featured

UPS Kargo Takip Edemiyorum! UPS Kargo Takip Numarası Öğrenme İşlemi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kargo gönderimi için UPS Kargo’yu tercih eden kişiler kimi zaman UPS Kargo takip edemiyorum sorunuyla karşılaşabilmektedir. Kimi zaman kargo takip numarasının yanlış girilmesi gibi nedenler bu sorunların yaşanmasına neden olabilmektedir. Ancak genel işleyişte UPS Kargo’yu tercih eden kişiler doğru adımları gerçekleştirerek ve doğru numaraları kullanarak kargolarının ne durumda ve nerede olduklarını öğrenebilmektedir.

UPS Kargo, sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında da müşterilerinin kargoları hakkında bilgi alabilmesini sağlayan, kargolarının hangi saatte nerede olduğunu şeffaf bir şekilde sergileyen bir kargo firmasıdır. UPS Kargo’nun takip sistemi sayesinde gönderilerin durumu kolaylıkla takip edilebilmektedir.

UPS Kargo Takip Nasıl Yapılır?

UPS kargo takip edemiyorum sorunuyla karşılaşan kişiler, farklı seçenekler kullanarak takip yapılabilmektedir. Yurt için ve yurt dışı gönderimi yapılmış olan tüm kargoların takibi aynı yöntemler kullanılarak gerçekleştirilebilmektedir. UPS müşterileri, kargo teslimatının yapılmasından kargonun alıcısına ulaştırılmasına kadar her aşamada anlık olarak bilgi sahibi olabilmektedir.

UPS kargolarının takip edilebilmesi için tercih edilebilecek yöntemler şunlardır:

Müşteri hizmetlerini arayarak kargo takip yapmaUPS kargo takip no ile sorgulamaUPS Kargo şubelerinden kargo takip yapma

Bu yöntemler arasında yer alan takip no ile sorgulama yapılabilmesi için önce kargo takip numarası bilgisine sahip olunmalıdır. Takip numarası hakkında bilgi sahibi olmayan kişiler, müşteri hizmetlerinden destek alabilmektedir. UPS kargo takip edemiyorum şikâyeti bulunan kişiler dilerlerse firmanın şubelerinden de destek alabilmektedir.

1.  UPS Kargo Müşteri Hizmetleri ile Kargo Takip

UPS Kargo takip edemiyorum sorunu hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki müşteriler için söz konusu olabilmektedir. Çünkü UPS, yurtiçi hizmetlerinin yanı sıra kaliteli yurtdışı kargo hizmeti veren bir kargo firmasıdır ve yoğun olarak tercih edilmektedir. Müşteri hizmetleri sayesinde de kaliteli hizmetlerini gerçekleştirmektedir. Çünkü kargo takip işlemlerini, kargo takip numarası ile internet ortamında yapamayan kişiler için müşteri hizmetleri destek sağlamaktadır.

Genel olarak internet bağlantısı sayesinde, kargo takip numarası aracılığıyla kargoların nerede olduğu kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Ancak internet erişiminin bulunmadığı zamanlarda UPS Kargo Müşteri Hizmetleri aranarak durum hakkında istenilen bilgiler alınabilmektedir. Bunun için de UPS müşterilerinin 0850 255 00 66 numaralı hattı araması yeterlidir.

UPS Kargo takip iletişim numarası üzerinden bilgi almayı tercih eden kişiler, ellerinde bulundurdukları kargo takip numarası sayesinde kolaylıkla sorgulama yapabilmektedir. Ancak kargo takip no kaybının söz konusu olması durumunda, UPS kargo müşteri hizmetleri, müşterilerinden detaylı bilgi alarak da sorgulama yapılmasına imkân tanımaktadır.

2.  UPS Kargo Takip No ile Kargo Takip

UPS kargo takip yapmak için kargo takip numarasını tercih edecek olan kişilerin internet erişimi sağlayacakları bir cihazı ve internet bağlantısı olmak zorundadır. İnternet bağlantısı olan bir cihaz ile UPS Kargo’nun internet sitesi olan www.ups.com.tr adresine giriş yapılmalıdır. Daha sonra da sitenin anasayfasının sol kısmında bulunan ‘Gönderi Takibi’ bölümünden gerekli bilgilerin girişi sağlanmalıdır.

Gönderilerinin nerede olduğu öğrenmek isteyen kişilerin yurtiçi veya yurtdışı seçeneklerine dikkat etmesi gerekmektedir. Kargo gönderimini yurtiçinde yapan kişiler UPS kargo takip numarasını ‘Yurtiçi’ olarak belirtilen boşluğa, kargo gönderimini yurtdışına yapan kişiler de ‘Yurtdışı’ olarak belirtilen boşluğa yazmalıdır. Daha sonra da ‘Ara’ butonuna tıklanmalıdır.

Bu işlemlerin gerçekleştirilmesinden sonra kargo firmasına, alıcısına ulaştırılmak üzere teslim edilmiş olan kargoların hakkında gerekli bilgiler alınabilmektedir. Kargonun nerede olduğu, hangi işlemlerin gerçekleştirildiği gibi bilgiler bu ekran üzerinden kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Bu yöntemi kullanmayı tercih etmeyen kişiler, UPS kargo takip telefon işlemleriyle de detaylı bilgiye ulaşabilmektedir.  

3.  UPS Kargo Şubelerinden Kargo Takip Yapma

İnternet ortamında ya da müşteri hizmetlerinden yararlanarak kargo takibi yapma imkânı bulunmayan, UPS kargo takip edemiyorum diyen kişiler UPS Kargo şubeleri aracılığı ile de kargolarının durumları hakkında bilgi alabilmektedir. Bunun için yapılması gereken tek şey; herhangi bir UPS şubesine gitmektir. Buradaki UPS yetkilileri, kargo takip numarası veya TC kimlik numarası bilgisiyle kolaylıkla kargo bilgisini müşterilerine vermektedir.

UPS Kargo Takip Numarası Öğrenme

UPS kargo sorgulamasını gerçekleştirecek olan kişiler, UPS kargo takip kodu nasıl öğrenebilirim sorusuna da yanıt aramaktadır. Kargo şubelerine gönderilerini teslim eden kişilere bir fatura verilmektedir. Bu faturanın üst kısmında gerekli olan takip numarası da yer almaktadır. Ayrıca UPS, kargonun yetkililere teslim edilmesinden sonra kısa mesaj ile de müşterilerini bilgilendirmektedir. Bu bilgilendirme mesajının içinde kargo takip numarası da yer almaktadır. UPS kargo takip edemiyorum diyen kargo müşterileri, bu mesajlara bakarak da ilgili takip numarasına ulaşabilmekte ve sorgulamalarını yapabilmektedir.

11 haneli kargo takip numarası eksik ya da yanlış girildiğinde sonuç ekranına ulaşılamamaktadır. Bu sebeple takip numarasının doğru olarak girilmesi gerekmektedir. Hatalı takip numarası girişi yapan kişiler, UPS kargo takip edemiyorum hatası almaktadır. Bu durumda kargo takip numarasını doğru girdiğini düşünen kişiler, sorunlar karşısında kargo firmasının şubelerinden hafta içi günlerinde saat 09.00 ile 18.00 arasında veya müşteri hizmetlerinden destek alabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!