featured

Patili Dostlarımızın Hareketlerinin Ne Anlama Geldiğini Biliyor musunuz? İşte, Patili Dostlarımızın 8 Farklı Hareketi ve Anlamları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Patili dostlarımızın hayatımızı daha değerli ve eğlenceli bir hale getirdiği bir gerçek! Ancak konuşamadıkları için onları anlamak ve buna göre hareket etmek çok zorlayıcı olabiliyor. Bu nedenle onların hal ve hareketlerini değerlendirmek, buna göre hareket etmek gerekiyor. İşte patili dostlarımızın 8 farklı hareketi ve anlamı…

1- Aşırı Stresli Davranması

Patili dostlarımızın aşırı stresli davranmasının ana sebebi, tüy dökümü zamanı olabilir. Genel olarak tüy dökümü onların keyifsiz ve huzursuz olduğu dönemlerdir. Bunun yanı sıra mevsim geçişlerinde ve mama değişimlerinde huzursuz davranabilir.

2- Aşırı Mutlu Olduklarında Tebessüm Ederler

Evcil hayvanlarınızın mutlu olamayacağını mı düşünüyorsunuz? Yanılıyorsunuz! Evcil hayvanınız mutlu ise, bunu size onlarca farklı şekilde gösterecektir. Bunlardan ilki suratındaki tebessüm ifadesidir. Özellikle köpeklerinizin yüzünde tebessüm ifadesini görüyorsanız, mutlu olduğunu düşünebilirsiniz.

3- Kedinizin Kuyruğu Dik mi?

Dışarıda kuyruğu dik olan bir kedi gördüğünüzde ondan korkabilirsiniz. Oysa ki, bu durum kesinlikle korkulacak bir durum değildir. Kedinizin kuyruğu dikse, kesinlikle çok heyecanlı olduğunu düşünebilirsiniz. Çevrede ilgisini çekebilecek bir yiyecek yahut oyuncak bulunuyorsa, bu hareketi yapabilir.

4- Kedinizin Kuyruğu Aşağıya Doğru ile Korkmuştur

Kedinizin kuyruğu aşağıya doğru ise, kesinlikle korkmuş ve sinmiştir. Çünkü kediler korktukları zaman silik davranmaya önem verirler. Çevresinde onu tehdit eden bir kedi ya da başka bir hayvan varsa bu durum söz konusu olabilir.

5- Ayağınıza mı Dolanıyor?

Kedi ya da köpeğinizin özellikle sabahları ayağınıza mı dolanıyor? Bunun nedeni muhtemelen çok acıkmış olmasıdır. Bunu açıkça dile getiremeyen patili dostlarınızın, ayağınıza dolanmayı ve size tacize uğratmayı tercih edecektir. Mamayı verin ve kurtulun!

6- Kediniz Kuyruğunu Aşağı ve Yukarı Sallıyorsa, Trip Yapıyordur

Rahatına düşkün olan kediler, sanılanın aksine yalnız kalmayı sevmezler. Bu yüzden onu uzun süre yalnız bıraktığınızda kuyruğunu aşağıya ve yukarıya doğru sallayarak, trip atacaktır.

7- Köpekler Sahiplerini Görünce Kuyruk Sallarlar

Muhtemelen köpeğinizden ayrı kalıp tekrar kavuştuğunuzda, kuyruğunu sallayarak size doğru koşacaktır. İşte bu sizi ne kadar sevdiğinin kanıtıdır. Ona o kadar ilgili ve sevgili davranıyorsunuzdur ki sizi çok seviyordur.

8- Köpekler Sevdiği İnsanların Ayağına Dolanır

Köpekler sevdiği insanlara genel olarak bu sevgiyi göstermekten hoşlanır. Ortamda sevdiği biri varsa onun ayaklarına dolanarak, onun sevgisini görmek isteyecektir. Ancak birini sevmiyorsa, sabaha kadar havlayarak taciz edebilir! Kediler ise sevdiklerine nadiren sırnaşır. Ama sevmediklerine yapmayacakları eziyet yoktur. Bizden söylemesi…

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!