featured

Tıbbi İlaçların Olmadığı Zamanlardan Bugüne Aktarlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çok eski zamanlarda tıp bu kadar gelişmiş değildi. Ve tıpın gelişmediği bu zamanlarda insanların tedavi yöntemleri de günümüzdeki gibi değildi. Bitkisel otlarla sağlıklarını kazanıyorlardı. Biz bugün sizler için Gaziantep’in Eyüpoğlu Mahallesinde bulunan bir aktarı ziyaret ettik. Tıbbi İlaçların Olmadığı Zamanlarda Aktarlar Nasılmış gelin birlikte göz atalım.

Tıbbi İlaç Mı? Bitkisel Ot Mu?

Elbette her sağlık sorunu bitkisel otlarla çözülmez. Doktorlara, eczacılara nasıl ihtiyacımız var ise, aktarlara da ihtiyacımız vardır. Tıbbi ilaçların olmadığı zamanlarda ilaç aktarlar tarafından yapılırdı. Birbirinden farklı otlar karıştırılarak insanlar birçok derdine deva bulmuştur. Elbette şu zamanda bitkisel otlar, fayda sağladığı gibi sizlere zarar da verebilir. Herhangi bir konuda sağlık probleminiz var ise direkt olarak aktara değil de doktora gitmenizi tavsiye ederiz. Bugün sizler için Gaziantep’in en iyi aktarları arasında yer alan Antebe Has aktarında sorular sorduk. İş yerinin sahibi Serkan Bey’den değişik cevaplar aldık. Özellikle tıbbi ilaçlar ile bitkisel otlar arasındaki farkı sorduğumuzda: En büyük farkın tıbbi ilaçlar içerisinde bulunan kimyasallar olduğunu söyledi. Bitkisel otları tercih etmeleri gerektiğini de ilave etti.

Nelerdir?

Zayıflamak İçin Bitkisel Otlar

Günümüzde kadın-erkek herkesin problemi olan kilo problemlerinden kurtulmak için Serkan Bey’e önerilerini sorduk. Bizlere; Funda Yaprağı; vücuttaki metabolizmayı çalıştırır. Biberiye Yaprağı; vücuttaki metabolizmayı çalıştırdığı gibi tokluk hissi de verecektir. Yeşil Çay; kabızlık problemi olanların günde maksimum 2 fincan tüketmesi gerekir. Deve Gözü(Açlık Otu); düzenli kullanıldığı takdirde kilo problemleriniz den kurtulacağınızı dedi.

Ceviz Zihne İyi Geliyor Mu?

Cevizin zihne iyi geldiği konusunda birçok doktorumuz çeşitli açıklamalar yapmıştır. Serkan Bey ise; “Cevizin zihne iyi geldiğini fakat cevizi tüketme şeklinin çok önemli olduğunu söylemiştir. Cevizi uyumadan önce bir çay bardağı suya 2 diş ceviz koyalım. Sabah uyanır uyanmaz akşamdan suda bekletilmiş cevizi yiyerek suyu da içmeniz faydalı olacaktır. Fakat ben cevizin yanında Hindistan Cevizi Yağı da öneriyorum. Hindistan cevizi yağı B6, B12 vitaminlerini içerdiği için zihne çok katkı sağlayacak ve unutkanlığı önleyecektir.” Dedi.

Sedef Hastalığının Çözümü Bulundu Mu?

Tıp sedef hastalığına tam manasıyla çözüm bulamazken, aktarımızın kendine has ürettiği bazı ürünlerin sedef hastalığına iyi geldiğini iddia etmiştir. Sedef hastalığı için; Katran Yağı Sabununu öneren Serkan Bey, bu sabunu 80 derecede kaynatmadan yaptığını ve tamamen bitkisel olduğunu belirtmiştir. Sabuna ilave olarak Katran Yağı kreminin de sedef hastalığına iyi geleceğini ve cildi tahriş etmeyeceğini belirtmiştir.

Hamile Kadınların Karın Çatlakları İçin Bitkisel Yağlar

Hamile kadınlara çok fazla bitkisel ürün önerilmezken, karın çatlakları İçin Acı Badem Yağı önerisini aldık. Serkan Bey, Acı Badem Yağının düzenli kullanıldığında karındaki çatlakların oluşumuna engelleyecek ve oluşan çatlakları önlemeye yardımcı olacaktır dedi.    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!