featured

Perkotek Otopark Bariyeri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otopark Bariyeri Nedir ve Niçin Kullanılır?

Otopark bariyeri bir alanda ki girişleri, çıkışları ve geçişleri kontrol altına almak için kullanılan geçişleri denetlemeye yarayan güvenlik sistemleridir. Bu sistem sayesin de bir yere giriş yapacak araçların denetimi sağlanmış olur. Otopark bariyeri sayesin de bir mekanın girişinde ki ve çıkışın da sirkülasyon daha akıcı ve düzen içerisinde gerçekleşmiş olacaktır. Genellikle site bina ve iş merkezlerinin girişlerin de kullanılan bariyer sistemleri bu alanlar da ki yabancı araçların giriş çıkışlarında ki kontrolü sağlamamıza imkân verir.

Alışveriş merkezleri holdingler plazalar gibi çeşitli kullanım alanları mevcuttur ve istenildiği bölge de uygun altyapı ve kurulum işlemleriyle geçiş kontrolünü sağlamanıza yardımcı olacak sistemlerdir. Otopark bariyeri sistemleri ikamet ettiğiniz konut site veya iş merkezlerinde ki araç giriş çıkış işlemlerinin bir düzene sokulması, izinsiz araç girişlerinin engellenmesi ve araç otoparkına izni olmayan araçların park etmesini engelleme, bina içi güvenliğiniz ve araçlarınız güvenliğiyle ilgili de içinde dolaylı yoldan önem teşkil eden ürünlerdir.

Otopark Bariyeri Çeşitleri Nelerdir?

Araçların geçişlerin de önemli bir yere sahip olan otopark bariyeri, kollu bariyer mantar bariyerler çitli bariyerler gibi çeşitli sınıflara ayrılmaktadır. Montaj için uygun görülen alanın alt yapısı, çevresel faktörleri ve bariyer için uygun görülen mevkiinin uzunluk ölçüleri bariyer ilgili seçimleriniz de ki önemli unsurlardır. Montajın da yer altında geçecek kablolarla ilgili çalışma gerektiği için kanalizasyon ve elektrik hattı geçen bölgeler de mantar bariyer kullanıma uygun değildir. Bu alanlar kollu bariyerler kullanıma uygun olarak üretilmiş olup tercih edilmektedir. Kollu otopark bariyeri araç geçiş mesafesi göz önünde bulundurularak 3m ve 6m teleskopik kol seçenekleriyle müşteri tercihen ve alan yeterliliğine uygun çeşitliliktedir. Bununla beraber araç geçişlerinin yanı sıra yaya ve hayvanların geçişlerini engellemeye yönelik çocukların bariyer altından geçerek yola çıkma gibi durumları da ortadan kaldıran çitli saçaklı otopark bariyeri sistemleri de mevcuttur. Araç geçiş yoğunluğunun fazla olduğu bölgeler de kullanım amacına uygun ve yoğun çalışma gerektiren durumlar da maximum testlere tabi tutulmuş otopark bariyeri sistemlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Otopark Bariyerinin Kullanımları Nasıldır?

Otopark bariyerinin bina site iş merkezi ve kullanımın doğduğu alanlara uzman sistem destek ekibimiz tarafından kurulum işlemleri gerçekleştirilir. Bariyer sistemleri ister kumandalı bir şekilde isterseniz de buton yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz. Hgs sistemiyle entegreli bir şekilde çalışabilen bariyer sistemleri firmamız tarafından üretilen hgs-ogs antenleri aracılığıyla güvenli ve hızlı bir geçiş imkânı sunar.

Hgs etiketler sayesin de bariyerin önüne geldiğiniz de tanımlı olan etiketi tanıyan hgs anteni otopark paneli sayesin de bariyere tetik vererek geçiş işlemini gerçekleştirmenize imkân verir. Otopark bariyeri geçiş kontrol yazılımlarıyla ilgili yapılacak düzenleme ve yetkilendirmeler ile geçiş güvenliği sağlanabilir bununla birlikte geçiş yetkisi bulunmayan araçların geçişlerini engelleyebilirsiniz. Kollu bariyerler alanın genişliğine bağlı olarak karşılıklı konumlandırılarakta kullanılabilir. Geçişler de ki hızlandırma seçenekleri arasın da loop dedektörlü geçiş seçeneğiyle sağlanabilir. Loop dedektör otopark bariyeri sistemin de çalışma metodu olarak metal yoğunluğu algılama sensörüyle donatılmış kablolar sayesinde araçta ki metalin yoğunluğu algılama işlemi gerçekleşir ve bariyere tetik vererek geçiş işleminin tamamlanmasını sağlar.

Loop dedektör bariyer çıkışların da ki kısma yerin altına metal yoğunluğu algılayan kabloların kurulumuyla gerçekleşir. Otopark bariyerleri özel işletmeleri tabi olan ücretli otopark sistemine uyumlu çalışabilecek yapı da biletli otopark sistemlerine entegreli bir şekilde çalışabilmektedir. Biletli otopark geçiş sistemi araçların hızlı, düzenli ödeme onayıyla birlikte geçişini sağlamaya yönelik sistemlerdir. Gündelik hayatta karşılaşabileceğimiz biletli otopark sistemlerinin çalışma prensibi otoparka girecek aracın bilet alım işlemini gerçekleştirdikten sonra çıkış bölgesine geldiğinde program üzerinden ücretin hesaplanması ve ödemeye istinaden geçiş işleminin gerçekleşmesi mantığına dayalıdır. Otopark bariyerleri aynı zamanda acil durumlarda serbest geçiş modunda da geçiş imkânına olanak sağlar hızlı tahliye durumlarında bu özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Perkotek firması olarak otomatik bariyer sisteminin gelişen teknolojide ki öncüsü olmaktan ve siz müşterilerimizin talepleri doğrultusuna yönelim göstermekten mutluluk duymaktayız.

Otopark bariyeri sistemiyle ilgili soru görüş ve önerileriniz konusunda iletişim numaramız 0850 811 80 00 numaradan iletişime geçebilir. Ürünlerimizi perkotek.com adresinde incelemesini yaparak PERKOTEK firmamızda deneyimli satış müdürlerimiz ve sistem destek personellerimizden bilgi alabilirsiniz.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!