featured

PRP Yüze Faydaları Nelerdir? İşte 10 Adımda PRP Tedavisi ve Yüze Faydaları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PRP yüze faydaları ilk olarak genetik faktörler ve hava kirliliği, diyet ve güneşe maruz kalma gibi çevresel faktörler nedeniyle cildin zamanla yaşlanmasının önüne geçer. Genetik faktörlere müdahale edemesek de çevresel faktörlerden uzak durarak, doğru ürünleri kullanarak ve PRP yüze faydaları gibi cildi gençleştirmek için bazı güzellik uygulamaları kullanarak bu yaşlanmayı yavaşlatabiliriz.

YouTube video

PRP tedavisi yüze faydaları bakımından faydalanabileceğimiz cilt gençleştirme yöntemlerinden biridir. Zamana meydan okumak ve iyi yaşlanmak istiyorsanız PRP yöntemiyle tanışmanın tam zamanı! İşte yüze PRP yapmanın faydaları

PRP yüze faydaları oldukça bilinmemekle birlikte henüz yeni çıkan bir teknoloji olduğu için bilgi kirliliğine de sebep olabiliyor. Trombositten zengin plazma tedavisi olarak da bilinen PRP, insan vücudundan çeşitli işlemlerle alınan kanın vücutta tedavisi planlanan dokulara enjekte edildiği bir tedavi yöntemidir.

PRP cilde faydası olduğu kadar saçları güçlendirmek için de kullanılır. Ayrıca yaralı tendon, bağ, kas ve eklemlerin iyileşmesini hızlandırmak için kullanılır. PRP yöntemi bir uzman gözetiminde uygulanmalıdır ve İngilizce “Platelet Rich Plasma” kelimesinin baş harflerinden oluşur. Peki sağlıklı hücrelerin yenilenip gelişmesini sağlayan PRP nedir? PRP yüze faydaları nasıl uygulanabilir? 

1- PRP Nedir?

Trombositten zengin anlamına gelen PRP, bir kişiden alınan kanın belirli işlemlerden sonra istenilen bölgeye enjekte edilmesi yöntemidir. Toplanan kan, santrifüj adı verilen bir işlemden geçtikten sonra özel bir tüpe konularak plazmadan ayrılır. Vücuda enjekte edilen kısım, plazmanın trombositlerin bulunduğu kısımdır. Trombositler, vücudun yaralanması veya kanaması durumunda kan akışını durdurabilen ve bölgenin iyileşmesini sağlayan hücre parçalarıdır.

PRP yüze faydaları başlıca onarıcı özelliğe sahiptir  büyüme faktörleri sayesinde trombositler bu iyileşmeyi gerçekleştirebilmektedir. PRP tedavisi de bu etkiyi cildi onarmak için kullanabilir. Bu uygulama sayesinde trombositler vücudun hangi bölgesinde sorun olursa olsun bu bölgedeki dokuyu yenileyebilir. Dolayısıyla kronik ağrı gibi şikayetlerden kurtulan kişiler bu uygulama ile bir bakıma doğru bir teknolojiyle en doğal güzelliğe sahip oluyor!

2- PRP Hangi Bölgelere Uygulanır?

PRP yüze faydaları cilt ve gençleştirme amacıyla kullanmak için öncelikle bir kişiden cildin ihtiyacına göre bir miktar kan alınır. Daha sonra mezoterapi veya doktorun tercih ettiği başka bir yöntemle kandan elde edilen serum ince çizgilerin ve kırışıklıkların olduğu cilde enjekte edilir.

AlınGöz çevresiDudak çevresiYanaklarŞakaklarBoyunGerdanDekolteEller

gibi tüm bu bölgelerde cilde trombositlerin enjekte edilmesi ile cilt gençleştirme mümkün.

3- PRP Hangi Alanlarda Kullanılır?

PRP uygulaması, doktor uygun gördüğü sürece, ihtiyaç olan her bölgeye uygulanabilir. Sıklıkla kullandığı alanlar ise;

Saç dökülmesiAğrı tedavisiOrtopedik rahatsızlıklarCilt gençleştirmeLeke tedavisiÇatlak tedavisiTüp bebek tedavisiDiş implantlarından sonra iyileşme süreci

4- PRP Yüze Faydaları Nelerdir?

Cilt gençleştirme için PRP kullanıldıktan sonra ciltteki kırışıklıklar ve ince çizgiler büyük ölçüde giderilecek ve cilt gençleşecektir. PRP yüze faydaları açısından cildin elastikiyetini ve canlılığını sağlayan kolajen ve elastin liflerini yeniden canlandırır. Akne izlerini tedavi eder. Güneş hasarını onarır. Topikal tedavi cildi soymaz ve zarar vermez.

5- Yüz PRP Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

YouTube video

PRP yüze faydaları için yapıldıysa yüz PRP’sinden sonraki ilk 24 saat içinde yüz bölgesine makyaj yapılmamalıdır. Ayrıca sıcak duşlardan, küvetlerden, güçlü güneş ışığından ve solaryumlardan kaçınılmalıdır. Ayrıca tansiyonunuzu yükseltecek pilates, vücut geliştirme, yorucu fiziksel aktiviteler ve yoga yapmaktan kaçınmalısınız.

6- PRP Cildi Gençleştirir mi?

PRP, kanımızda doğal olarak oluşan bir hücre olan trombositten alınan zengin plazma anlamına gelir. Kendi kanınızdan ayrılan özel kısım cildinizin iyileşmesine yardımcı olur ve yüzün gençleşmesine, onarılmasına ve iyileşmesine yardımcı olmak için tüm yüz için kullanılır. 

7- PRP Cildi Sıkılaştırır mı?

PRP tedavisinin sonuçları, tedavinin ikinci veya üçüncü küründen sonra ortaya çıkar. PRP yüze faydaları için tedaviden sonra cilt yenilenmesine bağlı olarak kırışıklıklar azalır, cilt lekeleri daha açık hale gelir, cilt rengi daha parlak hale gelir ve yara izleri azalır, ciltteki sıkılaşma ve sarkmalar azalır.

8- PRP Zararlı mı?

Kişinin kendi kanından elde edildiğinden ve cilde herhangi bir yabancı madde enjekte edilmediğinden alerji riski yoktur. Uygulama sonrasında bir miktar morluk ve şişlik olabilir ancak birkaç gün sonra tamamen kaybolacaktır. Başvuru yaptıktan sonra normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Ancak tedavi süreci bitene kadar solaryuma gitmemeli ve güneşlenmemelisiniz. Bu tedavi kanser hastaları, hamileler ve kan hastalığı olanlar için uygun değildir. 

9- PRP Kimler Tarafından Yapılabilir?

PRP sadece alanında uzman kişiler tarafından yapılabilir. Evet zararsız bir uygulamadır ancak bu uygulama lokasyona ve uygulama uzmanına göre değişiklik gösterebilir. PRP yüze faydaları için mutlaka iyi bir araştırma yapmalı ve bu tarz cilt bakım uygulamaları hakkında detaylı bilgiyi doktorunuzdan almalısınız.

10- PRP Fiyatları 2021

PRP fiyatı; uygulanacak alana, prp tedavisinin tipine ve prp seans sayısına göre değişmektedir. Kombine uygulamada prp fiyatı ile tek seans fiyatı farklı olabilir. Ancak minimum fiyat 500 TL ile 250 Euro arasındadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!