featured

Kaliteli Web Sitesi İçeriği Nasıl Olmalı ? En İyi Web Sitesi İçerik Hazırlama Teknikleri ? 15 Adımda Web Sitesi İçerik Yönetimi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web sitesi açtırmak isteyen, yeni web sitesi sahibi olan ya da kazanç arttırmaya yönelik içeriklerini kontrol etmek isteyenlerin içerik noktasında bilmesi gereken bazı detaylar vardır.

Bu yazıda neler var?

Kaliteli Web Sitesi İçeriği Nasıl Olmalı ?
Kaliteli Web Sitesi İçeriği Nasıl Olmalı ?

Web sitesi başta kurumsal firmalar, online satış siteleri, çeşitli kuruluşlar tarafından profesyonel olarak kullanılan tanıtım araçlarıdır. Web sitesi kalitesi ile tanıtım ve reklam çalışması hızlanır ve kazanç oranı artar. Burada ön plana çıkan da web sitesi içeriği olur…

Kaliteli Web Sitesi İçeriği Nasıl Hazırlanır? Web Sitesi İçin İçerik Oluşturma Teknikleri Nelerdir?

Kaliteli web sitesi içeriği ile profesyonel bir duruş sergilemek, çok daha fazla kişiye ulaşmak ve popüler bir web sitesi olmak mümkün. Bunun için kaliteli web sitesi içerik oluşturma teknikleri ile çalışmak ve içerikleri bu doğrultuda hazırlamak gereklidir. İşte 15 Adımda Web Sitesi İçerik Yönetimi!

1- Konu Seçimi Yapılmalıdır

Web sitesi içeriği için konu seçimi ilk adımdır. Yazılması istenen konu detaylıca araştırılmalı ve genel bir konu çerçevesi tespit edilmelidir. Örneğin; kalp krizi, tansiyon hastalığı, katarakt ameliyatı, vb…

2- Konu İçin En Doğru Yazım Türü Seçilmelidir

YouTube video

Bir konunun yazım türü okuyucunun keyif almasında en etkili unsurdu. Bir gezi yazısı liste içerikle mükemmel kolay okunabilirken, kalp hastalığı konusunda yazılan bir konunun liste içerikle detaylandırılması oldukça zordur.

Konu seçimi yapıldıktan sonra konuya uygun anlatım biçimini belirlemek en başta atılması gereken en önemli adımdır.

3- Konu İçin En Doğru Odak Anahtar Kelime Seçilmelidir

Anahtar kelime seçimi Google algoritması için çok önemlidir. Bir konuyu ele alırken sürekli aynı kelimelerin kullanılması yazıyı da okuyucu da boğar. Google zekası bu boğulmayı önlemek amacı ile profesyonel anlamda yazara konunun anahtar kelimesini belirli oranda kullan ve milleti sıkma der.

Anahtar kelime kullanımı 100 kelimede 1 geçecek şekilde kullanıldığı takdirde, içeriği okurken konuyu belirtir kelimeyle sürekli karşılaşmadan akıcı ve keyifli bir okuma yapmanız mümkün olur.

4- Konuya Ait Doğru Semantik Başlıklar Yazıya Aktarılmalıdır

YouTube video

Semantik başlık seçimi Google aramalarında yazıyı öne çıkaracak stratejiler başında gelir. Yazıya en uygun detay verme yöntemi semantik kullanımı ile yazınızın değerini arttırın.

5- Odak Anahtar Kelime Düzgün Bir Yazı Taslağı Oluşturulmalıdır

YouTube video

Odak anahtar kelime kullanımı yazının geneline uygun oranda pay edilmelidir. Kaliteli web sitesi içeriği için sırasıyla; ana başlık ve ara başlıklar (en az 1 tane H2, en az 1 tane h3 ara başlığında) alt alta uygun formda yazılmalıdır.

Anahtar kelimenin başlık düzeninde yerini aldığından, semantik başlıkların kullanıldığından emin olduktan sonra yazıma geçilmelidir.

