featured

Büyümeyen Köpek Cinsleri İsimleri Nelerdir | Evcil En Küçük Köpek Cinsleri ve Özellikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyümeyen köpek cinsleri isimleri, kent hayatı süren ve evcil köpek dost edinmek kişiler tarafından merak ediliyor. Özellikle apartman dairesinde yaşayan kişiler, evcil köpekler içinde büyümeyen köpek cinsleri özellikleri hakkında bilgi arayışına giriyor. Peki, evde hangi cins köpek bakılabilir? Apartmanda hangi cins köpek beslenir? Minyatür köpek ırkları hangileridir? Evde bakmaya uygun en temiz köpekler hangisidir? İşte, en küçük köpek cinsleri ve özelliklerinin ele alındığı büyümeyen köpek cinsleri isimleri yazımız…

Büyümeyen Köpek Cinsleri İsimleri ve Özellikleri | En Küçük Köpek Cinsleri Nelerdir ?

Büyümeyen köpek cinsleri sayısı oldukça fazla. Pek çok ırktan ve pek çok özellikte küçük köpekler, büyümeyip minyatür yapısıyla, yaşam boyu sevimli kalmasıyla kent yaşamında bir hayli fazla tercih ediliyor. Üstelik büyümeyen köpek ırklarının, apartmanda yaşayan kişiler tarafından tercih edilmesinin tek nedeni görünüşleri değil. Çünkü bu köpeklerin bakımı da diğer pek çok köpek ırkına göre özen gerektirse de kolay. İşte, apartmanda ve evde yaşamaya uygun büyümeyen köpek cinsleri isimleri:

Russian ToyPomeranianPekingese / PekinezPugEnglish Cocker SpanielDachshundCavalier King Charles SpanielHavaneseYorkshire TerrierMalteseBichon FriseBeagleChihuahua / ÇivavaToy Poodle / Kaniş / Caniche

1- Russian Toy Terrier

Büyümeyen köpek cinsleri isimleri ve özellikleri listemizin ilk sırasında zarif görünümüyle ilgi çeken, kemikli uzun bacaklara sahip olan Russian Toy köpek bulunuyor. Russian Toy köpeklerin diğer isimleri ise; Russian Terrier, Rus Oyuncağı, Moscow Toy Terrier, Moscovian Miniature Terrier.

Büyümeyen Russian Toy Terrier cinsi köpekleri iki farklı türü bulunuyor. Bir türü pürüzsüz iken diğer türü yarı uzun kürke sahip. Uzun tüylü Russian Toy Terrier köpeklerin kulak ve kuyruklarında saçak tüyler, göğüslerinde de fırfır bulunuyor.

Büyümeyen Russian Toy Terrier köpeklerin en fazla öne çıkan özelliğinden biri; yüksek enerjiye sahip olması. Ancak yabancılarla dostluk konusunda çok da iyi değil.

Russian Toy Terrier Ortalama Yaşam Süresi: 12-14 Yıl

Russian Toy Terrier Ortalama Ağırlığı: 1-3 kg

2- Pomeranian

Spitz ailesinden gelen büyümeyen köpek Pomeranian; küçük kulakları, çift katmanlı tüyleri, yuvarlak gövdesi ve kıvrık kuyruğu ile spitz ırkından geldiğini belli ediyor. Pom ismiyle de bilinen Pomeranian köpekler; küçücük gözleri, her daim gülümser gibi yüz ifadesi ve sevimli halleriyle dikkat çekiyor. Üstelik kabarık tüyleri de bu köpeklere farklı bir hava katıyor. Günümüzde kent yaşamında, büyümeyen köpek cinsleri isimleri listemizdeki Pom köpekler evde bakım için sık tercih ediliyor.

Hareketli ve sevecen halleriyle evde bakmak için en çok tercih edilen köpek ırklarından olan Pomeranian sese oldukça duyarlı ve bekçilik kabiliyetleri de oldukça yüksek.

