featured

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yeni Rektör Tepkisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri, AKP’li Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı kararıyla rektör olarak atanmasına tepki göstererek,

“1980’lerin askeri vesayet rejiminden sonra ilk kez üniversitemize kurum dışından rektör atanmıştır. Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Senato ilkelerinden vazgeçmiyoruz” açıklamasını yaptı.

Boğaziçi’li öğretim üyeleri, rektör, dekan, enstitü müdürü, bölüm başkanı gibi akademik yöneticilerin atamayla değil seçimle belirlenmesi gerektiğini belirtti. 

1980 Darbesinden Sonra İlk Kez

“1 Ocak 2021 gece yarısı, 1980’lerin askeri vesayet rejiminden sonra ilk kez üniversitemize kurum dışından rektör atanmıştır. Bu durum 2016’dan bu yana ağırlaşarak sürmekte olan rektör seçimlerini ortadan kaldıran antidemokratik uygulamaların devamıdır. Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Senatomuzun 2012  yılında kabul ettiği ilkelerden vazgeçmiyoruz. Üniversitelerin herhangi bir kişi ya da kuruluşun etki veya baskısına maruz kalmaması ve siyaset aracı olarak kullanılmaması, bilimsel ve toplumsal gelişim açısından vazgeçilmezdir.”

Öğrenciler Çevrimiçi Dersleri Boykot Edecek

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de pazartesi günü rektör atamasını protesto edecek. Öğrenciler çevrimiçi dersleri boykot ederek Güney Kampüs önünde basın açıklaması yapacak. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!