featured

Katlanabilir Telefon: Huawei Mate X2 Özellikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok zorlukla baş eden teknoloji devi Huawei, son zamanlarda popülerliği artan katlanabilir akıllı telefon furyasına sonunda katıldı. Uzunca bir zamandır bu konuda sessiz kalmayı tercih eden Huawei, yepyeni bir akıllı telefon piyasaya sürdü: Huawei Mate X2… Düzenlenen bir etkinlik ile ikinci nesil katlanabilir akıllı telefon Huawei Mate X2 tanıtıldı. Buyurun Huawei Mate X2 performans ve tasarım özelliklerini inceleyelim…

Huawei Mate X2 Özellikleri

YouTube video

Katlanabilir akıllı telefon Huawei Mate X2, 6.45 inç genişliğindeki dış ekran, 2700 x 1160 piksel çözünürlük değerine sahip. 2480 x 2200 piksel çözünürlük değeri bulunan dış ekran 8 inç büyüklüğünde.

1 – 512 GB Dahili Depolama Özelliği ile Huawei Mate X2

Her iki panelde de OLED ekran teknolojisi tercih ediliyor ve ekran 90 Hz tazeleme hızına sahip. Mate X2, ilk defa geçen yıl piyasaya sunulan Mate 40 Pro’nun işlemci modelinden gücünü alıyor. Amiral gemisi telefonların sahip olduğu HiSilicon Kirin 9000 işlemciyi kullanıyor. 8 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanıyla kullanıcıları memnun edecek hafıza alanı bulunuyor.

2 – Geniş Açılı Kamera, Katlanabilir Özellik

Kamera cephesinde ise Ultra Vision ana kamera 50 MP, 16 MP geniş açılı kamera ve 12 MP-8 MP iki tane zoom kamerasıyla karşılaşıyoruz. Ekranının geniş olmasıyla rahat bir kullanım deneyimi sunan Huawei Mate X2, kamera özellikleriyle de beğenileri üzerinde toplamayı başarıyor.

3 – Çoklu Görev Özelliği

Çok geniş bir ekranı bulunan Huawei’in yeni katlanabilir akıllı telefon, çoklu görev özellikleri barındırıyor. Huawei’in bu konudaki açıklamalarını değerlendirdiğimizde akıllı çoklu pencere modu, adından da anlaşılacağı üzere aynı anda birden fazla uygulamanın çalışabilmesine imkan sağlıyor. Çoklu pencere modunun yanı sıra çoklu video moduna da sahip olan Huawei Mate X2, bu modu kullanarak 4 adet videoyu eş zamanlı oynatabiliyor.

4 – Güçlü Batarya ile Huawei Mate X2 Ön Plana Çıkıyor

Tüm bu olumlu özelliklerinin yanı sıra, bu katlanabilir akıllı telefon Android 10 işletim sistemiyle karşılaşıyoruz. Bulunduğu segment için beklenmedik hamlelerden biri işletim sistemi oluyor. Cihazda Google uygulamalarına yer verilmiyor olması da Çin dışı pazarı düşündüğümüzde satışı ciddi oranda etkileyecektir. Üstelik 4500 mAh bataryaya sahip Huawei Mate X2, diğer özellikleri incelediğinde beklenenin biraz altında batarya kapasitesi bulunduruyor.

5 – Huawei Mate X2 Fiyatı

YouTube video

Katlanabilir Huawei Mate X2 fiyatı da oldukça merak edilenler arasında. 512 GB Huawei M X2 2.940 dolar ile satışa sunuldu. 256 GB Huawei Mate X2 fiyatı ise 2.785 dolar olarak satışa sunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!