featured

En İyi Elektro Gitar Tavsiyesi 2021 Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektro gitar tavsiyesi listemize bakmadan elektro gitar almayın. Gitar çalmaya başlamak için sabırsızlanıyor olabilirsiniz ancak iyi bir deneyim yaşamak, sonuçtan memnun kalmak istiyorsanız kendiniz için en iyi elektro gitar hangisidir tespit etmelisiniz. İşte, elektro gitar tavsiyesi listemiz ve elektro gitar özellikleri hakkındaki bilgiler…

1 – Squier Affinity Stratocaster Elektro Gitar

YouTube video
Squier tarafından üretilen Squier Affinity Stratocaster elektro gitarı , bullet serisinin bir üst klasmanı olarak düşünebiliriz. Bu elektro gitar gövdesinde kızılağaç, sapta ise akçaağaç kullanılmış. Klavyede yer alan ağaç ise gitarın modeline göre farklılık gösterebiliyor. Elektro gitarın köprü sistemi de vintage tremolo olarak tasarlanmış. Squier Affinity Stratocaster elektro gitarda farklı renk seçenekleri bulunuyor.

2 – Ibanez Elektro Gitar GIO GRX70QA

YouTube video
En iyi elektro gitar tavsiyesi listemizde Ibanez marka elektro gitarlar da bulunuyor. Çünkü elektro gitar deyince Ibanez’i duymamak, bilmemek imkansız. İbaresi GIO GRX70QA elektro gitar gövdesinde ıhlamur ağacı, sapında akçaağaç kullanılmış. Klavyede ise tercih edilen gül ağacı. Bu gitarda farklı kombinasyonlarda sesler için H SH dizilişi kullanılmış. Ayrıca köprüde de fat 6 tremolo sistemi bulunuyor.

3 – Cort G100 Elektro Gitar

YouTube video
Cort G10 elektro gitar da en iyi elektro gitar tavsiyesi listemizde yer alıyor. Bu elektro gitar gövdesinde Meranti ağacı, sapında sert karaağaç kullanılmış. Gitarın klavye kısmında da gül ağacı tercih edilmiş. Cort G100 elektro gitarda ayrıca üç tane single coil manyetik düzeni bulunuyor. Bu elektro gitarın hedef kitlesi; tiz ve parlak ton arayan gitaristler. Ayni zamanda gitarın sapına c şekli verilmiş ve klavye kullanımı oldukça rahat.

Elektro Gitar Tavsiyesi Cort Elektro Gitar Ekşi

İlk elektro gitar deneyiminizi kusursuz kılmak istiyorsanız ve almayı düşündüğünüz elektro gitar Cort marka ise Cort elektro gitar ekşi üzerinden tavsiyeleri okuyabilir ve kullanıcı deneyimlerinden yararlanabilirsiniz.

4 – Hem Amatör Hem Profesyoneller için Elektro Gitar Tavsiyesi: Epiphone SG Special Elektro Gitar

YouTube video
Dünyanın en köklü, en iyi gitar üreticilerinden bir tanesi Epiphone. Bu markanın SG Special elektro gitarı, sert tarzda müzik yapan gitaristlere hitap ediyor. Epiphone SG Special giriş seviyesi bir elektro gitar ancak pek çok profesyonel tarafından tercih ediliyor. Kısacası; hem amatör hem de profesyonel seviyelerde kullanılabilecek bir gitar olduğu için Epiphone SG Special en iyi elektro gitar tavsiyesi listemizde bulunuyor.

YouTube video

Epiphone SG Special elektro gitarın gövdesinde ıhlamur ağacı, sapında sert akçaağaç, klavyesinde ise gül ağacı kullanılmış. Ayrıca üç yollu seçici bir switche ve hambucker manyetiklere sahip. D profiline uygun sapı oldukça kullanışlı, rahat ve ince.

