featured

En İyi Android Sosyal Medya Uygulamaları Hangileri | En Güvenilir Sosyal Medya Uygulamaları Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyayı kullanmayı seven pek çok kullanıcı en iyi Android sosyal medya uygulamaları hangileri, hangisini kullanabilirim konusunu merak edebilecektir. Sosyal medya bilindiği üzere, dünyanın en vazgeçilmez parçalarından biri haline geldi.

En iyi Android sosyal medya uygulamaları ile fotoğraf yüklemek, paylaşımlar yapabilmek, konum bildirimi yapabilmek ve çok daha fazlasını yapabilmek mümkün olacaktır. Günümüzde Android işletim sistemine sahip cihazlar tarafından kullanılabilen çok çeşitli sosyal medya uygulaması bulunuyor. Zengin seçenek içeriğinin bu denli fazla olması, kullanıcıyı da epey zorluyor.

1- En İyi Android Sosyal Medya Uygulamaları Listesinin Lideri: Twitter

Dünyanın en iyi Android sosyal medya uygulamaları arasında Twitter belki de ilk sırada yer alıyor. Özellikle mobil olarak kullanıldığında büyük konfor sunan Twitter, bulunduğunuz her yerden bu platformu takip edebilme imkanı sunuyor. Twitter üzerinden kullanıcılar yazı, fotoğraf, yorum, video paylaşımları yapılabilmekte ya da beğenilen tweetler paylaşılabilmektedir. Dünyayı şekillendiren bir platform olduğu bilinen Twitter, çoğu zaman birçok haber ajansından daha hızlı bir şekilde dünyadan haberdar olmanızı sağlıyor.

Tüm bu özellikleri sebebiyle mobil dünyada gücünü günden güne arttıran Twitter, en iyi Android sosyal medya uygulamaları içerisinde yer alıyor. Android sürümlü cihazlara bu uygulamayı indirerek türlü paylaşımlar, konum bildirimi, hızlı kitle iletişimi, para transferi, ürün satın alma gibi pek çok işlemi yapabilirsiniz. Üstelik, günümüzde Twitter uygulamasında hesabı bulunmayan kişi sayısının oldukça az olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor.

2- Sosyal Medya Uygulamalarının Favorisi: İnstagram

En iyi Android sosyal medya uygulamaları listesinde yer aldığı yadsınamaz bir gerçek olan İnstagram, Facebook’un sahibi tarafından rekor fiyata alınmıştı. Fotoğraf ve video paylaşma üzerine kurgulanan İnstagram uygulaması, günümüzde en popüler uygulamalardan biri konumunda. 900 milyonu aşkın kullanıcısı bulunduğu bilinen bu platform, hayatının her anında İnstagram’ı aktif olarak kullanıyor.

İnstagram içerisinde konum paylaşma, etiket ile çıkartma kullanma, story, boomerang, efektler, fotoğraf ve video paylaşabilme gibi pek çok özellik kullanıcıya sunulmuş durumda. Kullanıcılar oluşturdukları hesap üzerinden arkadaşlarını takip ederek, birbirlerinin paylaşımlarını da görebilme ve iletişim kurabilme şansı bulabiliyor. En iyi Android sosyal medya uygulamaları arasında gösterdiğimiz İnstagram, mutlaka her cihazda bulunması gerekiyor.

3- İş Hayatının Gözde Uygulaması: LinkedIn

En iyi Android uygulamaları 2021 içerisinde bulunan bu profesyonel ağ, iletişim ağınızı genişletebilmek için düşünülmüş bir mecradır. Dünya çapında 300 milyon kullanıcısının var olduğu bilinen LinkedIn, profesyonel içeriğe bağlı oluşu ve içgörülere erişim sağlaması ile dikkat çekiyor.

Akıllı gezinme ağı bulunan uygulama ilk günlerde biraz karışık gelse de, zamanla kullanmayı öğrenebilmek son derece kolay oluyor. LinkedIn kişiler hakkında detaylı bilgi alınmasını sağlarken, özellikle iş hayatında aktif olarak kullanılması ile bir adım öne çıkıyor. Uygulama üzerinden şirketler, gruplar ve iş ilanları hakkında bilgi alabilmek mümkün olabiliyor.

4- Tweet Caster Pro Twitter

En yararlı uygulamalar listesinde sırada Tweet Caster Pro Twitter uygulaması var. Twitter’i daha gelişmiş özellikleri ile kullanmak isteyen kullanıcılar bu uygulamayı tercih edebiliyor. Uygulama sayesinde hem Twitter’i hem de diğer sosyal medya uygulamalarını beraber kullanabilmek mümkün olabiliyor. Böylece aktif olarak kullanılan birden fazla sosyal medya uygulaması, tek ekran üzerinden kontrol edilebiliyor.

Çok zengin yeteneklere sahip Tweet Caster uygulaması ile fotoğraf kırpabilmek, video paylaşabilmek, özel mesajları kontrol edebilmek ve arkadaş listesini düzenleyebilmek gibi irili ufaklı birçok işlem gerçekleştirilebiliyor. Böylece uygulama en iyi Android sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor.

