featured

Mezun Olacak Mühendis Adaylarına Tavsiyeler | Nasıl Başarılı Bir Mühendis Olunur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birbirinden önemli mühendis adaylarına tavsiyeler ile meslek yaşamına hazırlayabilirsiniz. Mühendislik sektörünü uçsuz bucaksız bir denize benzetmek yanlış olmaz.  Çok geniş bir yelpazeye sahip olan bu sektörden üstelik aynı mühendislik dalından her yıl binlerce genç mezun oluyor. Elbette bu değerler, sadece Türkiye’deki mühendis adaylarının sayısı.

Yeni Mezun Olacak Mühendis Adaylarına Tavsiyeler

Her yıl, binlerce mühendis adayı sizin gelmek istediğiniz kariyer pozisyonuna gelmek için çaba gösteriyor. Bu ciddi bir rekabeti de beraberinde getiriyor. Birçok sektörde olduğu gibi mühendislik sektöründe de iş imkanları sınırlı olduğundan rekabetten galip gelmek için bilinçli olmak ve hazırlıklı olmak önemlidir. Diğer mühendis adaylarının önüne geçebilmek için neler yapmalıyım, mühendis adaylarına tavsiyeler nelerdir diye düşünüyorsan doğru yerdesin. Buyurun yazımıza… İşte, altın değerinde mühendis adaylarına tavsiyeler…

1 – İyi Bir Mühendis Olmak İstiyorsanız Sürekli Sorgulayın

Mezun olacak mühendis adaylarına tavsiyeler listesinin başında sorgulama yetisi bulunuyor. Öncelikle içine gireceğin sektör hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu sorgulamalısın. Bu bilinçlenme başarılı bir mühendis olabilmenin ilk adımlarından biri. Sektörde nelerle karşılaşacağını görebilmek ve bilgi sahibi olabilmek için en doğru yol, part-time çalışmalar ve stajlar olacaktır. Bu çalışmalar ve stajlar sayesinde sektörde deneyim kazanman oldukça önemli.

2 – Öğrenciyken Meslek Yaşamına Yatırım Yapın

Mezun olacak mühendis adaylarına tavsiyeler nelerdir, nasıl daha iyi bir mühendis olunur diye merak ediyorsanız, mesleki gelişim konusuna oldukça dikkat etmelisiniz. Derslerde yaptığın projeler veya hazırlayacağın bitirme projesini özenle seçmeli ve gerçekleştirmelisin. Yaptığın çalışmalar yapacaklarının teminatı yerine geçecektir ve güven verecektir.

3 – Bir Mühendis Kendini Nasıl Geliştirir: Dil Öğrenerek!

Dünya çapında birçok sektör için önemi giderek artan dil konusu özellikle mühendislik sektörü için çok daha büyük önem taşıyor. Kurumsal bir şirkette kariyer yapmak ve o yönde ilerlemek istiyorsan en az 2 dil biliyor olman seni diğer mühendis adaylarından mutlaka öne geçirecektir.

4 – Mühendislere Tavsiyeler: Çözüm Odaklı Olun

Mühendislik denildiğinde akla ilk gelen tanım ‘çözüm üretebilen kişi’ oluyor. Çözüm üretebilme kabiliyetinin, mühendisliğin her alanında çok işine yarayacağını söyleyebiliriz. İş hayatında karşılaştığınız sorunlara kısa bir süre içerisinde çözüm bulabilmen için öncelikle yer aldığın sektörü iyi tanımalı ve yaptığın iş hakkında detaylı bilgi sahibi olmalısın.

5 – Yaşam Boyu Öğrenme İlkesini Benimseyin

Teknolojinin giderek devleştiği bir dönemde yaşıyoruz. Bilişim teknolojileri ve yapay zeka gibi konularda hızlı bir şekilde yol katediyoruz. Sen de bir mühendis adayı olarak bilgisayar programları ve programlama dilleri hakkında kendini geliştirmelisin. Bilgisayar teknolojilerini ve yenilikleri takip eder, bu alanda kendini geliştirirsen kariyerinde istediğin noktalara geleceğini söyleyebiliriz. Ancak elbette yalnızca bilgisayar programlarıyla yetinmemelisin, teknik anlamda kendini donatman da son derece önemli.

6 – Mühendisler için Kariyer Tavsiyeleri: Sertifikalar Alarak Gelişin

Özgeçmişimize eklediğimiz ve bize mesleki yönden birçok katkısı bulunan sertifikalar da seni diğerlerinden öne geçirecek bir diğer nokta. Sertifika veren kurumları araştırabilir; konferanslar, etkinlikler veya sempozyumlar sayesinde sektörle ilgili bilgi sahibi olabilirsin. İnternet üzerinden etkinlikler düzenleyen kurumlar genellikle bu sertifika programlarını ücretsiz bir şekilde düzenler.

YouTube video

Bunların dışında diğer bir alternatif ise Halk Eğitim Merkezleri’dir. Yeterli talep olduğu taktirde bu merkezlerde dilediğiniz bir kursa kayıt yaptırabilir, kurs sonunda da sertifikanı alabilirsin. Bu sertifikalar sayesinde yalnızca okula gidip gelen, sektörden bihaber mühendis adaylarından olmadığını, işinize ve mesleğinize önem gösterdiğini başvuru yaptığın firmanın fark etmesini sağlarsın.

7 – Yeniliklere Açık Olun

Mühendis kimdir? sorusunun yanıtını düşünecek olursak; ‘yaptığı çalışmalarla ürettiği çözümlerin düşük maliyetli ve yüksek verimli olması için çabalayan ya da var olan cihazların iyileştirilmesine katkıda bulunan kişidir.’ diyebiliriz.

O halde başarılı bir mühendis olabilmenin temel ilkeleri herhangi bir konuda farklı fikirlere ve yeniliklere açık olmak, inovasyon hareketlerini devamlı takipte kalmak, herkesten farklı bir bakış açısıyla düşünerek ihtiyaca uygun yeni projeler meydana getirmek ve ürettiği projeleri de devamlı iyileştirme çabasında olmak şeklinde tanımlayabiliriz.

8 – Daima Teknolojiyi Takip Edin

Nasıl başarılı bir mühendis olunur; teknolojinin izinden giderek. Elbette iyi bir mühendis, bütün bu çalışmaları yaparken günümüz teknolojisini mutlaka kullanmalıdır. Bu yüzden mezun olacak mühendis adaylarına tavsiyeler arasında her gün değişen ve gelişen teknolojiyi devamlı takip etmek de yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!