Mezoterapi Nedir | Selülit, Saç ve Yüz Mezoterapisi Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır?

Mezoterapi Nedir | Selülit, Saç ve Yüz Mezoterapisi Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mezoterapi nedir araştırması son yıllarda saç ve cilt bakımına önem veren kişiler tarafından sık araştırılıyor. Cilt yenilemeden saç dökülmesi tedavisine, leke ve yara izlerinden akut kronik ağrılara kadar pek çok şey için uygulanan mezoterapi faydaları saymakla bitmiyor. Peki, mezoterapi nedir nasıl yapılır? Mezoterapi faydaları nelerdir? Saç mezoterapisi, yüz mezoterapisi nedir? Mezoterapinin zararları var mı? İşte, en merak edilen soruların yanıtlandığı mezoterapi nedir ne işe yarar yazımız…

Mezoterapi Nedir ?

Mezoterapi nedir; aminoasit, vitamin, mineral ve enzimlerin karışım halinde veya tek başına, mikroenjeksiyon yöntemiyle cildin orta tabakasına uygulanması işlemidir. Dünyada ilk kez 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından uygulanan mezoterapinin amacı ise; cildin yenilenmesi, saç dökülmesinin tedavisi, leke ve yara izi tedavisi, kronik ağrı tedavisi, selülit ve çatlak giderilmesidir.

Mezoterapi Nedir | Selülit, Saç ve Yüz Mezoterapisi Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır?

Cilt güzelliğinin ve saç dökülmesinin yanı sıra çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde de uygulanabilen mezoterapi, deri altındaki elastin ve kollajen yapılarını uyararak etki eder. Böylelikle, mezoterapi uygulanan bölgede lenfatik dolaşım ile kan dolaşımı düzenlenir. Dolayısı ile mezoterapi uygulamasında cilt altına enjekte edilecek maddeler, soruna bağlı olarak değişir. Uygulanan mezoterapi çeşitleri ise şunlardır:

  • Yüz Mezoterapisi
  • Saç Mezoterapisi
  • Selülit Mezoterapisi
  • İğnesiz Mezoterapi

1- Yüz Mezoterapisi Nedir ? Mezolifting Nedir?

Yüz mezoterapisi nedir; yüzdeki sorunların giderilmesini ve hafifletilmesini sağlayan, mikroenjeksiyon yöntemiyle gerçekleştirilen bir güzellik uygulamasıdır. Yüz mezoterapisi yani mezolifting sayesinde cilt kırışıklıkları giderilir, cilt sarkması toparlanır, cildin parlak ve sağlıklı görünüm kazanması sağlanır. Ayrıca yüzdeki leke ve yara izleri üzerinde etkilidir.

Cilt yenilenmesini sağlayan yüz mezoterapisi anti aging özelliği olan bir uygulamadır. Yüzde kollajen sentezinin uyarılmasını ve cildin elastikiyet kazanmasını sağlayan bu yöntem sayesinde genç bir görünüm elde edilir, cilt sıkılaşır ve doğal bir parlaklık kazanılır.

Mezoterapi Nedir | Selülit, Saç ve Yüz Mezoterapisi Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır?

a- Yüz Mezoterapisi Nasıl Yapılır?

Mezolifting yani yüz mezoterapisi uygulaması ile cilde; antioksidan maddeler, mineraller, hyalüronik asit, amino asitler ve vitaminler mikroenjeksiyon yöntemiyle yani çok küçük iğnelerle uygulanır. Bu sayede yüzde kollajen ve elastin üretimi artar; cilt yenilenir ve cildin nem kazanması sağlanır.

b- Yüz Mezoterapisi Öncesi

Yüz mezoterapisi öncesinde uygulama bölgesi yabancı maddelerden arındırılır ve temizlenir. Yöntem olarak mikroenjeksiyon kullanılacağı için de yüze, işlemden yarım saat önce uyuşturma özelliği olan yani anestezik krem sürülür.

Mezoterapi Nedir | Selülit, Saç ve Yüz Mezoterapisi Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır?

c- Yüz Mezoterapisi Kaç Seans Uygulanır?

