timur-soykan-kimdir

Timur Soykan: Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başarılı gazeteci ve yazar Timur Soykan zaman zaman yaptığı işler ve kendisi hakkında yapılan açıklamalar neticesinde ‘Timur Soykan kimdir?’ sorusu ile merak konusu oluyor. Özellikle özel yaşantısı ile toplum önünde yer almaması aslında bir bakıma araştırmaların temel kaynağıdır. Yaptığı işlerle ve köşe yazıları ile adını duyuran Soykan, hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için kısa da olsa biyografisini paylaşmıştır.

Peki Timur Soykan kimdir? Dahası Timur Soykan kimdir ve nerelidir? Timur Soykan kitapları hangileri? İşte, hakkında merak edilen birkaç soru ve cevabı!

Timur Soykan Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Kitap yazarı ve gazeteci Soykan, 1975 yılında Kırklareli’nde dünyaya gelmiştir. Günümüzde 47 yaşında olan gazetecinin yaşamının ilk yılları doğduğu şehirde geçti. Zorunlu eğitimi kapsamında ilkokul ve lise eğitimini Kırklareli’nde aldı. Kendisinin aslen nereli olduğu hakkında bilgi bulunmamakla birlikte doğum yerine bakarak kimlikte Kırklareli bulunduğunu söylemek mümkün.

timur-soykan-kimdir
Timur Soykan Kimdir?

Kendisi yani özel hayatı konusu çok bilgi olmadığı gibi ailesine dair bir bilgi edinmekte oldukça zor. Zira annesi, babası ya da çekirdek ailesi hakkında bir paylaşımı ya da röportajı internette bulunmuyor. Bu yüzden Timur Soykan ailesi hakkında bilgi sahibi olmak mümkün değil. Daha çok kendisini özel yaşıma dair eğitimi ve iş hayatıyla tanımak mümkün.

Timur Soykan Eğitim ve İş Hayatı | Timur Soykan Nerelerde Çalıştı?

Yaşamının ilk yıllarını Kırklareli’de geçirdikten sonra ilk şehir dışına çıkma hikayesi üniversite yıllarına denk geliyor. Takvimler 1992 yılına geldiğinde Marmara Üniversitesi’ni kazandı ve eğitim için İstanbul’a geldi. Üniversitede İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan Radyo-TV ve Sinema bölümünde eğitim aldı.

Timur Soykan eğitimi altı sene sürdü ve 1998 yılında gazeteci olarak mezun oldu. Soykan iş hayatına mezun olduktan sonra ilk defa Yeni Yüzyıl gazetesinde başladı. İlk iş hayatında çok fazla aktif olmasa da elinden geleni yaptıktan sonra Radikal gazetesinde geçti. Burada tam dokuz yıl boyunca çalıştı; üç senesi editörlük ile geçerken dokuz sene boyunca aynı zamanda muhabirlik de yaptı.

timur-soykan-kimdir

Soykan sadece gazetecilik ve muhabirlikle de sınır kalmadı. Radikal gazetesinden ayrıldıktan sonra Postacı Yayınevi kurucusu oldu. Yayınevini kurduktan kısa süre sonra kendisine ait kitapları da yayınlamaya başladı. Başlıca siyasi ve politika kitapları ile okuyucularına seslenirken adının da popüler hale gelmesini sağladı.

Üstelik Timur Soykan bu yayınevinde tanınmış başka isimlerin de kitaplarının çıkarılmasını sağladı. Bununla birlikte kurduğu bu iş dışında Posta gazetesinde haber müdürü olarak da çalıştı. Kendisinin bu dönemlerde ses getirmesi kitaplarının çıkmasının yanı sıra Timur Soykan Hrant Dink cinayeti araştırmaları ile oldu. Hrant Dink cinayeti üzerine çıkardığı kitaplarla çok sayıda kişinin ‘Timur Soykan kimdir?’ araştırmalarına konu oldu.

Timur Soykan Kitapları Hangileri? Timur Soykan’ın Kitap İsimleri

timur-soykan-kimdir

Kendisini yakından tanımak ve Timur Soykan kimdir sorusuna cevap bulmak için kitaplarını okumak pek işe yaramayacaktır. Zira kendisi yazdığı kitaplarda daha çok siyaseti ve politikayı ele almaktadır. Yine de kalemini ve yaptığı araştırmalarına göz atmak isterseniz, Timur Soykan kitapları şu şekildedir:

  • Hrant Dink Cinayeti | Bir Güvercinin Katilleri (Demet Bilge Ergün ile 2008 yılında yayımladı.)
  • Tanrı Misafirleri Oteli (Gerçek hayattan alınmış hikayelere yer verdi. 2009 yılında yayımlandı.)
  • Zavallı | Gerçek Kimin Umurunda? (Politik polisiye tarzında kaleme aldı. 2013’te yayımlandı.)
  • Liste (Polis cinayetini konu alan roman türünde bir yapıt. 2016 yılında yayımlandı.)
  • Badeci Şey’in Sır Odası (2019 yılında yayımlandı.)
  • Baronlar Savaşı – Zindaşti Olayının Perde Arkası (2020 yılında yayımlandı.)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!