6- Yazı Kurulan Taslak Düzenine Göre Yazılmalıdır

YouTube video

Başlıkları hazırlanmış yazı için arta kalan anahtar kelimeler yazı geneline uygun oranda pay edilmelidir. Yazının giriş cümlesi odak ile başladığında SEO açısından çok daha etkili sonuç alınmaktadır.

7- Anahtar Kelime Miktarı Doğru Şekilde Kullanılmalıdır

YouTube video

Anahtar kelime %1 oranında kullanılmalıdır. Ortalama 1000 kelimelik bir yazıda doğru anahtar kelime sayısı yaklaşık min 8 max. 12 olacak şekilde olmalıdır. Zorunlu kalınan durumlarda bu oran %2 oranına çıkarılabilir. Ancak tekrarlayan ifadelerden kaçınmak için %1 anahtar yoğunluğu idealdir.

Anahtar kelimeler ana başlık, ara başlık ve yazı giriş cümlesinde başta yer alacak şekilde konumlandırılmalıdır. Bu özellikle SEO uyumlu yazı değeri açısından oldukça kıymetlidir.

8- Yazı Konusuna Uygun En Uygun Resimler Tercih Edilmelidir

Kaliteli web sitesi içeriği sadece yazıdan ibaret değildir. Görsel kullanımı da oldukça önemlidir. Konuyu en iyi temsil eden görsellere yer verilmelidir. Özellikle web site hızını etkilemeyecek şekilde boyutlandırma yapılmalı ve resimleri yine yazı linki ile kaydederek panele eklemek seo açısından önemlidir.

9- Yazı Kopya Kontrol Testinden Geçirilmelidir.

YouTube video

Web sitesi içeriği yazıldı ve bitti. Ancak Google daki kaynaklardan aldığınız bu bilgileri ne kadar özgün ifadeleriniz ile yazıya çevirdiniz bu önemli!

Yazınızın kopya ya da özgünlük kontrolünü yapmak için https://www.prepostseo.com/plagiarism-checker gibi intihal araçlarını kullanmalı ve kesinlikle kopya içerikten kaçınmalısınız.

10- SEO Uyumlu Web Sitesi İçerik Editörü Puanı Tam Olmalıdır

YouTube video

Kaliteli web sitesi içeriği için SEO puanı oldukça önemlidir. Yoast Seo ya da Rank Math gibi seo araçlarında yazılan yazının SEO uygunluk konusunda geçer not alması gereklidir.

11- Yazıya Animasyon Film, Gift ya da Video Eklenerek Görsel Desteği Verilmelidir

Yazıya mutlaka konuyu destekleyici en az bir hareketli görsel eklemek SEO yu destekleyecektir. Bu amaçla özellikle yazıyı keyifli hale getirecek GIFT ya da videolar kullanmanız gereklidir.

12- Yazıya Doğru İç Link Dış Link Vermek Gereklidir

Kaliteli web sitesi içeriği için sitenin kendine olan güvenini ve otoriter yapısını anlamak, SEO da tam puan aldığını görmek için linkleme işlemine bakılır. SEO çalışmasında web site yazısında dış link ve iç link kullanarak etkin SEO uygulamış olur.

13- Web Sitesi İç Seo Kurallarına Dikkat Edilmelidir

Kaliteli bir web sitesi içeriği için SEO kuralları oldukça önemlidir. Kaliteli bir içerik yanlış seo uygulaması ile çöp haline gelebilir.

Yazı anlatım dilinin tek başına iyi olması Google gözünde tek başına iyi değildir. İyi olan yazıya etkin seo uygulayarak Google gözünde değer katmış olunur.

14- Yazının Konusu ve Hitap Kesimine Uygun Anlatım Dili Kullanılmalıdır

Web sitesi içeriği hangi konuda ne amaçla yazılıyorsa anlatım dili buna uygun olmalıdır. Şöyle ki; kurumsal bir firmanın içeriğinde kullanılan kurumsal tanıtım dili gezi yazılarının samimi havasına uymaz. Yemek tarifi yazarken kullanılan samimi ve akıcı konuşma dili, hastalık ile ilgili yazılan yazılarda kullanılamaz.