5 – Elektro Gitar Tavsiyesi 2021: Yamaha Paciffica PAC112J

YouTube video
Yamaha Paciffica serisi elektro gitarlar gitarlarından biri olan PAC112J, kaliteli tonu ve üstün performansıyla biliniyor ve bu nedenle en iyi elektro gitar tavsiyesi listemizde yer alıyor. Vidalı sap bağlantısı, konforlu tutuşuyla öne çıkan Yamaha Paciffica PAC112J, beş yönlü HSS manyetik konfigürasyonu oldukça önemli.

YouTube video

Yamaha Paciffica PAC112J elektro gitarda sap ile gövde, bolt on tekniği kullanılarak birleştirilmiş. Köprüsünde ise vintage tremolo tercih edilmiş. Hem işçiliğindeki ayrıntılar hem de ton çeşitliliği nedeniyle başlangıç ve orta seviye elektro gitar önerileri arasında yer alıyor .

6 – Türkiye’de Üretilen, Fender Elektro Gitar Benzeri: Masterwork HEG310

YouTube video
Masterwork HEG310 elektro gitar, üzerindeki 3 adet tekli manyetik aracılığıyla geniş bir ton seçeneği sunuyor. Bu elektro gitarı, listemizdeki diğer pek çok elektro gitardan ayıran en önemli özelliklerden biri; ülkemizde üretiliyor olması. Bu nedenle elektro gitar fiyatları konusunda da ekonomiklik sunuyor. Görüntü itibari ile Klasik Fender Stratocaster’a benzeyen Masterwork HEG310 elektro gitar, uygun fiyata kullanışlı bir elektro gitar sahibi olmak isteyenlere hitap ediyor.

7 – Schecter SGR C-1

YouTube video
Schecter markası, en iyi elektro gitar tavsiyesi listemizde yer alıyor çünkü bu marka tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça popüler. Fiyat performans elektro gitarlar arasındaki Schecter SGR C-1 gövdesinde ıhlamur, sapında maile yani akçaağaç kullanılmış. Klavyesinde de pek çok markada olduğu gibi gül ağacı tercih edilmiş.

8 – İlk Elektro Gitar Önerileri 2021: Washburn Sonamaster

YouTube video
Washburn Sonamaster elektro gitar gövdesinde kızılağaç, sapında ise akçaağaç kullanılmış. Klavyesinde de gül ağacı tercih edilmiş. Yapısı itibari ile başlangıç seviyesi elektro gitarlarından olan bu gitar, en iyi başlangıç seviyesi elektro gitar tavsiyesi listemizde yer alıyor. Bir tane çift, iki tane de tek manyetik düzeni bulunan Washburn Sonamaster ile hem alternatif müzikler hem de sert metal müzikler çalınabiliyor. Ustelikdiger elektro gitar çeşitlerine göre fiyatı da oldukça uygun.

9 – Başlangıç ve Orta Seviye Elektro Gitar Önerileri: ESP LTD-10

YouTube video
Eğer Metallica hayranı iseniz ve grubun canlı performanslarını izlediyseniz ESP elektro gitar markası size hiç de yabancı gelmeyecek. LTD, ESP markasının alt serisine ait bir alt marka. Dolayısı ile bu gitarda ESP kalitesi bulunuyor. Mavi, siyah ve kırmızı olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunan bu elektro gitar gövdesinde ıhlamur ağacı ve sapında da akçaağaç tercih edilmiş. H H dizilimindeki ESP LTD10, Rock ve metal müzik tutkunu gitaristlere göre oldukça uygun.

10 – Fender Squier Stratocaster Elektro Gitar

YouTube video
Fender markası, dünyaca ünlü olan bir marka. Bu markanın alt markası ise Squier. Uygun fiyata Fender elektro gitar kalitesine sahip olmak isteyen kişiler de yoğun olarak bunu tercih ediyor. Yeni başlayanlar için elektro gitar tavsiyesi listemizde yer alan Fender Squier Stratocaster elektro gitarda gövde ve sapta akçaağaç, klavyede ise gül ağacı kullanılmış. Bu gitarın üretim yeri ise Çin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!