Pomeranian Ortalama Yaşam Süresi: 12-16 Yıl

Pomeranian Ortalama Ağırlığı: 1-3 kg

3- Pekingese / Pekinez

Süs köpeği kategorisinde yer alan ve büyümeyen köpek cinsleri isimleri listemizde bulunan Pekingese yani Pekinez türü köpekler, armut şeklinde yapıya sahiptir. Gövde yapısı, boyundan uzun olan Pekinezlerin yoğun tüylü yapısı vardır ve yeleleri bulunur.

Pekingese köpekler her ne kadar zarif ve minyon görünse de cesaretleri bir hayli fazladır. Aynı zamanda bağımsız ve inatçıdırlar. Özellikle ilk defa köpek dost edinecek ve kent yaşamında, bir apartman dairesinde köpek bakacaklar için oldukça uygun bir seçenektir. Sahiplerine bağlılığı ve şefkati oldukça yüksektir.

Pekingese Ortalama Yaşam Süresi: 12-15 Yıl

Pekingese Ortalama Ağırlığı: 6-7 kg

4- Pug

Masfiff ailesinden gelen büyümeyen köpek cinsleri isimleri listemizdeki Pug köpekler, arkadaş canlısı olmalarıyla bilinir. Pug köpeklerin görünüşlerindeki en belirgin fark; yuvarlak kafalarının üstündeki deri kırışıklığı görünümüdür. Hem minyon yapısıyla hem de deri kırışıklıklarıyla oldukça sevecen olan Pug cinsi köpekler, apartmanda köpek bakmak isteyenlerin sık tercih ettiği köpek cinslerinden biridir.

Pug cinsi köpeklerin oyunculuk kabiliyetleri yüksektir. Sese karşı duyarlılıkları fazla, bekçilik yetenekleri de oldukça gelişmiştir. Bu yönleriyle evde bakılabilecek küçük köpek ırkları kategorisine dahildir.

Pug Ortalama Yaşam Süresi: 12-15 Yıl

Pug Ortalama Ağırlığı: 6-8 kg

5- English Cocker Spaniel

Büyümeyen köpek cinsleri isimleri listemizdeki English Cocker Spaniel cinsi köpekler aynı zamanda av köpeği olarak bilinir. Oldukça iyi birer avcı olan English Cocker Spaniel köpekler sevgi dolu, sıcak kanlı, hareketli, neşeli ve sahibine sadık köpeklerdir.

Yalnız kalmaktan pek hoşlanmayan İngiliz Cocker Spaniel cinsi köpeklerin eğitimi de oldukça kolaydır. Oyun kabiliyetleri yüksek, diğer köpeklerle ve evcil hayvanlarla anlaşması basittir.

English Cocker Spaniel Ortalama Yaşam Süresi: 12-15 Yıl

English Cocker Spaniel Ortalama Ağırlığı: 11-15 kg

6- Dachshund

Bir tazı köpeği türü olan sosis köpek Dachshund oldukça cesur, koku avcısı, enerji dolu ve meraklıdır. Dachshund köpekler, üç farklı görünüme sahiptir. Pürüzsüz, uzun tüylü ve fırça tüylü olmak üzere üç farklı türü bulunan sosis köpeklerin her birinin özellikleri de farklıdır.

Evde bakılabilen küçük köpekler arasında yer alan Dachshund cinsi köpeklerin bekçilik yeteneği de gelişmiştir. Neşeli, hareketli, oyuncu olması özellikleriyle de tam bir aile köpeğidir.

Dachshund Ortalama Yaşam Süresi: 12-16 Yıl

Dachshund Ortalama Ağırlığı: 7-15 kg

7- Cavalier King Charles Spaniel

Büyümeyen köpek cinsleri isimleri listemizde sırada tam bir aile köpeği olmasıyla bilinen Cavalier King Charles Spaniel cinsi yer alıyor. İlgiyi seven ve sahibiyle vakit geçirmekten hoşlanan Cavalier cinsi köpekler bu anlamda tam bir evde bakılacak köpekler arasındadır. Oyuncak spnaiel olan Cavalier köpekler ayrıca zekidir.

