featured

Muz Kilo Aldırır mı | Hangi Meyveler Kilo Yapar? Diyet Yaparken Muz Yenir mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muz kilo aldırır mı? Meyveler içerisinde oldukça lezzetli ve tatlı olan bu besin, hem ara öğünlerimizi hem de tatlılarımızı tatlandıran içeriklerden biridir. Çocukların ve yetişkinlerin çok sevdiği bu meyveyi dört mevsim bulabilmekte mümkündür. Peki, her gün bir muz kilo aldırır mı? Akşam muz yemek kilo aldırır mı? Merak edebileceğiniz tüm sorular ve yanıtları yazımızda!

Muz Kilo Aldırır mı? Muz Metabolizma Yavaşlatır mı?

Muz kilo aldırır mı? Günlük hayatımızda beslenmemizde eksik etmediğimiz muz faydaları ile ön plana çıkmaktadır. Potasyum deposu olan muz kan basıncını düzenleyebilmekte ve mide hastalıklarını ortadan kaldırabilmektedir. Bunun yanı sıra muz cildi güzelleştiren ve mutluluk hormonu salınımını hızlandıran lezzetli bir meyvedir.

YouTube video

Muz metabolizmayı yavaşlatır mı? Muz aslında yeterli oranda tüketildiğinde metabolizmayı yavaşlatmak yerine hızlandırıcı bir etki yaratacaktır. Ancak aşırı tüketildiği takdirde yüksek oranda şeker içerdiğinden metabolizmayı yorabilir ve dolayısıyla yavaşlatabilir.

1- Pekmezli Muz Kilo Aldırır mi?

Pekmezli muz kilo aldırır mı? Pekmez enerji veren ve bol miktarda şeker içeren bir besindir. Pekmez genel olarak içerdiği şeker sebebiyle, kilo alımına sebep olabilecektir. Geçmişten günümüze birçok insan pekmezi kilo almak ve kan yapımını desteklemek amacıyla tüketmektedir.

Pekmezli muz, sınırlı olarak tüketildiğinde kilo alınmasına neden olmaz. Ancak günde birden fazla muz ve bir yemek kaşığından fazla pekmez tüketimi söz konusu olursa, kilo alımı söz konusu olabilir.

2- Ballı Muz Kilo Aldırır mı?

Muz kilo aldırır mı? Ballı muz, özellikle muzu daha tatlı bir hale getirenlerin sık tükettiği ara öğünlerden biridir. Özellikle muz çok tatlı değil ya da hama yakın bir muz ise, tatlandırmak için bala gerek duyulabilir.

Günde bir yemek kaşığı bal tüketiminde herhangi bir sakınca yoktur. Bu nedenle sınırlandırıldığı takdirde ballı muz kilo aldırır mı sorusuna hayır yanıtı verilebilecektir.

3- Tarçınlı Muz Kilo Aldırır mı?

Tarçınlı muz kilo aldırır mı? Tarçın ve muz metabolizmayı hızlandırma konusunda oldukça başarılı iki besindir. Bu nedenle özellikle ara öğünlerde tüketildiğinde kilo aldırmak yerine kilo verimini destekleyecektir. Kilo vermeyi hızlandırmak için günde bir muzu dilimleyip, üzerine bir tatlı kaşığı tarçın serpip ara öğününüzde tüketebilirsiniz.

4- Günde 2 Muz Yemek Kilo Aldırır mi? Günde Kaç Tane Muz Yenmeli?

Muz kilo aldırır mı? Muzun kilo aldırıp aldırmayacağı konusu aslında tamamen tüketimle alakalıdır. Günde kaç tane muz yenmeli konusunda uzmanlar bir tane sınırlaması yapmaktadır. Muz kilo aldırır mı? Diyetisyenlere göre günde bir tane muz tüketmek zararlı değil, aksine yararlıdır. Ancak bir şeker içeriği yüksek bir besin olan muz, günde bir taneden fazla tüketildiğinde kilo alınmasına sebep olabilir.

5- Gece Muz Yemek Kilo Aldırır mı? Yatmadan Önce Muz Yemek Kilo Aldırır mı?

Gece muz yemek kilo aldırır mı? Gece geç saatlerde yemek ya da meyve türü şeylerin yenilmesi önerilmez. Çünkü gece metabolizma hızı normale göre epey yavaştır. Buda fazla yemek ya da meyve yenilmesi halinde, yakılamamasına ve depolanmasına neden olabilir. Uzmanlar yatmadan önce muz yemek kilo aldırır mı konusunda çekimser kalmaktadır.

Ancak genel olarak önerilen, yatmadan evvel 2-3 saat öncesinde yeme ve içmenin tamamen bırakılmasıdır. Bazı insanlar kilo almak için yüksek şeker içeriğine sahip meyveleri tüketmek isteyebilir. Kilo almak için muz tüketmek, diğer tatlı ya da ağır besinleri tüketmek yerine daha sağlıklı ve doğru bir karar olacaktır. Kilo almak için muz yenilecek ise miktar sınırlaması olmadan, gece muzun tüketimi önerilebilir.

6- Muz Diyette Yenir mi? Diyet Yaparken Muz Yenir mi?

Muz kilo aldırır mı ya da muz diyette yenir mi? Diyette muzun tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Aksine yukarıda da belirttiğimiz gibi ara öğünlerde muz tüketimi metabolizmanın hızlanmasını sağlayacaktır. Ancak, diyette ve normal yaşantımızda muz günde maksimum 1 adet tüketilmelidir.

Birden fazla tüketildiğinde şeker içeriği sebebiyle kilo alımına neden olabilir. Bunun yanı sıra diyetteyken fazla tüketilen muz kilo aldırır mı konusunda, değinilmesi gereken başka bir nokta bulunmaktadır. Diyette ya da normal dönemde muzu fazla tüketmek kabızlığa sebebiyet verebilir. Bu nedenle tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Muzun zararları neler merak ediyorsanız, bu yazımızı ziyaret edebilirsiniz. 

7- Muz Bebeklerde Kilo Aldırır mı? Bebeklere Muz Yedirilmeli mi?

Muz kilo aldırır mı? Ek gıda döneminde bebeklerin en sevdiği besinlerden bir tanesi hiç kuşkusuz muzdur. Tok tutma özelliği ve içerdiği potasyum sebebiyle bebeklerde muz tüketimine önem verilmelidir.

7. Ayını doldurup tüm besinleri tadan bebeklere, muz yedirilmesinde bir sakınca yoktur. Ancak muz bebeklerde kilo almaktan daha çok, kabızlığa sebebiyet vermesi ile öne çıkmaktadır. Bu nedenle bebeklerde günde yarım muz miktarının üzerine çıkılması kabızlık sebebiyle önerilmemektedir.

Muz kullanarak yapabileceğiniz bebek mamaları ve püreleri için bu yazıya göz atabilirsiniz. 

8- Bonus: Hangi Meyveler Kilo Yapar?

Peki, hangi meyveler kilo yapar?  Aslında, şeker içeriğine sahip tüm meyvelerde belirtilen miktarın üzerine çıkılması kilo alınmasına sebep olabilir. Genel olarak şeker içeriği fazla olan ve tüketim sınırlaması yapılmadığında kilo alınmasına neden olabilecek meyveler şu şekildedir;

Mango,Üzüm,Armut,Karpuz,İncir,Muz,Kiraz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!