featured

1 Hurma Kaç Kalori | Yaş Hurma Kalorisi Ne Kadar? Hurma Kilo Aldırır mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 hurma kaç kalori sorusu sağlıklı beslenmeyi oluşturmak adına araştırılması gereken bir konudur. Hurma genelde ramazan aylarında sıkça tüketilse de hurmanın faydalarından dolayı sık tüketenler de mevcuttur.

Hurma tüketimi aslında uzmanlar tarafından da önerilmektedir. Özellikle doğal şekere sahip olması rafine almaktansa doğal şekilde hurma yiyerek almak daha iyi olacaktır.

YouTube video

Bunların yanı sıra hurmaya dair bizzat diyet listeleri bile mevcuttur. Hurma diyeti uygulayanların kilo vermeyle birlikte sağlıklı bir yaşama doğru ilk adım olarak ortaya çıkabiliyor.

Hurma kalorisi tüm bunlarla birlikte araştırmaların ana noktası oluyor. 1 hurma kaç kalori? Hurma kilo aldırır mı? İşte hurma kalorisi ve hakkında diğer merak edilenler…

Hurma Çeşitleri ve Kalorileri Nelerdir? 1 Adet Hurma Kaç Kalori?

Hurmanın ana vatanı Suudi Arabistan olarak bilinir. Ancak uygun iklimlere göre farklı alanlarda yetiştirilmektedir.

Yetiştiği alana göre hurmaların çeşitleri oluşacaktır. Çeşitlerine bağlı olarak boyutu, besin değerleri dahi değişiklik gösterebilmektedir. Tüm bunlar göz önüne alındığında hurma kalorisi konusunda değişim meydana gelir.

Hurma çeşitleri ve boyutuna dikkat ederek 1 hurma kaç kalori sorusunu araştırmalısınız. Aksi takdirde gerekli olan doğru bilgiyi almanız mümkün değildir.

1- 1 Adet Hurma Kaç Kalori?

Hurmanın çoğu zaman tek tek tüketimi görülmektedir. Eğer özellikle bir hurma diyeti uygulamıyorsanız sınırlı sayıda tükettiğiniz tahmin edilir.

Günde 1 adet hurma yediğiniz takdirde ortalama olarak 42 kcal kalori almış olursunuz. Yalnız bu hurmanın türüne ve ağırlığına göre de değişiklik gösterebilir.

2- 1 Adet Medine Hurma Kaç Kalori?

Medine hurma kalorisi diğer hurmalara göre daha fazla olmaktadır. Çünkü bu hurmaların daha etli ve büyük olduğunu göreceksiniz.

Ağırlığı kapsamında değişiklik oluşabilmekle birlikte uzmanlar tarafından ortalama olarak 58-60 kalori aralığında bir değişiklik oluşabilir.

3- 1 Adet Kuru Hurma Kaç Kalori?

1 hurma kaç kalori araştırması yaş ve kuru hurmaya göre de değişiklik gösterir. Kurutulmuş hurmaların çoğu zaman besin değerinde azalma meydana gelir. Bu yüzden kalori açısından daha düşük olduğunu söylemek mümkündür.

Bir adet kuru hurma kalorisi 15 gramında 23 kalori olarak bilinmektedir. 23 kalorinin gün içinde alınması aslında sağlığınız ve kalori sınırı kapsamında sorun yaşatmayacak şekildedir.

4- 1 Adet Yaş Hurma Kaç Kalori?

Yaş hurmalar meyve olarak tüketilen şeklini yansıtır. Küçük sarı ya da turuncu renkte bulunur. Sulu bir yapısı bulunmaktadır.

100 gramlık bir yaş hurmanın 127 kaloriye sahip olduğunu söylemek mümkündür. Kuru hurma kalorisine nazaran daha fazla kaloriye sahip olduğu için dikkatli tüketmek gerekir.

5- 1 Etli Hurma Kaç Kalori?

Etli 1 hurma kaç kalori sorusu için ağırlığına bakmak gerekse de genel olarak 45-48 kalori arasında değişiklik gösterdiği bilinir.

Etli hurmaların yapısı kuru hurmaya göre yine daha büyüktür. Fakat kalori noktasında çok da büyük bir değişim oluşmadığı biliniyor.

6- 1 Orta Boy Hurma Kaç Kalori?

Marketlerde ya da pazarlarda çoğu zaman alınan hurmalar orta boy olarak bulunmaktadır. Büyük boy hurmalar zaten Medine ya da Kudüs hurması olarak satılacaktır.

Orta boy hurmanın 100 gramında 127 kalori bulunur. 1 adet orta boy hurma kalorisi ise 25 kalori civarında mevcuttur.

7- Suda Bekletilmiş Hurma Kalori?

Suda bekletilmiş hurma kalori miktarı açısından daha düşük olduğu görüşü hakimdir. Ancak bu çok yanlış bir düşüncedir.

Hurmanın besin değeri konusunda değişiklik yaratmayacağınız için suda bekletilmiş 1 hurma kaç kalori sorusu değişiklik yaratmayacaktır.

Suda bekletilse de bekletilmese de hurmanın kalorisi 47 kalori olacaktır.

1 Hurma Kaç Gram? 100 Gr Hurma Kaç Adet?

100 gram hurma kaç adete denk gelir sorusu kalori araştırması yapanların temel soruları arasındadır. Çünkü kalori hesapları genellikle 100 gram üzerinden hesaplanmaktadır.

Tek bir hurmanın gramı sabit olarak oluşamaz, gramları değişiklik gösterir. Fakat ortalama olarak 10-15 gram arasında değişebilir.

Genel olarak 100 gramında 10-12 adet hurmanın denk gelebildiğini söylemek mümkündür. Günlük hurmayı tüketirken bu hesaba göre ayarlama yapabilirsiniz.

Günde Kaç Hurma Yemeli? Yaş Hurma Kilo Aldırır mı?

Araştırmalarınız sonucunda 1 hurma kaç kalori sorusunun cevabını bulduktan sonra yine kendinizin günlük kalori ihtiyacınıza göre hurma sayısını belirleyebilirsiniz.

Örneğin günlük 1500-2000 kalori alacaksanız gün içinde 3-4 adet hurma tüketme fırsatını kendinize verebilirsiniz.

Üstünde hurma tüketimi günlük tüketeceğiniz diğer besinleri de göz önünde bulundurunca fazla olabilmektedir. Bu yüzden sayı  bazında ilerlemek, karar vermek gerekecektir.

Yaş hurma özellikle sayı olarak ayarlanmadığı müddetçe kilo aldırmaya müsait bir meyvedir. Herhangi bir besin ve meyvede olduğu gibi fazla tüketim her zaman kiloya sebep olacaktır.

Diyette Hurma Yenir mi?

Diyette hurma yemenize engel olacak herhangi bir sebep bulunmaz. Çoğu zaman diyetlerinizde ‘aşırıya’ kaçmadığınız müddetçe ve kalori açığı oluşturduğunuz müddetçe tüketebilirsiniz.

Günlük hurma sayınızı oluşturduktan sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz. Hatta daha önce de bahsedildiği üzere R2 diyeti, keto diyeti gibi hurma diyeti adında özel diyetler bile oluşturulmuştur.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!