15- İçi Şişirilmiş Bir Yazı Değil Net Bilgiler Veren ve Akıcılığı Olan Bir İçerik Hazırlamak Gereklidir.

Kaliteli web sitesi içeriği kesinlikle net bilgi vermelidir. Okuyucu aradığını bulmalıdır. İçi şişirilmiş, sırf SEO ya uysun diye yapmacık düzenlenmiş yazıların okuyucu gözünde kıymeti yoktur.

Google sırlamasında ilk etapta iyi bir sıraya gelen kalitesiz içerik zamanla hızlı bir çöküş sürecine girerek sayfalarca geriye gitmeye mahkumdur.

Web Sitesi Nasıl Popüler Olur ?

Web sitesini popüler yapan etkenler kısaca şu şekilde sıralanabilir:

1- Sosyal Medya Yüzü

2- Google İlk Sayfada Yer Alan İçeriklerin Sayıca Fazla Olması

3- Günlük Trafik Yoğunluğu ve Okunabilirlik Yüzdesi

4- Trend Konularda Kaliteli İçeriklere Sahip Olması

Web Sitesi İçeriği Nasıl Olmalı?

Kaliteli web sitesi içeriği A’dan Z’ye profesyonel bir görünüme sahip olmalıdır. Kaliteli web sitesi içeriği avantajları nelerdir?

1- Etkili Web Sitesi İçerikten Trafik Yakalar!

Seo uyumlu yazı her zaman doğru kitleye hitap ve o kitleyi siteye çekme konusunda başarılıdır. Eğer içerik doğru şekilde hazırlanmışsa Google’da ilk sıralarda yer alacağı için o konuyu arayan kişileri kolaylıkla siteye çeker. Buda organik trafik akışı demektir.

2- Profesyonel Web Sitesi İçeriği Google İçin Kıymetlidir

Profesyonel kaliteli web sitesi içeriği Google ın sevdiği içeriktir. Google anlatım özgünlüğü ve bilgi yüklü olan yazıyı sever ve ilk sıralara taşır. Aslında Google farklı ve orijinal olanı sever.

Kaliteli web sitesi içeriği ile Google da ilk sayfa ilk sıralarda yer almak ve siteyi çok daha fazla kitleye göstermek mümkündür.

3- Profesyonel Web Sitesi Kurumsal Satış Kilidini Açan Anahtardır!

Kurumsal pazarlama ve online satış siteleri için ürünlerin Google da tanıtılması ve pazaryerinde daha geniş kitlelerin arama sonuçlarında yer alması ancak kaliteli içerikle mümkündür.

Satış ve cirosunu arttırmak isteyen kurumsal firmalar profesyonel web sitesi içerik yönetimi ile başarıyı yakalayabilirler.

4- Kişisel Web Sitesi ile Hayalleri Global Düzeyde Anlatma Fırsatı Sunar!

Kişisel blog sitelerinde yer alan içerikler de tıpkı diğer blog sitelerinde olduğu gibi aynı düzen ve tertiple hazırlanır yayınlanırsa sonuç mükemmel olacaktır.

Kişisel bloğunuzu birçok kişiye tanıtma, yeni okuyucu kitlesine ulaşma yazılarınızı çok daha fazla kişiye okutma imkanına sahip olursunuz.

5- Etkili Web Sitesi Tasarımı ile İçerik Birleşimi A Kalite Marka Değeri Sunar!

Kaliteli hazırlanmış bir web sitesi profesyonel hazırlanmış bir içerikle buluştuğunda marka değeri yükselten en önemli nokta haline gelir.

Özellikle kurumsal firma ve kuruluşlara ait web sitesi içerikleri için profesyonel görünüm oldukça önemlidir. Site trafiği ile gelen okuyucuların sitede kalma süresi web sitesinin düzenine ve içerik kalitesine bağlıdır.

