featured

Nöbetçi Noter Uygulaması Nedir? Pandemi Nedeni ile Ara Verilen Nöbetçi Noterlik Uygulaması Tekrar Başlayacak…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nöbetçi noter uygulaması nedir? Noterlik hizmetleri, bir şekilde her vatandaşın ihtiyaç duyduğu önemli kamu hizmetleri arasında yer alıyor. Hafta sonları noter hizmeti sağlanmadığı durumlarda ise, özellikle başta araç alım satımı olmak üzere birçok konuda gecikme yaşanabiliyor ve vatandaşlar açısından mağduriyetler doğabiliyor.

Bu tür aksaklıkların önlenmesi için daha önce, Yargı Reformu Strateji Belgesi doğrultusunda, hafta sonları çalışacak ve hizmet verecek nöbetçi noterlik uygulaması başlatılmış, ancak korona virüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle bu uygulamaya ara verilmişti. Peki nöbetçi noter uygulaması nedir? konuya dair merak edilenler ve ayrıntılar…

Nöbetçi Noter Uygulaması Nedir? Nöbetçi Noter Uygulaması Devam Ediyor mu?

Nöbetçi noter uygulaması nedir? Nöbetçi noterlik uygulaması ilk olarak, Yargı Reformu Strateji Belgesi hedefleri doğrultusunda 6 Nisan 2019 tarihi itibari ile başlatılmıştı. Bu uygulamada, noterlerin açık olmadığı hafta sonları hizmet verecek nöbetçi noterler belirlenmiş ve bu şekilde noterlik hizmetleri hem daha hızlı, hem daha verimli ve hem de daha etkin bir şekilde vatandaşlara sunulabilmişti.

Nöbetçi noter uygulaması nedir ? Ancak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son derece etkili olan koronavirüs pandemisi nedeniyle, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda, nöbetçi noterlik uygulamasına 17 Mart 2020 tarihinde ara verilmişti.

Böylelikle,  6 Nisan 2019 ile ara vermenin yapıldığı 17 Mart 2020 tarihleri arasında yaklaşık bir yıl süreyle hafta sonları hizmet veren nöbetçi noterlik uygulanmıştı. Noterler birliği web sitesine ulaşmak için tıklayınız. 

Rakamlarla Nöbetçi Noterlik 2021

Nöbetçi noter uygulaması nedir? Belirtilen süre aralığında (6 Nisan 2019 ile 17 Mart 2020 tarihleri arasında) nöbetçi noterlik uygulaması kapsamında toplam olarak 810 bin 448 noter işlemi yapılmıştı.

Bu kapsamda, nöbetçi noterlerde en fazla yapılan işlem ise 544 bin 161 işlem sayısı ile ikinci el araç alım satımı işlemi olmuştu. Yine nöbetçi noterlerde belirtilen süre aralığında 43 bin 950 sıfır araç tescil işlemi de gerçekleştirilmişti.

Nöbetçi noter uygulaması nedir ? Bu şekilde ikinci el ve sıfır araç olmak üzere, nöbetçi noterliklerde toplam 588 bin 111 araç tescil işlemi yapılmıştı. Nöbetçi noterlik 2021 hizmetlerinin verildiği süre boyunca, nöbetçi noterlerde gerçekleştirilen her tür işlem sayısının toplamı ise 810 bin 448’e ulaşmıştı.

Nöbetçi Noter Uygulaması Nedir? Nöbetçi Noterlik Uygulaması Başlayacak mı?

Nöbetçi noter uygulaması nedir ? Nöbetçi noterlik uygulaması başlayacak mı? Yukarıda ayrıntılı olarak rakamlarla da açıkladığımız gibi, uygulandığı dönem içerisinde nöbetçi noterlik uygulaması yoğun ilgi görmüştü. Kontrollü normalleşmeye geçtiğimiz bu dönemde, gelen yoğun talep üzerine, korona virüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ara verilen “Nöbetçi Noterlik Uygulaması” 31 Temmuz Cumartesi tarihi itibariyle tekrar başlayacak.

Nöbetçi Noter Uygulaması Ne Zaman Başlayacak?

Nöbetçi noter uygulaması nedir ? Resmi Gazetede 30 Haziran 2021 tarihinde yayınlanan  “COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler ile İlgili 2021/13 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi” sonrasında nöbetçi noterlik uygulamasının da yeniden başlatılmasına karar verildi. Peki nöbetçi noter uygulaması ne zaman başlayacak?

Bu sayede hafta içi günlerde olduğu gibi, artık hafta sonları da vatandaşlar nöbetçi noterlerde her tür noterlik hizmetini beklemeksizin alabilecekler. Nöbetçi noter uygulaması nedir ? Nöbetçi noterler, 31 Temmuz Cumartesi ile 1 Ağustos Pazar gününden başlamak üzere, 10:00 ile 16:00 saatleri arasında hafta sonları da tekrar hizmet verecekler. Nöbetçi olarak belirlenen noterler, salgına karşı gereken tüm önlemleri alarak faaliyet yürütecekler.

Yine vatandaşlar, nöbetçi noterlerin listesini de Türkiye Noterler Birliğinin resmi internet sitesi üzerinde takip edilebilecek ve hangi noterin hangi tarihte nöbetçi olduğunu görebilecekler. Nöbetçi noter uygulaması nedir ?

Noterler birliği tarafından alınan bilgilere göre, belirlenecek nöbetçi noterlik sayıları ise özellikle büyükşehirler ve oto satışı yapılan yerler başta olmak üzere, yoğunluk yaşanması muhtemel tüm illerde ve ilçelerde artırılacak. Noter çalışma saatleri yazımızı okumak için tıklayınız

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!