Yüzdeki hasarların giderilmesi ve tam olarak etki görülmesi için mezolifting uygulaması 4-6 seans aralığında gerçekleştirilmelidir. Başlangıç aşamasında 1 ile 4 hafta aralığında seanslar uygulanır. Daha sonra ise 3 ayda bir veya 6 ayda bir yüz mezoterapisi tekrarlanır.

d- Yüz Mezoterapisi Ne Zaman Etki Eder?

Yüz mezoterapisi etkisini genellikle ilk seanstan itibaren göstermektedir ancak kesin sonuçlar, ikinci seanstan sonra alınmaya başlanır. Seansların sonlanmasından sonra da yüz mezoterapisi etkisini göstermeye devam eder.

Mezoterapi Nedir | Selülit, Saç ve Yüz Mezoterapisi Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır?

2- Saç Mezoterapisi Nedir ?

Saç mezoterapisi nedir; erkeklerde ve kadınlar saç dökülmesi sorununa çözüm olarak uygulanan işlemlerden biridir. Saç mezoterapisi sayesinde saç dökülmesi engellenir ve bunun yanı sıra saçın sağlıklı bir şekilde uzaması sağlanır. Ayrıca kellik tedavisi içinde saç mezoterapisi uygulanabilir.

Mezoterapi Nedir | Selülit, Saç ve Yüz Mezoterapisi Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır?

a- Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır ?

Saç mezoterapisi nedir nasıl yapılır sorusunun yanıtı, kellik sorunu olan ve saç dökülmesişikayeti olan kişiler tarafından sık araştırılıyor. Saç mezoterapisi uygulamasında, saç derisinin ihtiyaç duyduğu mineraller ve vitaminler, küçük bir enjektör aracılığıyla saç derisine enjekte edilir. Bu sayede saç folikülleri canlandırılır ve sağlıklı saçların çıkması sağlanır.

Saç mezoterapisi için kullanılan iğneler saç derisinin yaklaşık 2 mm- 3mm altına batırılır ve iğne içindeki maddeler buraya enjekte edilir.

Mezoterapi Nedir | Selülit, Saç ve Yüz Mezoterapisi Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır?

b- Saç Mezoterapisi Ne İşe Yarar ?

Kötü alışkanlıklar, genetik yatkınlık, zararlı güneş ışınları, hormonal bozukluklar, kötü beslenme, uyku bozukluğu ve benzeri gibi nedenler, saçın cansızlaşmasına neden olabilir ve hatta kellik sorununa yol açabilir. Bu noktada saç mezoterapisi ile saçın canlılık kazanması sağlanır, kellik tedavi edilir. Saç mezoterapisi ile saç köklerine uygulanan maddeler, kan dolaşımını artırır.

Mezoterapi Nedir | Selülit, Saç ve Yüz Mezoterapisi Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır?

c- Saç Mezoterapisi Kaç Seans Yapılır?

Saç mezoterapisinin kaç seans yapılacağı değişkendir çünkü kişilerin saç problemine göre seans sayısı belirlenir. Genel olarak ise saç mezoterapisi 4 ile 10 seans arasında olumlu sonuçlar verir.

d- Saç Ekimi Yaptıranlar Saç Mezoterapisi Yaptırabilir mi ?

Kellik tedavisi için saç ekimi en sık başvurulan uygulamalardan biridir. Bu uygulamaya ek olarak saçların daha sağlıklı çıkması için saç mezoterapisi de yaptırılabilir. Genellikle saç ekimi sonrası saç mezoterapisi de önerilir.

3- Selülit Mezoterapisi Nedir ?

Selülit mezoterapisi nedir; deri üzerinde çukurlu portakal görünümüne yol açan selülit tedavisi için uygulanan işlemdir. Selülit sorunu erkeklere göre kadınlarda daha yaygındır. Yoğun olarak uyluk, karın ve kalça çevresinde görülür.

Selülit oluşumu; yağ hücrelerinin genişlemesiyle ortaya çıkar. Mezoterapi uygulamasıyla selülit görünümü giderilebilir.

a- Selülit Mezoterapisi Nasıl yapılır ?

Selülit mezoterapisi uygulamasında, selülitli cildin alt katmanına mikroenjeksyola çeşitli vitamin, mineral ve amino asitler enjekte edilir. Böylelikle yağın çözülmesi sağlanır ve sertleşmiş doku düzenlenir.

b- Selülit Mezoterapisi Kaç Seans Yapılır ?

