featured

Modern Ofis Tasarımları ile Ferah Çalışma Alanları Two Plus Mimarlık Ofisi ile Dekorasyon Fikirleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günün büyük bir çoğunluğunun geçirildiği çalışma alanlarının konforlu, sağlıklı ve estetik olması için uygulanan bazı modern ofis tasarımları teknikleri bulunmaktadır. Çalışma ortamının güvenilirliği, kullanış kolaylığı ve sağlıklı olması hem çalışan hem de iş veren için büyük bir avantaj haline gelmektedir. Çok şık bir iş yerinde çalışmak, ekip motivasyonunu artırırken; ortamın sağlıklı ve ferah olması ise sahip olunan pozitif enerjinin uzun süre korunmasını sağlamaktadır. 

Modern Ofis Tasarımları ile Ferah Çalışma Alanları Dekorasyon Fikirleri

Zaman geçirilen her ortamın şık ve kullanışlı olması, o ortamda geçirilen zamanın çok daha kaliteli olmasını sağlamaktadır. Bu noktada estetik ve ergonomik ofis tasarımları ile hizmet veren İstanbul Two Plus Mimarlık Ofisi ile çalışan firmalar, çalışan motivasyonlarının oldukça yükseldiğini ve çalıştıkları ortamı çok daha fazla benimsediklerini ifade etmektedirler. İşte, Modern Ofis Tasarımları Dekorasyon Fikirleri !

1 – Konforlu Ofis Tasarımları

Çalışma ortamlarında uzun süre zaman geçirildiği düşünüldüğünde ofis tasarım fikirleri değerlendirilirken rahat olmasına dikkat edilmelidir. Hava alan kumaştan yapılmış modern ofis mobilyaları ile uzun süre aynı pozisyonda çalışmak zorunda olan kişiler rahatça çalışabilir ve çalışırken çevresel etmenlerden en az şekilde etkilenir. Böylece hem verimli hem de ideal koşullarda çalışma imkanı sunulmuş olur. 

2 – Kullanışlı Modern Ofis Tasarımları 

Bir çalışma ortamının rahat olduğu kadar kullanışlı olması da önem taşımaktadır. Çalışan kişi sayısına, iş yoğunluğuna ve ihtiyaç duyulan donanımsal malzemelere olan konumuna göre yapılacak iç mekan dekorasyon uygulamaları, çalışma verimini de artıracaktır. Kalabalık ofis tasarımları için gerekli olan tasarım fikirleri hemen her ofis için uygulanabilir. Fakat küçük ofis tasarımları için gerek duyulacak olan dekorasyon fikirleri ancak ve ancak alanında uzman iç mimarlık ofisleri tarafından hazırlanabilmektedir. 

3 – Aydınlık Mimari Ofis Tasarımları

Bir iş ile meşgul olurken, ortam ne kadar aydınlık ve ferah olursa o kadar rahat bir şekilde çalışılabilir. Aydınlık mimari ofis tasarımları ile uzun süren toplantılar dahi sıkıcı hale gelmemektedir. Çünkü ışık, enerji verici bir dış etkendir. Işığın doğru şekilde kullanıldığı mimarlık ofis tasarımları hem çalışan hem de işveren için önemli bir avantaj halini almaktadır. 

Aydınlık modern ofis tasarımında camlardan faydalanmak, çalışanların istedikleri zaman içerideki havayı değiştirmelerini sağlamaktadır. Bu noktada açılabilen camlara sahip aydınlık bir ofis çok daha avantajlı olacaktır. 

4 – Şık Tasarımlar

Bir ofisin aynı zamanda çok şık olması, çalışan ve müşterilerin / misafirlerin firmaya olan güvenini artıracaktır. Çalışma ortamını etkileyici bulan çalışanlar, iş yerine bağlılık duyarlar. Bu noktada Two Plus Mimarlık Ofisi uzman tasarımcıları ile çalışarak hem şık hem de ergonomik ofis ortamları oluşturulabilir. 