Orta uzunluktaki dalgalı tüyleriyle sevecen görünümünü sergileyen Cavalier cinsi köpekler sevgi doludur ve bu yönüyle hem diğer köpeklerle hem de diğer evcil hayvanlarla oldukça iyi anlaşırlar. Eğitilebilirdir ve sahibine şefkati oldukça fazladır.

Cavalier King Charles Spaniel Ortalama Yaşam Süresi: 9-15 Yıl

Cavalier King Charles Spaniel Ortalama Ağırlığı: 5-8 kg

8- Havanese

Süs köpeği türlerinden olan ve gösteri köpeği olarak da bilinen büyümeyen köpek cinsleri arasında yer alan Havanese köpekler, ilk defa köpek sahiplenecek olan kişiler için oldukça iyi bir seçenek. Eğlenceli ve oyuncu halleriyle ön plana çıkan Havanese ırkı köpeklerin çift katmanlı kürklü yapısı onlara oldukça sevimlilik katmaktadır.

Havanese köpeklerin sürekli ilgi bekleyen halleri, meraklı bakışları vardır. Bu anlamda sevdikleriyle vakit geçirmekten oldukça hoşlanırlar. Kolay eğitilebilirdir, diğer evcil hayvanlarla ve diğer köpeklerle iyi anlaşır. Sahibine şefkati de gelişmiştir.

Havanese Ortalama Yaşam Süresi: 12-16 Yıl

Havanese Ortalama Ağırlığı: 3-6 kg

9- Yorkshire Terrier

Büyümeyen köpek cinsleri isimleri listemizde şimdi sırada terrier ailesinden gelen oldukça minyon köpek türü Yorkshire Terrier var. Evde, apartmanda beslenebilecek küçük köpekler arasında bulunan Yorkshire Terrier cinsi köpekler; parlak, ipeksi uzun tüylere sahiptir. Küçücük bedenleri nedeniyle de tam bir kucak köpeğidir. Oyun kabiliyetleri ve sahibine bağlılıkları fazladır.

Yorkshire Terrier Ortalama Yaşam Süresi: 11-16 Yıl

Yorkshire Terrier Ortalama Ağırlığı: 3-4 kg

10- Maltese

Beyaz ipeksi tüyleri ve oyuncu halleriyle ön plana çıkan büyümeyen köpek cinsleri arasında yer alan Maltese cinsi, Malta köpeği olarak da biliniyor. Yerlere kadar uzanan tüyleri ve güzelliği sayesinde evde beslenmesi tercih edilen Maltese köpekler her zaman neşeli olmasıyla dikkat çekiyor. Su köpeği, büyümeyen köpek cinsleri beyaz seçeneğinden biri olan Maltese’nin enerjileri yüksek ve bekçilik kabiliyetleri de gelişmiş.

Maltese Ortalama Yaşam Süresi: 12-15 Yıl

Maltese Ortalama Ağırlığı: 2-3 kg

11- Büyümeyen Köpek Cinsleri Beyaz: Bichon Frise

Su köpeği seçeneklerinden biri olan Bichon Frise daha yaygın bilinen ismiyle Bişon Çuha köpekler, büyümeyen köpek cinsleri beyaz listesinde. Yumuşak ve kıvırcık tüyleriyle güzel bir görünüme sahip olan Bichon Frise cinsi köpekler oldukça neşeli, oyun oynamayı seven ve eğitilmesi kolay köpeklerdir. Bu yönleriyle ilk defa köpek sahiplenecek aileler için oldukça uygundur.