Selülit mezoterapisinin kaç seans yapılacağı, selülitli bölgenin yoğunluğuna göre değişir. Genel olarak 4 ile 10 seans arasında uygulama önerilir.

c- Selülit Mezoterapisi Ne Zaman Etki Eder ?

Selülit mezoterapisi etkisini genellikle 2 veya 3.seanstan itibaren göstermeye başlar. Ancak kalıcı bir etki için mezoterapi uygulaması ile birlikte sor ve egzersiz de yapılması tavsiye edilir.

4- İğnesiz Mezoterapi Nedir ? Mezopeeling Nedir?

Mezoterapi nedir diye incelediğimizde, bu güzellik ve sağlık uygulamasının mikroenjeksiyon yani küçük iğneler ile yapıldığı görülüyor. Ve bu nedenle pek çok kişi, acıya dayanamayacağını düşünerek mezoterapi uygulaması yapmaktan vazgeçiyor. Bu noktada ise iğnesiz mezoterapi oldukça iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

İğnesiz mezoterapi nedir; acı ve ağrı hissi olmadan cildin yenilenmesini sağlayan bir işlemdir. Mezopeeling adı ile de bilinen iğnesiz mezoterapi, H202 ve Tricarboksilik asit kombinasyonunun cilde uygulanmasıdır. İğnesiz olarak cilde uygulanan bu karışım, lifting etkisi yaratır ve kollajen üretimini destekler. Hücrelerde biyolojik uyarım sağlayarak cilt hasarlarının giderilmesine yardımcı olur.

a- İğnesiz Mezoterapi Ne İşe Yarar ?

İğnesiz mezoterapi; mezoterapi uygulaması yaptırmak isteyen ancak iğneden korkan kişilerin başvurabileceği sağlık ve güzellik uygulamasıdır. İğnesiz mezoterapi sayesinde çatlak tedavisi, yara izi tedavisi, skar izi tedavisi, leke tedavisi yapılır, sarkma önlenir ve sıkılaşma sağlanır.

b- İğnesiz Mezoterapi Nerelere Yapılır?

İğnesiz mezoterapi; göğüs, dekolte, yüz ve boyun bölgelerine uygulanabilir.

c- İğnesiz Mezoterapi Nasıl Yapılır ?

İğnesiz mezoterapi, iğne değil bunun yerine yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılır. İğneli mezoterapide olduğu gibi iğnesiz mezoterapide de vitamin, mineral ve amino asitlerden bir araya getirilerek hazırlanan karışım, ultrasonik cihazlar sayesinde cilde yedirilir.

d- İğnesiz Mezoterapi Hangi Cilt Sorunları için Uygulanır ?

İğneli mezoterapiden korkanlar ya da tercih etmeyenler için cilt sıkılaştırma, cilt gençleştirme, kırışıklık tedavisi ve saç tedavisi gibi işlemler iğnesiz mezoterapi gerçekleştirilebilir.

Mezoterapi Ne İşe Yarar ? Mezoterapi Faydaları Nelerdir ?

Mezoterapi nedir araştırması yapan pek çok kişi mezoterapi ne işe yarar sorusuna da yanıt aramaktadır. Ancak bu güzellik ve sağlık işleminin birden fazla uygulanma amacı vardır. Mezoterapi ne işe yarar ve mezoterapi faydaları nelerdir sorularına verilecek cevaplar genel olarak şunlardır:

Güneş lekesi tedavisiCilt lekesi tedavisiYara izi tedavisiSaç dökülmesi tedavisiKellik tedavisiCilt yaşlanması tedavisiCilt sarkması tedavisiÇatlak tedavisiSelülit tedavisiSpor yaralanmaları tedavisiKronik ağrı tedavisiVtiligo tedavisiAlerji tedavisiFibromiyaljiGözaltı torbaları ve morlukları tedavisi

Mezoterapi Nasıl Yapılır ?

Mezoterapi nasıl yapılır sorusunun yanıtı, mezoterapi işleminin hangi amaçla uygulanacağına göre değişmektedir. Genel olarak uygulama bölgesine yani deriye mikroenjeksiyon yöntemi ile bir takım maddeler enjekte edilir. Ancak iğnesiz mezoterapi uygulaması da vardır.

Mezoterapi Yan Etkileri Nelerdir ?

