featured

Mercedes Benz C Serisi 2021 Dünya Lansmanı Yapıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mercedes Benz C serisi 2021 araçlarının dünya lansmanı dijital olarak yapıldı ve Mercedes tutkunlarına tanıtıldı. Peki, Mercedes Benz C serisi fiyat listesi nedir? Mercedes C serisi 2021 yenilikleri nelerdir? Mercedes Benz C serisi tasarım özellikleri ne gibi yenilikler sunuyor?

Yeni Nesil Mercedes Benz C Serisi Özellikleri

YouTube video
Mercedes Benz C serisi 2021 yılında yeni nesil özelliklerine kavuştu. Daha önce pek çok ilk bünyesine alan W206 kasa kodlu C serisi Mercedes araçlar şu özellikleri ile seleflerinden ayrılıyor:

Bagaj kapağına taşırılan stop lambalarıTüm motor seçeneklerinde standart sunulan otomatik şanzımanİkinci nesil MBUXOpsiyonel arka aks yönlendirmesiArka koltuklarda ısıtma

1 – Benzinli ve Dizel Motorlu Güç Üniteleri

Mercedes Benz C serisi araçlarda 170 ile 265 Bg aralığında, dört silindirli benzinli ve dizel motorlardan oluşan güç üniteleri bulunuyor. Ayrıca 2021 C serisi araçlarda ikinci nesil entegre ISG de yer alıyor.

2 – Düşük Emisyon Oranlarını Karşılayan 2021 Mercedes C Serisi

Mercedes AMG Petronas Formula 1 ekipleri ile birlikte geliştirilen yeni turbo beslemeyle çok daha verimli motorlara sahip duruma getirilmiş. Böylelikle 2021 C serisi bu araçlar her zamankinden daha düşük emisyon oranlarını karşılayabilir durumda.

3 – Dinamik Gövde Orantısı

YouTube video
Mercedes’in yeni 2021 C serisinde tekerlek ve kısa ön tampon mesafesi, geleneksel bagaj çıkıntısı ve uzun dingil aralığı aracın dinamik gövde orantısını ortaya koyuyor. Güç kubbeleri bulunan motor kaputu da sportif görünüme katkı sağlıyor. C serisi yeni araçlarda Cab-backward tasarımı sayesinde yolcu bölmesi ve ön cam arkaya doğru taşınabiliyor.

4 – Mercedes Benz C Serisi Estate ile Güçlü Sportif Görünüm

Yeni Mercedes Benz C serisi araçlara yandan bakıldığında; dikkatlice oyulmuş yüzeyler göze çarpıyor. Bu araçlarda tasarımcılar, çizgileri minimum düzeye indirmiş ve omuz çizgisini daha da belirginleştirmiş. Mercedes Benz C serisi Estate versiyonu araçta ise eğimli arka camla birlikte eğimli tavan çizgisi, fonksiyonelliği kısıtlamadan sportif görünümü daha da güçlendirmiş.

5 – Mercedes Benz C Serisi Sedan Versiyonda İlk: İki Parça Arka Aydınlatma

Yeni C serisi Mercedes araçlara arkadan bakıldığında; Sedan araçlara özgü çizgiler göze çarpıyor ve stop lambaları, gece ve gündüz görünümüyle öne çıkıyor. Mercedes Benz C serisi Sedan gövde tipinde ilk defa iki parçalı arka aydınlatma kullanılmış. Aydınlatma fonksiyonları da bagaj kapağı ve yan panellerdeki stop lambası parçalarına ayrılıyor.

6 – Gösterişli Dekoratif Yüzeyler

Araçtaki konsol, alt ve üst olmak üzere ikiye ayrılıyor. Araçlarda uçak motoruna benzeyen düzleştirilmiş yuvarlak havalandırma ızgaraları ile gösterişli dekoratif yüzeyler bulunuyor. Bu tasarımsal özellikler, yeni C serisi Mercedeslerin hem kalite algısını yükseltmiş hem de daha sportif bir görünüme sahip olmasına aracı olmuş.

7 – Sürücü Odaklı Gösterge

YouTube video
Yeni C serisi Mercedes araçlarda bulunan gösterge ve orta ekranın 6 derece kadar eğimliliği, sürücü odaklı olmasını sağlamış. Sürücü kokpitini de yüksek çözünürlüğe sahip LCD ekran domine ediyor. Adeta havadaymış hissi veren ekran, Mercedeslerin geleneksel yuvarlak ekranlarından farklılaşıyor. C serisi Mercedes araçlarda ekran boyutu 10,25 inç ile 12,3 inç iki farklı seçenekle sunuluyor.

8 – İkinci Nesil Marş Jeneratörü, Dört Silindirli Benzinli Motor

Yeni Mercedes Benz C serisi araçlarda 20 bg ek güç ile fazladan 200 Nm tork kullanımını, ikinci nesil marş jeneratörüne sahip dört silindirli benzinli motor sunuyor. Kısacası; yeni C serisi Mercedeslerde pek çok yenilik ilk defa sunuluyor. Nanoslide silindir kaplaması ile conicshape silindir honlaması, direkt olarak motor üzerinde egzoz gazı arındırma özelliği de bunlardan bazıları.

9 – İsteğe Göre Sert veya Sportif Süspansiyon

Üstün sürüş dinamiklerini sunan C serisi Mercedeslerde tercihe göre süspansiyon ayarlanabiliyor. Yeni C serisi sürücüleri sertliği seçilebilen veya sportif süspansiyon ayarı yapabiliyor.

10 – Mercedes Benz C Serisi Fiyat Listesi

YouTube video
Mercedes Benz C serisi fiyat listesi incelendiğinde; araçların kapsam ve donanımlarına göre farklılaştığı görülüyor. 2021 Ağustos ayı C serisi Mercedes araçların kurumsal satış fiyatları şu şekilde:

Mercedes C200 4Matic Exclusive: 779.500 TLMercedes C200 4Matic AMG: 796.000 TLMercedes C200 d Exclusive: 779.500 TLMercedes C200 d AMG: 796.000 TLMercedes C200 4Matic Estate AMG: 797.500 TLMercedes C200 d Estate AMG: 797.500 TL

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!