Bichon Frise Ortalama Yaşam Süresi: 12-15 Yıl

Bichon Frise Ortalama Ağırlığı: 5-8 kg

12- Büyümeyen Köpek Cinsleri İsimleri: Beagle

Büyümeyen köpek cinsleri isimleri listemizdeki Beagle köpekler tazı türü köpekler listesine dahil. Minyatür köpek olarak bilinen Beagle köpekler her zaman eğlenceli, aktif, sevimli halleriyle dikkat çekiyor. Oldukça sıcak kanlı oldukları için sahipleriyle vakit geçirmekten hoşlanırlar ve evde bakıma gayet uygundur. Ayrıca Beagle köpekler koku alma konusunda oldukça gelişmişlerdir ve bu, onların büyümeyen köpek cinsleri içinde en ayırt edici özelliğidir.

Beagle Ortalama Yaşam Süresi: 12-15 Yıl

Beagle Ortalama Ağırlığı: 8-14 kg

13- Dünyanın En Küçük Köpeği Chihuahua / Çivava

Büyümeyen köpek cinsleri isimleri listemizde şimdi de dünyanın en küçük köpeği Chihuahua var. Çivava ve Çanta köpekleri olarak da adlandırılan dünyanın en küçük köpeği oldukça zarif ve küçücüktür. Chihuahua cinsi köpekler; uzun tüylü ve kısa tüylü olmak üzere iki çeşittir. Dik kulaklı, parlak gözlü Çivava köpeklerin enerji seviyeleri çok yüksektir, sese karşı duyarlılıkları fazladır ve sahibine şefkati üst sınırlardadır.

Chihuahua Ortalama Yaşam Süresi: 14-18 Yıl

Chihuahua Ortalama Ağırlığı: 1-2 kg

14- Toy Poodle / Kaniş / Caniche

Büyümeyen köpek cinsleri isimleri listemizin son sırasında Toy Poodle daha yaygın bilinen adıyla kaniş/caniche cinsi köpekler yer alıyor. Su köpeği ve av köpeği de olarak bilinen kaniş cinsi köpekler oldukça zekidir. Oyuncak, standart ve minyatür köpek olmak üzere kanişlerin üç türü bulunur.

Toy Poodle Ortalama Yaşam Süresi: 10-18 Yıl

Toy Poodle Ortalama Ağırlığı: 2-6 kg

Büyümeyen Köpek Cinsleri Hakkında En Çok Merak Edilenler ve Cevapları

Büyümeyen köpek cinsleri isimleri hakkında internet kullanıcı pek çok soruya cevap arıyor. İşte, internette büyümeyen köpek cinsleri isimleri ile ilgili en çok sorulan sorular ve cevapları…

YouTube video

a- Dünyanın En Küçük Köpeği Hangisidir ? Hiç Büyümeyen Köpeğin Adı Ne ?

Dünyanın en küçük köpeği; Chihuahua diğer adıyla Çivava’dır.

b- Evde Bakılabilecek Büyümeyen Köpek Cinsleri Fiyatları Ne Kadar ?

Evde bakılabilecek büyümeyen köpek cinsleri fiyatları değişkendir. Her bir minyatür köpek için standart fiyattan bahsetmek mümkün değildir.

c- Büyümeyen Kahverengi Köpek Irkları Hangileridir ?

Büyümeyen kahverengi köpek ırkları arasında; Toy Poodle, Pomeranian, English Cocker Spaniel, Pekingese gibi köpek ırkları bulunuyor.

d- Büyümeyen Köpek Cinsleri Ücretsiz Alınır mı ?

Büyümeyen köpek cinsleri ücretsiz olarak da alınabilir. Günümüzde barınaklara terkedilen pek çok ırk minyatür büyümeyen köpekler de vardır.

e- Apartmanda Hangi Cins Köpek Beslenir ? Evde Hangi Cins Köpek Beslenir ?

Kent ve apartman yaşamına en uygun köpekler büyümeyen köpek cinsleridir. Büyümeyen köpek cinsleri isimleri listemizdeki tüm köpek ırkları, pek çok köpek ırkına göre evde beslenmeye daha uygundur.

f- Kaç Çeşit Köpek Cinsi Vardır ?

Dünyada 400’den fazla köpek cinsi / köpek ırkı olduğu bilinmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!