Mezoterapi yan etkileri genellikle yok denecek kadar azdır çünkü bu işlemde cilde zararlı olan herhangi bir madde enjekte edilmemektedir. Aksine, cildin ihtiyaç duyduğu mineraller, vitaminler, enzimler ve aminoasitler enjekte edilmektedir. Fakat alerjik kişiler içim mezoterapi yan etkileri söz konusu olabilir.

En yaygın mezoterapi yan etkileri; uygulama bölgesinde morlukların ve kızarıklıkların oluşmasıdır. Ayrıca şişlik, yanma ve batma hissi, cilt hassasiyeti, kaşıntı gibi yan etkiler de görülebilmektedir. Ancak bunlar beklenen bir durumdur ve bu yan etkilerin bir iki gün içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Sağlık kuruluşuna başvurulmasını gerektiren mezoterapi yan etkileri ise şunlardır:

  • Cilt enfeksiyonu
  • Ödem
  • Mide bulantısı
  • Alerjik reaksiyon
  • Kusma

Kimler Mezoterapi Yaptıramaz ?

Mezoterapi nedir araştırması yapan pek çok kişi, bu işleminin kendisine uygun olup olmadığını anlamak adına arama motorları üzerinde kimler mezoterapi yaptıramaz sorusuna da yanıt arıyor. Mezoterapi uygulaması yaptırması tavsiye edilmeyen kişiler şunlardır:

Emziren annelerHamilelerÜrtiker hastalarıÇok sayıda ilaç kullanan kalp hastalarıŞeker hastalarıKanser hastalarıFelçli hastalarPıhtılaşma sorunu olup kan sulandırıcı içen hastalarMezoterapi maddelerinden herhangi birine alerjisi olanlar

Mezoterapi Öncesi Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Mezoterapi nedir nasıl yapılır faydaları nelerdir gibi araştırma yapan kişilerin mezoterapi öncesi ve sonrası hakkındaki süreç hakkında da bilgi sahibi olması gereklidir. Mezoterapi öncesi sonrası bilinmesi gerekenler şunlardır:

  • Mezoterapi uygulaması öncesi protein içerikli gıdaların alımı sonlandırılmalı ya da azaltılmalıdır
  • Mezoterapi öncesi alkol, sigara ve kafein tüketimi sonlandırılmalı ya da azaltılmalıdır
  • Mezoterapi öncesinde kan sulandırıcı ve aspirin gibi ilaç kullanımı doktor kontrolünde bırakılmalıdır
  • Mezoterapi sonrası bir süre kan sulandırıcı ve aspirin gibi ilaçlar kullanılmamalıdır
  • Mezoterapi sonrası, uygulama bölgesine 1 gün su temas ettirilmemelidir
  • Mezoterapi uygulaması yapılan bölgeye dar ve sıkı kıyafetler giyilmemelidir
  • Mezoterapi uygulaması sonrası 2 gün zorlayıcı hareketler yapılmamalıdır
  • Mezoterapi sonrası 12-15 saat duş alınmamalıdırYüz mezoterapisi sonrası 1 gün süreyle makyaj yapılmamalıdır
  • Mezoterapi sonrası uyku düzeni oluşturulmalı, sağlıklı beslenilmeli ve hareketli yaşam tarzı benimsenmelidir

Mezoterapi Etkisini Ne Zaman Gösterir ?

Mezoterapi nedir sorusunun yanıtı gibi, mezoterapi uygulamalarının ne zaman etki ettiği de merak konusu… Mezoterapi uygulamasının ne zaman etki edeceği, uygulamayı yaptıran kişinin sorununun büyüklüğüne veya küçüklüğüne göre değişir. Ancak genellikle mezoterapi uygulamaları, 2 ya da en geç 3.seanstan sonra etkisini gözle görülür bir derecede göstermektedir.

Mezoterapi Fiyatları 2022 Ne Kadar ?

Mezoterapi uygulamaları ile ilgili en merak edilenler arasında mezoterapi fiyatları 2022 ne kadar da bulunuyor. Mezoterapi fiyatları 2022 yılında da daha önceki yıllarda olduğu gibi değişkendir. Uygulanacak olan mezoterapi yöntemi, kaç seans mezoterapi yapılacağı, uygulama bölgesinin büyüklüğü, mezoterapi uygulayacak olan kliniğin fiyat politikası gibi değişkenler, mezoterapi fiyatları 2022’ye de etki eder.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!