PTT Kargo Takip ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT Kargo Takip ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PTT kargo takip işlemi, internet çağının en hızlı olduğu bu dönemde, ürünlerinin yerini öğrenmek isteyen kullanıcılar için en önemli olaylardan biridir. Kargolar, günlük hayatının rutin birer parçası olarak her geçen gün önemini arttırıyor. Kullanıcılar, kargolarının son hareketlerini öğrenmek üzere PTT gönderi sorgulama seçeneğinin ne şekilde işlediğini merak etmektedir. Kargo sorgulama nasıl yapılır sorusunun yanıtı son derece basittir ve sadece birkaç dakika içerisinde tamamlanabilir. İşte PTT üzerinden kargo takibini gerçekleştirmenin yolları…

PTT Kargo Takibi Adımları

PTT kargo sorgulama işlemine başlamak için öncelikle gönderinizin 14 haneden oluşan barkod numarasına ihtiyaç duyarsınız. Bu kod, gönderi şubeye teslim edildiği anda alıcıya bilgi mesajı yolu ile iletilir. Ancak siparişinizi online bir alışveriş sitesi üzerinden verdiyseniz siparişleriniz bölümünde barkod numarasını rahatlıkla bulabilirsiniz. Genel olarak KP ile başlayan PTT kargo takip numarası sorgulama alanındaki kutucuğa eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmelidir.

PTT Kargo Takip ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT kargo takip barkod ile kısa sürede gerçekleştirilebilir. Barkod, gönderi sorgulama alanındaki yere girildikten sonra arama tuşuna basılmalıdır. Daha sonra açılacak ekranda kargonun son hareketleri eksiksiz olarak gösterilecektir. Kargonuz varış şubesine vardı mı, dağıtıma çıkarıldı mı, siz evde bulunamadığınız için geri mi döndü gibi tüm soruların yanıtı bu sayede öğrenilebilir.

Barkod Olmadan PTT Kargo Sorgulama

PTT kargo takip barkodsuz olarak da gerçekleştirilebilir. Ancak işlemler, internet üzerinden yapılamaz. Kargo takip numarası olmadan gönderi hareketlerini sorgulamak için PTT çağrı merkezi numarası olan 444 1 788 aranabilir. Konuşma ya da işitme hususunda engeli bulunan vatandaşlar, 0850 222 1 788 numaralı hattı görüntülü olarak arayarak profesyonel destek alabilir ve kargosunun son durumunu ayrıntılı olarak öğrenebilir. PTT kargo, Sürat Kargo Takip işleminden sonra en çok aranan kargo firmalarından biridir.

PTT Kargo Takip ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

Telefonun yanı sıra yakınınızdaki PTT kargo şubesine giderek gönderinin durumunu personel aracılığı ile sorgulayabilirsiniz. Sorgulamanın yapılabilmesi için alıcının kendi T.C. kimliği ile birlikte PTT şubesine iştirak etmesi gerekir. Aksi halde işlemler gerçekleştirilemez.

PTT Kargo Teslim Edilemediğinde Ne Olur?

PTT kargo dağıtıma çıkarıldıktan sonra alıcıya SMS üzerinden bilgilendirme yapılır. Aynı gün içerisinde kargo dağıtım elemanı, bölgeye gelemediyse yine bir mesaj ile teslimin yarın gerçekleştirileceği bildirilir. Ancak eve gelindiğinde kimse bulunamazsa alıcı için kapıya bir not bırakılır. Sonrasında kargo şubede 3 iş günü bekletilir. Alıcı, kargosunu teslim almaz ise kargo göndericiye iade olur ve yeniden dağıtıma çıkarılmaz.

PTT Kargo Takip ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT Kargo Tesliminde Adres Değişikliği Yapmak

PTT kargo takip işleminin yanı sıra teslim süreci içerisinde adres değişikliği yapılıp yapılamadığı da merak edilir. Adres değişikliği yapmak mümkün ancak bunun için sadece gönderi başvuruda bulunabilir. Bunun için gönderinin şubeden çıkış yapmamış olması gerekir. Gönderici, çıkış öncesinde şubeye gidip adresi değiştirmek istediğini bildirebilir.

Alıcıya teslim edilmek üzere yola çıkan kargolar için adres değişikliği yapmak mümkün değildir. Aynı şekilde alıcı PTT kargoyu arayarak gönderinin farklı bir adrese getirilmesi talebinde bulunamaz. Yurt dışına gidecek kargolar için de kargo henüz yurt dışına çıkmamışken adres değişikliği gerçekleştirilebilir.

PTT Kargo Takip ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT Kargom Var Mı Nasıl Öğrenebilirim?

Adınıza PTT kargo var mı diye merak ediyorsanız 444 1 788 numaralı çağrı merkezi üzerinden kesin bilgi sahibi olabilirsiniz. Bunun yanı sıra PTT şubelerini T.C. kimliğinizle beraber ziyaret ederek personeller aracılığıyla adınıza kargo olup olmadığını öğrenme imkanınız bulunmaktadır.

PTT Kargo Takip ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT Kargo Çalışma Saatleri

PTT kargo çalışma saatleri hafta içi 08.30 ila 17.30 arasındadır. Öğlen 12.30 ila 13.30 arasında bir saatlik mola bulunmaktadır. Cumartesi günleri bazı il ve ilçelerdeki PTT kargolar çalışmaya devam ederken Pazar günleri tamamı kapalıdır. En yakınınızdaki PTT şubesinin telefon numarası üzerinden net çalışma saatlerini sorgulayabilirsiniz.
Kaynak: https://kargotakip.org/ptt-kargo-gonderi-takip/

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!