en iyi arkadaşlık siteleri
en iyi arkadaşlık siteleri

Kızlar ve erkekler için en iyi arkadaşlık siteleri ve uygulamaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son istatistiklere göre, dünyadaki tüm evliliklerin yaklaşık %17’si çevrimiçi arkadaşlık ile başlıyor. Ve gezegendeki her üç kişiden biri hayatında en az bir kez internette biriyle tanışmıştır. Ve bugün bile, insanların %60’ından fazlası çevrimiçi arkadaşlık çok olumlu bir olgu olarak adlandırıyor.

Artan sayıda insanın çevrimiçi arkadaşlığı tercih etmesinin birkaç temel nedenini sayabiliriz:1- Önemli ölçüde zaman tasarrufu. Daha az zaman içinde daha ilginç insanlarla tanışabilirsiniz.2- Daha fazla konfor. Web üzerinden tanışırken aslında kendiniz için rahat bir ortamdasınızdır (evde, yürüyüşte veya ulaşımda). Bu daha fazla özgüven verir.3- Çok çeşitli potansiyel partnerler. Neredeyse hiçbir şeyle sınırlı değilsiniz: ne mesafe ne de sosyal statü. İstediğiniz herkesle ve istediğiniz şekilde tanışabilirsiniz.

Elbette çevrimiçi arkadaşlığın bariz dezavantajları da vardır:

  • çok sayıda internet dolandırıcısı;
  • özellikle talepkar birçok kullanıcı için işlev eksikliği;
  • çevrimiçi arkadaşlığın beceriksizlerin tercihi olduğuna dair yaygın bir klişe.

Aksi takdirde bu format herhangi bir nedenle gerçek hayatta tanışamayan veya tanışmak istemeyenler için gerçek bir keşif haline gelebilir. Ve günümüzde bu kişilerden daha fazlası var.

Erkekler ve kızlar arkadaşlık sitelerinde ve uygulamalarında ne arıyor?

Geleneksel olarak, arkadaşlık sitelerindeki erkek sayısı daha fazladır. İstisnalar vardır ancak ortalama olarak erkeklerin yaklaşık %65’i ve kızların %35’i vardır. Böylesine somut bir fark bazı rahatsızlıklar yaratır ve potansiyel bir ruh eşi arayışını zorlaştırabilir ancak kritik değildir.

Bir başka önemli soru — erkekler ve kadınlar arkadaşlık hizmetlerinde ne arıyor? Onlar için en önemli olan nedir?

Bazı ana noktaların altını çizmeye çalışalım!

Erkekler için önemli olan:

  • geniş kadın kitlesi;
  • herhangi bir kızla doğrudan iletişim kurma imkanı;
  • iletişim kolaylığı ve hızı.

Kızlar için önemli olan:

  • güvenlik ve gizlilik;
  • kendilerine kimlerin mesaj atabileceğini kontrol etme imkanı;
  • detaylı ve bilgilendirici profiller.

Kızların kaliteli hizmet için ödeme yapma olasılığının erkeklerden daha yüksek olması ilginçtir. Bu bağlamda, erkek kitle daha az seçici ve bariz eksikliklerine ve dezavantajlarına rağmen ücretsiz veya en azından ucuz arkadaşlık sitelerini kullanmayı tercih ediyor.

Bunun en iyi örneği Bumble arkadaşlık uygulamasıdır. Ana özelliği, burada sadece kızların arkadaşlık başlatıcısı olabilmesidir. Erkekler yazamaz ve hatta önce arayamaz. Tahmin ettiğiniz gibi hizmet ücretlidir (tüm işlevlere erişim için). Buna rağmen, buradaki kitle çok aktif ve büyüktür. Kadınlar dahil.

Erkekler ve kadınlar tarafından tercih edilen üç tür arkadaşlık platformu ve hizmet örnekleri

Kolaylık sağlamak için listeyi, kendiniz için arkadaşlık platformunu seçmenize yardımcı olacak üç ana kategoriye ayırdık. Ya da en azından modern web arkadaşlığı hakkında genel bir fikir edinmenize yardımcı olacak şekilde.

1- Uluslararası arkadaşlık siteleri Match.com — neredeyse eşit oranda erkek (%49) ve kız (%51) içeren popüler bir arkadaşlık sitesi. Hizmet 1995’ten beri mevcut ve çok iyi bir üne sahiptir. Birçok yeni platformla karşılaştırıldığında, biraz modası geçmiş görünüyor. eHarmony — cinsiyet oranının da neredeyse eşit olduğu bir arkadaşlık sitesi. Ancak karmaşık ve kapsamlı bir kişilik testi kullandığı için kızların daha çok hoşuna gidecektir. Kızların arkadaşlık etmeyi daha ciddiye aldıkları düşünüldüğünde, bu yaklaşımı daha çok seveceklerdir. Elite Singles — iyi eğitimli yetişkinler için bir arkadaşlık sitesi. Sitedeki kızların %56’sı, kadın kitlenin ciddi ve gelecek vaat eden arkadaşlıklara erkeklerden daha fazla ilgi duyduğunun açık bir kanıtıdır.

