featured

Kışın Kilo Almamak İçin Bu Önerilere Kulak Verin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kışın kilo almamak ruhsal açıdan problem nedeni olabiliyor. Soğuk havada vücudunuz otomatik şekilde kendisini enerji depolamaya yönlendirir ve bu da kışın kilo almak diye bir endişe doğurur.  Bazı önlemler alarak abartılı kilo alma sorunu ile mücadele edebilirsiniz. Yağ deponuzu sağlıklı da sağlıksız da doldurabilirsiniz. Bu seçim sizin kilo almanızı belirleyen etken olacaktır. 

Kışın Kilo Almamak İçin Ne Yapmalı?

Kışın kilo almak normal mi sorusu havaların her soğuduğu dönemde akıllara geliyor. Hareketsiz kalarak ısınma ve kendini koruma çabası artan vücudunuza özenli davranmalısınız.  Var olanı koruma eğilimi arttığı için yedikleriniz ve içtikleriniz daha hızlı şekilde kiloya dönüşebilir.

1.       Kış Aylarında Kilo Almamak İçin Ne Yemeliyiz?

Olabildiğince doğal beslendiğinizde kilo almamak için kaç kalori almalıyım sorusu otomatik olarak yanıtlanıyor. 2000 kaloriye kadar vücudunuz baş edebiliyor. İçerisine şeker eklenmemiş, organik yağ harici bir katkı maddesi olmayan ürünlere odaklanabilirsiniz. Ağırlıklı sebze meyve, lif oranı yüksek yiyecekler ideal olabilir. Protein kaynaklarını doğru seçmeniz size uzun vadede büyük artı sağlar.

2.       Örnek Bir Öğün Kışın Kilo Almamak İçin Nasıl Beslenmeli?

Vücudunuz vitamin ve mineral açısından neye ihtiyaç duyuyorsa bunu doğal şekilde belli eder. Aslında canınız bir gün içerisinde ne yemek istiyorsa ihtiyacınız olanları da anlarsınız. Şöyle ki tatlı isteğiniz çoksa ve soğuk havalarda ısınmak için bolca şeker yemeniz gerektiğini düşünüyorsanız, magnezyum, selyum gibi minerallere odaklanmanız gerekebilir. Tuzlulara odaklanıyorsanız yeterli sebze yeşillik almadığınıza işaret eder.

3.       Psikolojiniz İyi mi? Nasıl Kilo Verilir Sorusunun Cevabı Burada Yatıyor

Yanlış bir algı olmaması için antidepresan kilo almamak için kullanılmaması gereken bir ilaç grubudur. Bu ilaçlar seratonin salgısını artırır ve yeme isteğinizi azaltabilir. Fakat sırf kışın kilo almamak için bu ilaçlardan kullanmamalısınız. İlaçlara kilo vermek için sığınmamalısınız.

4.        Akşamları Protein Tüketimi İle Kilo Vermek

Vücudunuz gece saatleri yaklaştıkça kendisini onarıma ve yenilemeye hazırlar. Vücudunuzun saate göre beslenme ihtiyaçları olduğunu bilerek hareket etmek kilo ile doğrudan alakalıdır. Gece uyumadan birkaç saat önce proteinli yiyecek tüketerek hem tokluk sürenizi artırırsınız hem de daha kolay yağ yakmış olursunuz. Kilo almamak için hangi ekmek yenmeli sorusuna da bu şekilde yanıt bulmuş olabilirsiniz. Tok kalmak için geceleri proteinli yiyeceklerden almalısınız.

Kışın Hızlı Kilo Vermek İçin Yapılması Gerekenler

Ne kadar hareketli olursanız ve doğru beslenirseniz kış aylarında kilo verme süreciniz sekteye uğramaz. Güzel bir başlangıç yapmak isteyenler için de aksine kış ayları ideal bir dönemdir. Çünkü vücut aslında ekstra enerji harcar. Bunu fırsata çevirerek kilo verme sürecinizi doğru yönlendirebilirsiniz.

Protein harici kilo almamak için akşam ne yemeliyiz diyenler için şöyle bir sıralama etkili olacaktır:

İçi bol su dolu marulSalatalıkAbartmamak şartıyla havuçYaz döneminde düşük glisemiks endeksi olan kavun etkili bir seçim olabilir.

Diyet Listesi Bolca Var, Peki Hareket Düzeni?

Hareket düzeniniz kışa girerken kilo almak veya almamak konusunda en önemli ikinci belirleyicidir. Birinci sırada yeme içme düzeniniz ve hemen ardından hareket seviyenizi artırmak hayati öneme sahip…

Hareket etmekten kasıt zorunlu olarak spor salonları vs. değildir. Örneğin oturduğunuz yerden bile spor yaparak kilo verebilirsiniz.  Fiziksel kapasitenizi aşamalı şekilde kendinizi merkeze koyarak artırmalısınız. Sevdiğiniz hareket türleri konusunda bir süre araştırma yapın. Önemli olan sadece kışın kilo alma sebepleri değil tüm zamanlarda, hayatınızın bütününde sağlıktır.

Kaç Adım Atmalı? Daha Fazla Öneri Arayanlar için Kilo Almamak İçin Yapılması Gerekenler

Günlük hedef belirlemek güzel bir başlangıç olabilir. Kilo almamak için kaç adım atmalı sorusu bu açıdan basit ve etkili bir yöntem olacaktır. Kendinize evde veya sokakta, sevdiğiniz park, deniz iş yeri çevresinde hedef belirleyin. Basit adımlar sandığınızdan daha etkili olacaktır.

Küçük hedefleri severek yaptığınızda kendinize kilo aldım kışın ne yapacağım gibi kriz içeren sorular sormazsınız. Günlük adımları yavaşça artırarak hareket etmeyi kendinize güzel bir uğraş haline getirin. Yeni alışkanlıklar kazanmak zor olsa da kendinizi zorlamadan bunu yapmak mümkün…

Mayalı Alkole Dikkat! Kışın Kilo Alma Nedeni Fazla Alkol Olabilir

Metabolizmanızı yavaşlatan alkolden kilo almamak için özellikle mayalı olanları içmeyi bırakmalısınız. İçmeye devam ettiğiniz sürece sorun da yok olmayacaktır. Maya yağlandırıcı ve kasları da eritici etki yapabiliyor.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!