featured

Nostaljik Raf Yapın, Mutfağınıza Kendi Stilinizi Yansıtın! | Nostaljik Raf-Terek Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nostaljik raf yapımı ile kendinize hobi edinin, sevdiğiniz antika eşyalarınızı sergileyin. Ekonomik ve pratik olan rafınızı mutfağa koyabilirsiniz, tabaklarınızı veya bardaklarınızı yerleştirebilirsiniz.

Evinizde nostaljik yeni bir tarz oluşturun ve sevdiğiniz eşyaları bir arada bulundurun. Estetik ve şık bardaklarınızı yaptığınız nostaljik rafınızda sergileyerek mutfağınıza yeni bir hava katın. Mutfağınızı güzelliklerle donatın.

Evde raf yapımı çeşitleri ile mutfağınıza renklilik katabilirsiniz ve sizin için değerli eşyalarınızı sergileyebilirsiniz. Tezgah üstü raf, kavanoz rafları veya açık mutfak raf modelleri ile mutfağınızın düzenini yeniden yapabilirsiniz. Minik dokunuşlarla kendinizi mutlu hissedebileceğiniz ortamlar oluşturabilirsiniz.

Nostaljik raf yaparak en çok zaman geçirilen yer olan mutfaklarda mutlu olacaksınız ve daha da güzel sunumlar yapacaksınız. Tezgah üstü raf bardaklık ile şık bardaklarınızı dizeceksiniz ve minik dekor aksesuarlarla süslemeler yaparak sunumlarınıza görsel şölen katacaksınız.

Nostaljik Raf Yapımı

Nostaljik raf yapımı aşaması kolay olmakla birlikte ekonomiktir. Ve dilediğiniz renge boyayarak kendinizin mutlu olmasını sağlayacaksınız. Mutfak ayaklı terek ya da telli terek modellerinden de faydalanabilirsiniz ve mutfağınıza sihirli dokunuşlar yapabilirsiniz.

Zorluk Derecesi: ZorSüre: 2 günMaliyet: 75 TL

1-     Eski Mutfak Rafı İçin Malzemeler:

Nostaljik raf yapımı için gerekli olan malzemeler

Ahşap plakaŞarjlı vidalama aletiVidaÇekiçCam çiviSentetik boyaFırçaTutkalZımparaMatkap ucuMatkapBoya fırçasıPlastik paletEldivenSu terazisiMetre

2- Tereke Raf İçin Ölçüler

Nostaljik raf yapımı malzemeleri için gerekli ölçüler:

1 adet 99 cm x 60 cm x 1,8 mm plaka2 adet 60 cm x 12 cm x 1.8 mm plaka2 adet 99 cm x 10 cm x 1,8 mm plaka2 adet 56,40 cm x 10 cm x 1,8 mm plaka3 adet 56,40 cm uzunluğunda yuvarlak çıta.

3- Nostaljik Raf Yapımı:

Nostaljik raf yapımı için öncelikle ölçüleri verilen ahşap plakalarınızı hazır edin. Plakalarınızı ölçülere göre kestirin ve bunu yaparken yapı marketlerdeki hobi plakalarını kullanabilir, ücret ödemeden kestirebilirsiniz. Ahşap plakalarınızı kestirdikten sonra pürüzlü kenarlarını zımpara yardımı ile iyice pürüzsüz hale getirin. İstediğiniz bir renk sentetik boyası ile ahşap plakanızı boyayın ve 1 gün kuruması için bekleyin. Sentetik boya ile boyama yapıldığı zaman vernikleme işlemine gerek kalmayacaksınız.

Yuvarlak çıtaları farklı renklere boyayarak dekoratif raf elde etmeniz kolaylaşacaktır. Tereğin yan kısımlarını plakaya monte edin. Ahşap tutkalı ile raf ve plakaları yapıştırmanız vidalama işlemini daha kolay yapmanızı sağlayacaktır. İşlemimize vidalama aletiyle vidalama yaparak devam ediyoruz. İşleminizi sırasıyla dıştan içe doğru hareket ederek devam edin. Son olarak da yuvarlak çıtaları vidalayarak işlemimizi tamamlıyoruz. Nostaljik raf kullanıma hazır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!