5- Facebook Odaklı Uygulama: Home

En iyi mobil uygulamalar içerisinde yer alan Home, Facebook odaklı olması ile dikkat çekiyor. Bu uygulama yeni bir işletim sistemi gibi çalışmakta ve telefonu bir Facebook uygulamasına dönüştürüyor. Uygulamayı kullanan kişiler beğendiği fotoğrafları öne çıkarabildiği gibi, sevilen gönderilerin tamamını da özelleştirebiliyor. Ancak bu uygulama eski Android sistemli cihazlar üzerinde değişiklik yapamıyor. Android 10 ve üzeri sürümlü olan cihazlarda yüklendiğinde baştan aşağı telefonda değişiklikler yapıyor. Akıllı telefon uygulamaları arasında beğeni alan Home, sıra dışı bir uygulama olmasıyla da takdir topluyor.

6- Mekan Keşfi İçin Kusursuz Seçenek: Foursquare

Dünyanın en önemli lokalizasyon bazlı uygulaması Foursquare, kuşkusuz en iyi Android sosyal medya uygulamaları arasında. İnsanlar bulundukları yeri bu uygulama üzerinden etiketleyerek, mekan ve içeriği hakkında paylaşımlarda bulunabiliyor. Özellikle geçen yıl bir format değişikliği yaşayan uygulama, değişim sonrasında mekanların keşfedilmesi içinde oldukça elverişli bir platform haline geldi. Buna göre kullanıcılar uygulama üzerinden mekanı aratarak mekan ve içeriği hakkında yorumlarda bulunan ziyaretçilere ulaşabiliyor.

7- Yer Bildirimin En Zevkli Hali: Swarm

Foursquare ile kardeş uygulama konumunda olan Swarm kısa zamanda en iyi Android sosyal medya uygulamaları arasına girdi. Swarm uygulamasında kullanıcılar bulunduğu mekan paylaşımı yapabiliyor. Bunun yanı sıra uygulama birbiri ile aynı mekanda ya da aynı ortamda bulunan kişilerin iletişim kurabilmesine de imkan sağlıyor. Uygulama ile yakın arkadaşlarınızın nerede olduğunu öğrenebilmeniz ya da aynı mekanda bulunduğunuz bir kişiyle Swarm yoluyla iletişim kurabilmeniz mümkün oluyor.

8- Sınırsız Mesajlaşma Hizmeti Sunan: Tango

En iyi Android sosyal medya uygulamaları arasında gösterilebilen Tango ücretsiz mesajlaşma hizmeti sunabiliyor. Sizin için önemli kişilerle bağlantı kurmanızı ve sosyalleşebilmenizi amaçlayan uygulama görüntülü konuşabilme, mesaj gönderebilme, fotoğraf paylaşma ve arkadaş edinebilme gibi birçok özelliği kullanıcısına sunabiliyor. Milyonlarca kullanıcısı var olan Tango, Spotify destekli müzik mesajları gönderilebilmesine de yardımcı oluyor. Üstelik Tango yalnızca Android sürümlü cihazlar tarafından değil, tüm cihazlar tarafından desteklenebiliyor.

9- En iyi Android Sosyal Medya Uygulamaları Arasında En Eğlenceli Efektleri Bir Araya Getiren: Snapchat

Son dönemin en popüler uygulamalarından biri Snapchat, fotoğraf temalı olan bir uygulama. Ancak bu uygulamada İnstagram gibi değil, yalnızca belli başlı kişilerle fotoları paylaşabilmek mümkün oluyor. 10 saniye sistemde kalan fotoğraflar, süresi dolduktan sonra otomatik olarak siliniyor. Gönderilen kişi fotoyu maksimum 10 saniye görebildiği için uygulamanın güvenilir olduğunu da söyleyebilmek mümkün. Efektleri ve sıra dışı konseptleri ile en iyi Android sosyal medya uygulamaları arasına giren Snapchat, özellikle genç kesimin büyük bir heyecanla kullandıkları platformlardan biri konumunda.

10-Günlük Tadında: Tumblr

Az bilinen güzel uygulamalar içerisinde gösterilebilecek Tumblr bir blog ağı olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama mobil olarak kullanabilirken, kişiler oluşturdukları alana mobil içerikler girebiliyor. Paylaşılan yazılara yapılan yorumlar ve arkadaşlarınızın blog yazılarına da bu uygulama üzerinden erişim sağlayabilmek mümkün olabilmekte.

En iyi Android sosyal medya uygulamaları içerisinde olan Tumblr üzerinden fotoğraf, video, yazı, alıntı, diyalog gibi birçok içeriğin paylaşımı yapılabiliyor. Ayrıca kullanıcılar istedikleri şeyleri bu mecra üzerinden takip ederek, yeni gelişmeleri pano üzerinden takipte edebiliyor.

YouTube video

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!