featured

Yeni Yıla Başlarken, Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratmalı | İşte, Yaşam Alanlarınıza Ferah Bir Görünüm Katmak İçin Yapmanız Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yıla başlarken, hemen herkes daha minimalist bir yaşam tarzı belirleyeceğinden bahsediyor. Ancak, bunu hayata geçirmek oldukça zor olabiliyor. Üst üste yığılı kalan pek çok eşya yaşam alanının dekorasyonunda kötü bir görüntü oluştururken, aynı zamanda konfor düzeyini de azaltabilecektir. Peki, yeni yıla başlarken yaşam alanları nasıl şekillendirilmeli? Nelerden kurtulmak evi daha ferah gösterir? İşte, yanıtları…

Gereksiz Kağıt Yığınlarından Kurtulun!

Gün içerisinde ne kadar kağıt biriktirdiğimizin farkında mısınız? Fişler, fotokopiler, faturalar, notlar derken elimizdeki kağıt yığınları birikiyor da birikiyor. Sonrasında yaşam alanlarından tek tek çıkıyor. Zamanla biriken bu kağıt yığınlarının ortaya çıkardığı kötü görüntü dekorasyonu yerle bir etmekle kalmıyor, enerjimizi de emiyor.

Öncelikle yeni bir yaşam alanı oluşturmak istiyorsanız bu kağıt yığınlarından kurtulmakla işe başlayabilirsiniz. Evin her yerinde bulunan kağıt yığınlarını bulmalı işe yarayıp yaramadığını belirlemelisiniz.  İşe yarayanlar için özel bir alan belirleyerek, dosyalamalı o kötü ve dağınık görünümden kurtulmalısınız.

Belki Lazım Olur Diye Saklanan Ürünler…

Belki lazım olur diye ne kadar, ne kadar ürün saklıyoruz değil mi? Yedek düğmeler, boş kavanozlar, iğneler, iplikler, boş kaplar, hobiler için ayrılan aksesuarlar… Aslında bu ürünler yaşam alanlarında göze gelmeyen parçalar olsa da, birike birike inanılmaz bir karmaşaya sebep olabilecektir.

Bu ürünler belki lazım olur diye saklansa da, aslında kolayca temin edilen ve oldukça uygun fiyatlı ürünlerdir. Bu ürünleri halen daha atmak istemiyorsanız,  bir kaba alıp fazlalıklarınızı koyduğunuz kilerde saklayabilirsiniz. Ya da bunları ihtiyacı olacağını düşündüğünüz insanlara vererek, yaşam alanlarınızı dekoratif bir görünüme taşıyabilirsiniz.

Kırılmış ya da Eskimiş Eşyalardan Arının

Hepimiz dolaplarımızı şöyle bir incelesek kırılmış ya da eskimiş onlarca farklı eşya olduğunu görürüz. Eskimiş eşyaların saklanması size hiçbir şey kazandırmayacak, aksine yaşam alanınızı daralttıkça daraltacaktır. Bunun için eskimiş eşyalarınızı raflarda tutmak yerine, eskicilere verebilir ya da atabilirsiniz.

Kırılmış eşyalar ise, tamir edilebilecek gibi ise hemen tamir ettirilmeli vakit kaybedilmemelidir. Aksi takdirde unutulan bu eşyalar, uzun süre daha raflarda yerini koruyacaktır. Kırılmış eşyaların, tamiri mümkün değilse hızlı bir şekilde toplanmalı ve atılmalıdır. Bu eşyalardan sonra yaşam alanları rahatlayacak ve yepyeni bir yıla konforla başlamanıza yardımcı olacaktır.

İlerde Giyerim Diye Eşyaları Saklamanızı Bırakın

10 insanın 9’u üzerine olmayan kıyafetlerin tamamını, ilerde giyerim diye saklamak istiyor. Ancak bu durumda bir yığın giysiyi bir yere depolamak ve gereksiz yaşam alanlarını depolamak durumunda kalıyor.

Size olmayan bir eşyanın yeniden size olması için uzun bir zaman dilimi şarttır. Bu zaman diliminde ise bu eşyaların modası zaten geçecektir. Bu eşyaları elden çıkarmanız hatta ikinci el alımı yapan platformlarda satmanız size kazanç sağlayacaktır. Ancak bu eşyaları elden çıkarmamanız yaşam alanlarınızı doldurarak gereksiz bir kalabalığın ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Son Kullanma Tarihi Geçen Ürünleri Belirleyin

Yeni yılın gelişi ile birlikte SKT’si 2021 olan ürünlerin raflardan alınması ve çöpe atılması gereklidir. Aksi halde SKT’sine bakılmadan kullanım ve buna bağlı olarak zehirlenmeler ortaya çıkabilecektir. Bu yalnızca ilaçlarda değil baharatlarda, nişasta, pudra şekeri gibi ürünlerde de araştırılmalıdır.

Hatıra Olarak Sakladığınız Eşyaların Sayısını Azaltın

Bir çoğumuz geleceğe hatıralar bırakmayı çok seviyoruz. Ancak bunu abartabiliyoruz. Hatıra olarak saklanan eşyalar sayıca fazla olduğunda,  yaşam alanlarında gereksiz bir yığılma ortaya çıkar. Bu nedenle minimalist bir dekorasyonu benimsemek isteyen kişilerin, hatıra saklayacağı eşyaları azaltması gereklidir. Bu noktada geleceğe saklamanız gereken eşyaları belirlemeniz ve birkaç adet bırakmanız önerilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!