Web Sitesi İçerik Fikirleri

Web siteleri için en önemli nokta içerik fikirlerinin birbirinden doğru ayrıştırılmasıdır. Bu noktada konuyu iyi araştırmak ve nasıl bir yol izleneceğine en başta karar vermek en doğrusudur.

İlk etapta konunun gidişatı düşünülmeden kara düzen anlatılmaya başlanan bir konu ara başlık kullanımından sonra toparlanılamayacak hale gelebilmektedir. Yazar bu noktada konuyu toparlayamadığı gibi bilgi kirliliğine de sebep olmaktadır.

Kaliteli Web Sitesi İçeriği nde okuyucuyu bağlayan ya da dikkati çeken en önemli detay da içeriğin net ve anlaşılır olmasıdır. Bu noktada web sitesi içerik örnekleri doğru analiz edilmeli ve aynı konuda yazılan rakip yazılar en ince ayrıntısına kadar doğru incelenmelidir.

İçerik fikirleri için önemli olan diğer husus, her konunun farklı bir teknikle yazılacağının unutulmamasıdır.

Bir gezi yazısı için sıralı içerik en net görüntüyü verebilirken, sağlık ya da eğitim alanında yazılacak bir konunun içerik düzeni ara başlıklar ve detaylı bir anlatımla taçlandırılmış olmalıdır.

İşte En İyi Web Sitesi İçerik Örnekleri !

Kaliteli web sitesi içeriği için öncelikle rakip analizi yapılması gereklidir. Doğru bir analiz ve örnek SEO uyumlu yazılar incelendikten sonra yola çıkmak en doğrusu olacaktır. En İyi Web Sitesi İçerik Örnekleri:

1- Kadın Blog Sitesi İçerik Örneği

https://burcualem.com/

2- Diyet Sitesi İçerik Örneği

https://modaozeti.com/

3- Dekorasyon Sitesi İçerik Örneği

http://evdekordizayn.com/

4- Doğal Ürünler ve Ekolojik Yaşam Sitesi İçerik Örneği

https://ekolojikkoyy.com/

5- Ekonomi Sitesi İçerik Örneği 

https://kredihizmeti.com/

6- Teknoloji Sitesi İçerik Örneği

https://viralteknoloji.com/

7- Karma Konulu Blog Sitesi İçerik Örneği

Fikirsiz.Net

8-  İngilizce Web Sitesi İçerik Editörü

takecaffeine.com

Web Sitesi İçerik Yazarı

Eğer kaliteli web sitesi içeriği üretme noktasında bilginizi yetersiz görüyor ya da bu konuda yeterince vaktiniz yoksa profesyonel yardım almanız daha doğru olacaktır. Web sitesi içerik yazarı, SEO uyumlu web sitesinin kalitesini yükseltecek en önemli etkenlerden birisi olduğu için özellikle kurumsal firmaların bu konuda işinde profesyonel bir web sitesi yazarı ile çalışması gereklidir.

Web sitesi içerik yazarı, metin editörü ya da web sitesi editörü arayışı olan web site sahipleri ya da yazılımcılar bu açığı içerik platformları ya da hazır makale siteleri olarak bilinen platformlarda yer alan yazarlar ile kapatmaktadırlar.

Siz de web siteniz için içerik editörü ya da web sitesi içerik yazarı arıyorsanız şu sitelere göz atmanızda fayda olacaktır. Bu hazır makale ya da içerik yazar platformları:

1- Makaleyaz.net

2- iyimakale.net

3- içerik.net

4- R10.net

5- superiçerik.net şeklindedir.

Kaliteli Web Sitesi içeriği güçlü bir SEO çalışması ile donatılırsa Muazzam sonuç verecektir. Bu noktada SEO uygulamaları konusunda yetenekli 55 yarışmacının kıran kırana mücadele ettiği SEO Analiz Google Sıralama Yarışması aslında Google ın destekleyeceği taktiği de açığa çıkaracaktır. Her birlikte yarışma sonucunu bekleyelim…

SEO Analiz Google Sıralama Yarışması 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!