5 – Ferah Ofis Tasarım Örnekleri 

Bir ofisin aydınlık, şık ya da kullanışlı olmasının yanında ferah olmaya da ihtiyacı bulunmaktadır. Küçük alanlara kurulan ofis tasarım örnekleri için ferahlık oluşturulmazsa çalışmak zorlaşır. Bu da iş verimini azaltır. Özellikle dar çalışma alanlarında ortamı rahatlatmak ve daha ferah hale getirmek için camdan duvar ve yüksek tavan dekorasyon fikirleri dikkate alınmalıdır. 

6 – Temizliği Kolay Ofis Tasarımları

İdeal ofis dekorasyonu aynı zamanda temizliği kolay mobilyalardan oluşmalıdır. Özellikle kalabalık çalışan gruplarının zaman harcadığı ofis ortamında temizliği kolay ürünler tercih etmek hem temizlik personeli hem de çalışanlar için büyük öneme sahiptir. Ofis içerisinde yaşanan bir su ya da çay dökülmesi durumunda hava alan kumaşlarda leke kalma riski daha az olacaktır. 

7 – İhtiyaca Yönelik Dekorasyon Ürünleri

İdeal çalışma ortamı kalabalıktan uzak, ihtiyaca yönelik malzemelerin bulunduğu dekorasyon fikirlerini içermelidir. Bir turizm firmasında maket ürünler bulundurulan bir vitrin olabileceği gibi, bir dekorasyon firmasında iç mimarlık ürünleri bulundurulabilir. Çalışılan sektöre ve müşterinin görmek isteyeceği örnek ürünlere göre minimum sayıda ve ihtiyaca yönelik tasarımlar tercih edilmelidir. Böylece çalışanlar için rahat bir çalışma ortamı sağlanırken, müşteri için de sade ve anlaşılır sunum ortamları hazırlanmış olur. 

8 – Yeterli Çalışma Alanına Sahip Ofis

Her sektör çalışma biçimi ve ihtiyaç duyduğu malzemeler ile belirli miktarda kişisel alana ihtiyaç duymaktadır. Bir bilgisayar mühendisi bilgisayar ve kişisel bir dolap ile rahatça çalışabileceği gibi, bir mimar için büyük bir çalışma masası olmazsa olmazdır. Bu noktada yeterli büyüklükte alana sahip olmak, iş kalitesini ve çalışma motivasyonunu artırmayı sağlar. 

Bonus : Modern Villa Tasarımları ile Tatilin Tadını Çıkarın

İş yaşamında olduğu gibi özel hayatta da en ideal dekorasyon fikirlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle tatil dönemlerinde huzurlu ve keyifli zaman geçirmek isteyen tatilciler, en özel ve en uygun tasarımları tercih ederler.

Villa dekorasyonunda rahat kullanılabilen bir yatak odası, kolayca temizlenen yemek odası, minimal tasarımlarda oturma odası ve açık bir alanı olan dinlenme alanına sahip basit dekor edilmiş bir villa, pek çok kalabalık villa tasarımına göre çok daha güzel bir tatil imkanı sunacaktır. Bu noktada villa dekorasyon ürünlerinde de minimal tasarım modelleri tercih edilmelidir.

Bu noktada modern villa tasarımları ile ünlü firmalar arasından tercih yapılmalıdır ve alanında deneyim sahibi olan tasarımcı ve iç mimarlar ile çalışılmalıdır. Çünkü modern villa tasarımları üretmek aynı zamanda hem iç tasarım hem dekorasyon hem de estetik alanlarında uzmanlık gerektirmektedir. Bu noktada Two Plus Mimarlık ile çalışmak, ev ve villa dekorasyonunda doğru tercih olacaktır. 

İletişim: https://twoplus.com.tr 

Yol Tarifi İçin Tıkla

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!