Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında olmayan ya da SGK’nın yalnızca masrafların bir kısmını karşıladığı sağlık hizmetlerinden yararlanılması gerektiğinde kullanılan bir sigorta türüdür. www.ethicasigorta.com.tr Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol tamamlayıcı sağlık sigortası detaylarından bahsetti.

‘’Tamamlayıcı sağlık sigortası devlet destekli bir sigortadır.’’

Tamamlayıcı sağlık sigortası devlet destekli bir sigortadır. SGK’nın karşıladığı tedavi ücretinin üstündeki giderleri karşılamak için oluşturulmuştur. Sigortalının SGK ile anlaşmalı olan özel hastaneler ile özel sağlık kuruluşundaki muayene, tahlil ve tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır ve sigortalının yüksek kaliteli sağlık hizmetine erişim imkanı arttırılır.

TSS, özel sağlık sigortası ile karıştırılmamalıdır. TSS’ye özel sağlık sigortasına yapılan ödemeden çok daha azı yapılarak yüksek kaliteli sağlık hizmetine erişim sağlanabilir. TSS’nin özel sağlık sigortasından farkı SGK anlaşması olmayan hastanelerde geçerli olmamasıdır.

‘’TSS ile bordrolu çalışan ve işverenler vergi indiriminden yararlanabilmektedir.’’

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile geleceğinizi güvence altına alabilirsiniz. Ayaklı ve yatarak tedavilerde geçerli olan bu poliçe gelecekteki yaşanabilecek sağlık risklerine karşı güvencedir. Bireysel olarak tamamlayıcı sağlık sigortası yapılabildiği gibi kurumlar da kendi çalışanları için TSS yaptırabilir. Ayrıca TSS ile bordrolu çalışan ve işverenler vergi indiriminden yararlanabilmektedir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık poliçesi yıllık olarak düzenlenmektedir ve bir yılı aşamaz. Poliçe teminatları sigortada yer almayan kişiler için geçerli değildir. Sadece sigortada yer alan kişiler için ayrı ayrı geçerlidir. Ayrıca TSS’den sadece SGK tarafından sağlık sigortası olanlar yararlanabilir. SGK sağlık sigortası durdurulan kişilerin sağlık poliçesi devam eder fakat bu kişiler poliçede yer alan teminat ve haklardan faydalanamazlar. SGK sağlık sigortası yeniden başlayanların tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları, ilgili tarih itibariyle yürürlüğe yeniden girer.

‘’Bireysel ve tüm aile bireyleri için yapılan sigorta fiyatları da farklılık göstermektedir.’’

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları 2022’de de ek hizmetlere, poliçe teminatlarına, yaşadığınız şehre, tercih ettiğiniz sigorta şirketine ve limitlere göre farklılık göstermektedir. Ayrıca bireysel ve tüm aile bireyleri için yapılan sigorta fiyatları da farklılık gösterir. TSS yaptırmadan önce sigorta şirketinin sunduğu teminatlara dikkat edilmelidir. Tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi al olanağı ile TSS anlaşmalı hastaneler ile teker teker iletişim kurmadan tüm detaylara sahip olmak mümkündür.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına yatarak tedavi, yardımcı tıbbi malzeme giderleri, yatarak tedavi malzemeleri, evde bakım giderleri, suni uzuv giderleri, ambulans hizmetleri ve ayakta tedavi paketi teminatları dahildir. Ayakta tedavi ilaçları, aşılar, gözlük, cam, çerçeve, kontakt lens, lens solüsyonları, diş tedavisi ve hastalık sonucu iş görememe durumları ise teminat kapsamında değildir. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sorgulama işlemi internet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. TSS’niz hakkında detaylı bilgiye e-devlet üzerinden ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!