featured

İncir Sütü ve İncir Sütü Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sonbahar mevsiminde incirden elde edilen incir sütü şifa kaynağı olarak biliniyor. Mucizevi meyvenin içeriğinde bulunan kalsiyum ve lifin insan vücudu için oldukça faydası bulunmakta. Özellikle incir tüketimine bağlı olarak zayıf kasların güçlenmesi de mümkün.

İncir Sütü

İncirler olgunlaşmadan önce dalından koparıldığında ortaya beyazımsı boz renkte bir sıvı çıkar. Daha fazla süt elde etmek olgunlaşmayan incirlerden faydalanılmalıdır. Bazen incir yapraklarından da bu süt elde edilir. Burada ki kritik nokta doğru zamanlamanın yapılmasıdır.

Şimdi incir sütünün faydaları neler, ne işe yarar birlikte bakalım.

İncir Sütü Faydaları

İncir başlı başına önemli bir meyveyken bir de sütünden fayda sağlanması, inciri insanlar için paha biçilemez bir meyve haline getiriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=-5cEdGnam0Y

İncir sütü faydaları arasında şunlar gösterilebilir:

Siğilleri yok etmesiAyak topuklarında meydana gelen sertleşmeyi gidermesiNasırlara karşı etki etmesiKulak kurtlarını öldürmesiDiş etlerinin kanamasını durdurmasıSaçlar beslemesiCilt lekelerini gidermesi

Üstteki faydalarından yararlanmak için doğru kullanmak önem teşkil ediyor. Herhangi bir alerjiye karşın, sütü öncelikle bileğinizin iç kısmına sürerek test edebilirsiniz. Bazı kişiler de dudakta kabarma yaptığından kullanmadan önce muhakkak test edilmelidir.

İncir Sütü Mantara İyi Gelir mi?

İncir sütü ne işe yarar nelere iyi gelir sorularının cevapları oldukça merak ediliyor. Bu konuda bilinmesi gereken tek bir şey var; incirin mucizevi sütü ile deri hastalıklarından kurtulmak için yararlanılabilir. Özellikle ayak ve ellerde meydana gelen rahatsızlıklarda çok etkilidir.

Genellikle ayaklarda meydana gelen mantarların geçmesi için incir sütünden yararlanılabilir. Kullanımı için günlük olarak olgunlaşmamış 2 adet inciri muhafaza ederek mantar oluşan bölgeye sürülmelidir. Buradaki önemli nokta her gün bu işlemin düzenli olarak yapılmasıdır. Aksi halde faydası tedavi yarım kaldığı için sonuç vermeyecektir.

İncir Sütü Kullananlar

İncir sütünün faydaları bu sütü kullananlar arasında da oldukça üne sahiptir. Ayrıca her kişi üzerinde aynı etkiyi göstermesini beklemek yanlış olur. Örneğin; incir sütü bir arkadaşınızın ayak mantarına iyi gelip, siz de aynı etkiyi göstermeyebilir.

İncir sütü kullananların özellikle cilt lekelerinin azaldığı, siğillerinin geçtiği hatta benlerinin bile yok olduğunu dile getirmişler. Yapılan araştırmalara göre incirin içinden çıkan sütün gerçekten de cilt üzerinde sayılamayacak kadar fazla yararı olduğu görülmüştür.

Sütü elde ettikten sonra mutlaka biraz dinlendirilmeli ardından istenilen bölgeye sürülmelidir. Çünkü içindeki bazı bileşenlerin alerji yapma özelliği bulunmaktadır. Dinlendirme ile bu durum giderilebilir.

İncir Yaprağı Sütü Siğil

YouTube video
İncirin kendisinden ve yaprağında kalan sütünde bazı deri hastalıklarına faydası bulunmaktadır. İncir koparıldıktan sonra yaprağında kalan sütün siğiller üzerine temas ettirdikten sonra geçtiği gözlemlenmiştir.

Siğiller bazı bakterilerden dolayı deri üzerinde oluşan kaşıntı yapan kuru, sert yüzeylerdir. Bilinçsizce kesilen ya da koparılan siğillerin içinden çıkan iltihaplı kan hangi bölgeye temas ederse o bölgede de siğiller çıkar. Bu konuda kesinlikle doktorlardan ya da bilen kişilerden yardım alınmalıdır. İncir sütü siğil üzerinde etki ettirilmeli ya da yaprağındaki sütü düzenli olarak kullanıp fayda sağlanabilir. Kullanımdan sonra alerji ile sonuçlanan durum ortaya çıkarsa sütün kullanımı bırakılmalı ve sürülen yüzey iyice yıkanmalıdır

İncir Sütü Egzamaya İyi Gelir mi?

Egzama cilt üzerinde meydana gelen kızarıklık ve kaşıntı belirtilerini gösteren bir rahatsızlıktır. İyileşme süreci uzun olup merhemlerle tedavi edilir. Bu konuda alternatif tıpta incir sütü düzenli kullanıldığında egzamaya iyi geldiği bilinir. Özellikle ciltteki kaşıntıyı yok ettiği ve kullanıma bağlı zaman içinde tüm belirtilerini giderdiği görülmüştür.

Egzamanın tekrarlamaması için iyileştikten sonra 1 hafta kadar daha incir sütü kullanılmalıdır. İncir yemekte bu süreçte oldukça faydalıdır.

İncir Sütü Satılık

İncir sütünün faydaları günümüzde herkes tarafından bilinmektedir. Sonbahar mevsiminde taze olarak bulduğumuz incirden elde edilen sütü her zaman bulabilmek maalesef mümkün değil. İncir sütü depolanması zor bir üründür ve uygun koşullarda saklanması ve bozulmaması için önlemler alınması gerekir. Bazı üreticiler bu sütü temin etse de maalesef taze olarak elinize ulaşmıyor. Bunun yerine incir sütünden elde edilen sabunların alınması önerilmektedir.

İncir dokusundan üretilen sabunların taze incir kadar faydası olmadığı bilinmeli ve mutlaka güvenilir satıcılardan alışveriş yapılmalıdır. İncir sütü çok hassas bileşene sahip olduğu için taze olarak dalından koparılan incirlerden elde edilmesi ve kullanılması daha sağlıklı sonuçlar alınmasını sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!