featured

Kadın Erkek Herkesin Başına Geliyor! İşte Çözümleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saçlar, insanın dış görünümünde ciddi bir etkiye sahip yapılardır. Ancak zaman zaman kadınların ve uzun saç kullanmayı seven erkeklerin keçeleşmiş saç sorunu yaşaması oldukça muhtemeldir!

Keçeleşen saçlar, birbirinden ayrılması zor ve bununla birlikte can yakan bir durum haline de gelebilir. Bu sebeple de saçlarınızda keçelenme olduğunda mutlaka doğru adımlar ile doğru yöntemleri izlemelisiniz. Bu sayede saçlarınızı kopartmadan, saçlarınıza zarar vermeden ve canınızı yakmadan keçelerden kurtulabilirsiniz.

Keçeleşmiş saçlar, bir nevi düğümlenmiş ve açılması zor saçlardır. İlk aşamada saçlarınızın bir tarak yardımıyla açamayacağınızı düşünebilirsiniz. Ancak birkaç yöntemle saçlarınızı kolayca açabilir ve keçeleşmiş saçlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Keçeli Saçlardan Nasıl Kurtulabiliriz?

Keçeli saçlardan kurtulmanın birçok farklı yolu vardır. Bu yolları kullanarak saçlarınızı kaybetmeden keçelerden kurtulmanız mümkündür. İşte keçeli saçlardan kurtulmanın yolları;

Saçlarınızı Doyuma Kavuşturun

Saçlarınızın keçelendiğini fark ettiğinizde öncelikle kesinlikle kuru saçlarınızı doğrudana açmaya çalışmayın. Bu yöntem hem sizi uğraştıracak hem de saçlarınızın kopmasına ve canınızın acımasına neden olacaktır.

Açıcı ve nemlendirici bir saç kremi bu etapta işinize fazlasıyla yarayacaktır. Şöyle ki; ilk olarak keçelenmiş saçlarınıza nemlendirici bir saç kremi uygulayın ve saçlarınızın neme doyarak yumuşamasını sağlayın. Bu sayede keçelenen saçlarınızın düğümleri de yumuşayacaktır.

Saç Düğümlerinizi Genişletin

Saç kremi ile saçlarınızı nemlendirdikten sonra artık tarama işlemine geçebilirsiniz. Bunun için de geniş uçlu bir tarak daha uygun olacaktır. Ancak taramaya mutlaka saçlarınızın uçlarından başlayın.

Uçlardan başlayarak açtığınızda adım adım saçlarınızın köklerine doğru ilerleyerek saçlarınızı narin bir şekilde taramaya devam edin. Bu sırada saçlarınız acıyorsa saç köklerinden saçlarınızı tutarak tarama işlemini daha kolay ve acısız yapabilirsiniz.

Saçlarınızı Mutlaka Durulayın

Saçlarınızı kremleyip tarama işlemi ile açtıktan sonra mutlaka saçlarınızı durulayın. Kullandığınız saç kremi durulama gerektirmeyen bir ürün olmasa dahi mutlaka durulama yapmalısınız.

Bu aşama sayesinde saçlarınızda kalan hem kırılan saçlar hem de saçlarınızın pürüzlü görünmesine neden olacak tüm unsurları uzaklaştırmış olursunuz.

Saçlardaki Keçeleşme Oluşumunu Nasıl Engelleyebiliriz?

Değer verdiğiniz ve düzenli bakımlarını yaptığınız saçlarınız buna rağmen hala keçeleniyorsa keçeleşmeyi önleyecek yöntemler ile bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

Saçlarınızı Her Gün Taramalısınız

Saç keçeleşmesi çok sık yaşadığımız sorunlar arasında yer alsa da bu sorunu meydana getiren temel etkenlerin başında saçların taranmaması geliyor. Eğer saçlarınızda keçe sorunu yaşamak istemiyorsanız mutlaka her gün düzenli olarak saçlarınızı taramalısınız.

Tarama sırasında mutlaka geniş dişli bir tarak kullanmaya ve tarağın ıslak olmasına özen gösterin. Böylece saçlarınızın keçelenmesini büyük oranda engelleyebilirsiniz.

Saç Bakım Ürünleri Kullanın

Saç tipinize uygun olan saç bakım ürünleri, saçlarınıza nem ve hacim kazandırırken aynı zamanda saçlarınızda keçe oluşumunu da büyük oranda engelleyen ürünlerdir. Bu nedenle de mutlaka banyo sırasında durulanan, banyo sonrasında ise durulama gerektirmeyen saç kremlerini mutlaka kullanmalısınız.

Saçlarınıza Uyurken de Önem Verin!

Uyurken saçlarınızı gevşek bir şekilde at kuyruğu ya da topuz şeklinde bağlamak keçe oluşumunu büyük oranda önler. Ayrıca bu sayede saçlarınızın nemini koruyabilir ve kırılmasını da önleyebilirsiniz.

Saçlarınızı Kurutacak İşlemlerden Uzak Durun

Saçlarınıza sürekli ısılı ya da kimyasal maddelerle işlemler yapıyorsanız saçlarınızın sık sık keçelenmesi olası bir ihtimaldir. Isılı işlemler ya da kimyasal madde içeren ürünler saçlarınızın kurumasına ve zamanla sağlığını kaybetmesine neden olur. Bu da paspas yani keçe oluşumunun temel nedenlerinden birisidir.

Mümkün olduğunda doğallıktan yana olmanız ve saçlarınızı kimyasal maddelerden uzak tutmanız saçlarınız düğümlenmesini de önleyecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!