featured

Hayatı Düzene Sokmak İçin Program: 1-3-5 Kuralı Nedir | Hayatı Belirli Bir Düzene Göre Yaşama Eylemi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayatı düzene sokmak; bu hayatı yoğun yaşayanlar ve hiçbir şeyi yetiştiremeyen kişiler için oldukça önemli bir konu. Günümüzde hemen herkes hayatının son derece yoğun olduğundan şikayet ediyor.

Bu noktada hayatı düzene sokabilmekte çok fazla zor olabiliyor. Çünkü hayatı kolaylaştıracak pratik öneriler için, kişilerin zamanından ödün vermesini gerektiriyor. Ancak düzenli yaşama alışan bireyler, uzun vadede büyük bir kazanç sağlayabiliyor.

Hayatı Düzene Sokmak Ne Demek? Düzenli Bir Hayat İçin Ne Yapmalı?

Hayatı düzene sokmak ne demek? Hayatı düzene sokmak aslında karmaşık ve dağınık bir yaşamdan uzak durmak anlamına geliyor. İşleri ve görevleri öncelik sırasına soktuğunuzda, hayatınızın tıkır tıkır işlediğini de görebilmeniz mümkün olacaktır. Düzenli bir hayat için ne yapmalı? Düzenli bir hayat için önceliklerinizi ve hayatınızın gerekliliklerini belirleyerek uzun bir liste oluşturmanız ve bu listeye uymanız gerekiyor. 

Özellikle 1-3-5 kuralına uymanız, hayatınızı doğru şekillendirebilmeniz ve tam anlamıyla düzene sokabilmeniz için en etkili seçenek olacaktır. Peki nedir hayatı düzene sokmak için bu 1-3-5 kuralı? İşte 1-3-5 kuralı ile ilgili tüm merak edilenler…

1- Hayatı Düzene Sokmak İçin Uygulamalar: 1-3-5 Kuralı Nedir?

Hayatı düzene sokmak için uygulamalar arasında bulunan 1-3-5 kuralı size gün içerisinde yapmanız gereken görevleri seçme şansı sunan bir sistem olarak ön plana çıkıyor. Yani 1-3-5 kuralı şunu söylüyor: Siz yapmanız gereken işi değil, yapmak istediğiniz işi yapabilirsiniz.

Peki bu davranış size ne kazandırır? Siz yapmak istediğiniz işi yapabileceğiniz için, daha özverili ve özenli çaba göstermenizi destekliyor. 1-3-5 kuralı aslında üretkenliğinin arttırılması için düşünülmüş ve oluşturulmuş bir sistemdir. Uzmanlara göre hayatı düzene sokmak için bu yöntem oldukça başarılı sonuçların alınmasını sağlamıştır.

2- Hayatı Düzene Sokmak İçin Uygulanacak 1-3-5 Kuralı Kaç Görevi Kapsıyor?

Hayatı düzene sokmak için uygulanan 1-3-5 kuralı toplamda 9 farklı görevin yerine getirilmesini destekliyor. Bu bağlamda bu kural sizlere 1 büyük, 3 orta dereceli ve 5 tane küçük iş yapma olanağı sunuyor. 1-3-5 kuralının en büyük faydalarından birisi ise, yapacağınız işleri değerlendirebilme imkanı sunabilmesi.

Bu kural sayesinde hayatında belirli bir düzen oluşturmak isteyen kişiler yapması gerekenleri gözden geçirebiliyor ve bu işleri büyük-orta-küçük işler şeklinde değerlendirebiliyor.

3- Hayatı Düzene Sokmak İçin Öneriler: Mutlaka Sürprizlere Hazır Olun!

Hayatı düzene sokmak için mutlaka sürprizlere de hazır olmalısınız. Örneğin işlerinizde sık sık bilinmezlik yaşıyorsanız, küçük veya orta görevlerinizin birkaçını boşta bırakarak, olası sürprizleriniz görevleriniz için hazırlıklı olabilirsiniz.

Bu noktada hayatı düzene sokmak için öneriler arasında şu da bulunmalıdır; Örneğin son 3 ay içerisinde yapmanız gereken bir iş bulunuyor ve siz bu işi en büyük iş olarak nitelendiriyor olabilirsiniz. Ancak bu iş muhtemelen önünüzdeki 3 ay boyunca tamamlanamadığı için sizi demotive edecektir.

Bunun yerine bu büyük görevi küçük parçalar haline getirerek, her gün bir parçasını yapmanız iş yükünüzü ortadan kaldıracak ve sizi günlük olarak motive edecektir.

4- 1-3-5 Kuralı Ne Kadar Süre Uygulanmalı?

Hayatı düzene sokmak için 1-3-5 kuralını belirli bir süre uygulamak gerekecektir. Çünkü bu kuralı belirli bir zaman dilimi aralığında uygulamak, size uzun vadede katkı sağlamayacaktır.

Uzmanlara göre bu kuralın hayatınızda yer etmesi ve uzun vadede hayatınızı düzene sokabilmesi için en az 1-2 ay uygulanması gerekecektir. Uzun vadede uygulandığınızda, hayatınızı nasıl şekillendirdiği ve düzene soktuğu konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

5- 1-3-5 Kuralının Hayata Katkıları Nelerdir?

Hayatı düzene sokmak için uygulayacağınız 1-3-5 kuralı, size düzenli bir şekilde iş yapabilme imkanı sunar. Kişiler günde en az 9 iş yapmaya odaklanacağı için bu işlere daha özenli ve düzenli yaklaşım gösterebileceklerdir.

Kazandırılan bu bilinç sayesinde baştan savma iş yapma dönemi rafa kaldırılabilecektir. Özellikle 1-3-5 kuralı uzun bir süre denendiğinde, yaşama uzun vadede bir düzeni getirebilecek ve kişileri yormadan günlük haattaki işleri yapabilmesi konusunda destek sağlayabilecektir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!