Travazol Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Travazol Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Travazol kremin yan etkileri arasında deride renk değişikliği, kıl kökü iltihabı, kaşıntı, yanma gibi durumlar bulunuyor. Peki, Travazol kremin yan etkileri neden olur ve bu etkilerin tamamı nelerdir? Travazol krem alerji yapar mı? Travazol krem ne için kullanılır? İşte, Travazol krem ile ilgili en merak edilen soruların prospektüse göre yanıtları…

Travazol Krem Ne İçin Kullanılır? Travazol Krem Nedir?

Travazol kremin yan etkileri nelerdir sıralamadan önce ilk olarak Travazol Krem nedir ne için kullanılır konusuna açıklık getirelim… Travazol Krem nedir; etken maddesi izokonazol nitrat ve diflukortolon valerat olan bir kremdir. Peki, Travazol Krem ne için kullanılır?

Travazol Krem; derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıcında veya ara tedavisinde kullanılır. Ağır iltihabi ve egzama ile birlikte seyreden derinin yüzeysel mantar enfeksiyonun tedavisinde kullanılan bu krem, iltihabı önler, sızlama, kaşıntı ve yanma şikayetlerinin giderilmesine yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir: Travazol Krem Nedir? Travazol Kremin Yan Etkileri Nelerdir ?

Travazol Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Travazol Krem Nasıl Kullanılır?

Travazol Krem nedir ne için kullanılır açıkladık. Peki, Travazol Krem nasıl kullanılır? İlk olarak bilinmesi gerekir ki; Travazol kremin yan etkileri görülmemesi ve tedaviye katkı sağlaması için kesinlikte doktorun önerdiği gibi kullanılmalıdır. Travazol krem prospektüs içeriğinde ise kullanıma dair şu bilgiler verilmiştir:

  • Travazol Krem güde 2 kez uygulanır
  • İltihaplı ya da egzamalı deride iyileşme görülmeye başlandıktan en geç 2 hafta sonra Travazol tedavisi sonlandırılmalıdır
  • Travazol krem sorunlu deri üzerine haricen uygulanmalıdır

Travazol Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Gelelim Travazol kremin yan etkileri nelerdir sorusunun cevaplarına… Travazol prospektüs içeriğinde, bu kremi etken ve yardımcı maddelere duyarlı olan kişilerde alerjik reaksiyona neden olabileceği bilgi verilmektedir. Bu sebeple Travazol içeriğine alerjisi olan kişiler kullanmamalıdır.

Travazol kremin geniş bir alanda ve uzun süreli olarak kullanımının (4 haftayı aşan süreyle) bazı yan etkilere neden olabileceği prospektüste anlatılmıştır. Bu nedene bağlı olarak gelişebilecek Travazol kremin yan etkileri şunlardır ve doktora belirtilmesi gerekir:

  • Derinin incelmesi
  • Kılcal damarların genişlemesi
  • Deride şerit oluşumu
  • Deride sivilcelenme
  • Deride değişiklikler olması

Ayrıca Travazol kremin yan etkileri arasında seyrek de olsa bağışıklık sistemi bozukluğu olan alerjik kontakt dermatit de yer almaktadır.

Travazol krem prospektüsünde ayrıca seyrek görülen deri ve deri altı bozuklukları kategorisinde Travazol kremin yan etkileri şunlar olarak sıralanmıştır:

  • Kıl kökü iltihabı
  • Deri üzerinde aşırı kıllanma
  • Deride renk değişimi
  • Ağız çevresi derisinde iltihaplanma
  • Kızarıklık
  • Yanma
  • Kaşıntı
  • Döküntü
  • Deri üzerinde iltihaplı keseciklerin oluşumu
  • Derinin kuruması
  • Tahriş
  • Deride yumuşama

Bu Travazol kremin yan etkileri hem seyrek görülen hem de geçici yan etkilerdir.

Travazol Ne Zaman Etki Gösterir? Travazol Hemen Etki Eder Mi?

Travazol krem çoğunlukla sürüldüğü andan itibaren etki etmeye başlar. Ancak sorunun tamamen ortadan kalkması için doktorun önerdiği süre boyunca kullanılması gerekmetedir.

Travazol Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Travazol Krem Kortizonlu Mu?

Travazol krem kortizonludur. Çünkü içeriğinde diflukortolon valerat bulunmaktadır. Bu nedenle doktor tavsiyesi olmadan ve doktorun belirttiği süreden daha fazla kullanılması sakıncalıdır. Kortizonlu olması nedeniyle Travazol kremin yan etkileri sürekli kullanımda ortaya çıkabilir.

Travazol Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Eğer doktor reçete ettiyse ve gerekli gördüyse Travazol krem bebeklerde kullanılabilir. Ancak Travazol kortizonlu bir krem olduğundan, doktor önermediği sürece bebeklerde kullanılmamalıdır.

Hamileler ve Emziren Anneler Travazol Krem Kullanabilir Mi?

Hamilelik ve emzirme dönemine Travazol kullanmak bebeğin sağlığı için kötü olabilir. Travazol krem prospektüsünde hamilelerin ve emziren annelerin Travazol kullanmaması gerektiği yazmaktadır.

Travazol Krem Vücuda Sürülür Mü?

Travazol krem çoğunlukla mantar enfeksiyonu tedavisinde kullanılır ve vücudun belirli yerlerine sürülebilir. Ancak bu krem, tüm vücuda uygulanabilecek bir krem değildir. Geniş alanda kullanımı Travazol kremin yan etkilerinin görülmesine neden olabilir. Bu kremi doktorunuz reçete ettiyse sadece sorunlu deri üzerine haricen uygulayınız.

Travazol Krem Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Travazol krem cilt lekelerini gidermek için kullanılan bir krem değildir. Bu nedenle cilt lekeleriniz için kesinlikle kullanmayınız. Cilt lekeleri için Travazol kullanmak, cildin daha da yıpranmasına ve lekelerin belirginleşmesine neden olabilir.

Travazol Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Travazol Krem Vajinaya Nasıl Sürülür?

Travazol Krem vijana, kasık bölgesi ve genital bölgede oluşan mantar enfeksiyonun tedavisi için reçete edilebilir. Dolayısı ile Travazol Krem vajinaya doktorun önerdiği şekilde ve dozda sürülebilir.

Travazol Krem Prospektüs

Travazol kremin yan etkileri ve daha fazlası hakkında bilgi almak istiyorsanız buradan Travazol krem prospektüsüne ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!