2- Arkadaşlık uygulamaları Tinder — dünyanın en popüler arkadaşlık uygulamalarından biri. Ancak onu en etkili ve evrensel olarak adlandırmak kesinlikle mümkün değil. Tinder uzun zamandır “tek gecelik ilişki” hizmeti unvanını kazanmıştır. Bu arkadaşlık formatı, özellikle henüz ciddi bir ilişki havasında olmayan genç erkekler için ilgi çekicidir. Ancak kızlar alternatifler aramayı tercih ediyor çünkü “tek seferlik” ilişkiler herkes için uygun değildir. Bumble — ilk hamleyi kızların yaptığı bir arkadaşlık uygulaması. Bu hizmetten yukarıda zaten bahsetmiştik, ancak tekrar edeceğiz. Bumble, takıntılı hayranlardan kurtulmak isteyen ve meseleleri kendi ellerine almaya hazır olan kızlar için gerçekten iyi bir seçimdir. Tabii ki, tüm erkekler bu yaklaşımı sevmiyor ve herkes kısıtlamalara katlanmaya hazır değil. Ancak genel olarak, Bumble’daki erkek kitle de oldukça aktif. Hinge — Nobel Ödüllü bir algoritma tarafından desteklenen bir arkadaşlık uygulaması. Erkek ve kadın kitleler arasında neredeyse eşit derecede popülerdir ancak işin tüm inceliklerini anlamak biraz zaman alıyor.

3- Görüntülü sohbetler Omegle — 2009’dan beri çalışan tarihteki ilk görüntülü sohbet. Genel olarak, bu herkes için evrensel bir platformdur ancak vasat denetim ve partner aramak için yeterince uygun olmayan ayarlar nedeniyle burada çok fazla kız yoktur. Genel olarak, bu birçok görüntülü sohbette yaygın bir sorundur. Ancak istisnalar da vardır. Omegle TV — Omegle’ye popüler bir alternatif ve görüntülü sohbetin ne kadar iyi olabileceğinin nadir bir örneği. Omegle TV, yalnızca kızlarla iletişim kurmanıza izin verdiği için özellikle erkekler için ilginçtir. Dahası, tüm kızlar hesap bilgilerini doğrulama aşamasından geçmelidir. Yani burada sahte hesap ve bot yoktur. Yeni tanıdıklar ve ilişkiler kurmak için mükemmel bir seçim. Azar — gizlilik severlerin takdir edeceği bir görüntülü sohbet uygulaması. Burada benzersiz bir avatar oluşturabilir ve kullanabilir, video aracılığıyla karşılıklı iletişim kurabilir ve çevrimiçi yayınlar gerçekleştirerek bir izleyici kitlesi toplayabilirsiniz. Cinsiyetiniz ne olursa olsun iyi bir seçenek. Camsurf — coğrafi ve dil filtreleri ile basit ama kullanışlı bir Omegle alternatifi. Aksi takdirde bu, aşkınızdan çok yeni arkadaşlar bulmak için daha uygun olan en minimalist görüntülü sohbettir. Elbette ikincisi dışlanmayarak.

Pekala, şimdi özetleyelim

Kızlar ve erkekler çevrimiçi arkadaşlık konusunda gerçekten çok farklı yaklaşımlar kullanmaktadır. Erkek kitlenin arkadaşlığa daha gelişigüzel yaklaşması ve gelecek için ciddi planlar yapmaması daha olasıdır. Aksine, kızlar daha düşüncelidir ve gerçek hayattaki ilk buluşmadan önce bir kişiyi olabildiğince iyi tanımak için onunla iletişim kurmak için daha fazla zaman harcamayı tercih ederler.

Neyse ki herkes için, bugün her zevke uygun site ve uygulama seçeneği çok büyük. Ve ihtiyaçlarınızı %100 karşılayacak siteyi kolayca bulacaksınız. Önemli olan aramayı bırakmamak ve ilerlemektir.

Son olarak, önemli bir şey söylemek istiyoruz: bugün dünyada internette 8.000’den fazla çok çeşitli arkadaşlık hizmeti vardır. Ve her yıl yüzlercesi ekleniyor. Bu nedenle, bir yerde şanssızsanız ve ruh eşinizi aramanız sonuç vermediyse, bu pes etmek ve genel olarak çevrimiçi arkadaşlıktan vazgeçmek için bir neden değildir. Bazen sadece yaklaşımınızı değiştirmeniz yeterlidir!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!