici bir durumla karşı karşıya kaldığınız bu sorunla başa çıkma yolları oldukça basit ve doğaldır. Kendimiz evde hazırlayabileceğimiz birkaç doğal yöntemle bu problemi çözmüş olacağız.

Dikkat edilmesi gereken bir husus; herhangi bir alerjik reaksiyonunuz varsa saçlarınızı yağlardan arındırmak için uygulanan yöntemlerde dikkatli olmalısınız!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!