featured

Aogashima Adası ve Volkanı: Dünyanın En Özel ve İlginç Yerlerinden Biri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aogashima Adası Japonya sınırları içinde bulunuyor ve tüm dünyaya ne kadar özel olduğunu gözler önüne seriyor. Dünyamız bizi, doğal güzellikleri şaşırtmaya ve kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Öyle özel ve güzel yerler dünya üzerinde yer alıyor ki, oraları görebilmek ve gezebilmek büyük bir ayrıcalık olarak öne çıkıyor.

İşte bu kapsamda, Filipinler Denizi’nde yer alan bir ada, dünyanın en ilginç ve özel yerlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Bu adayı özel kılan en büyük ayrıntı ise, ada üzerinde halen daha aktif bir volkanın bulunması…

YouTube video

Japonya’ya bağlı olan bu ilginç volkanik adayı benzersiz kılan diğer özelliği ise, ada üzerinde yaşayan insanların bulunması. 200 den fazla kişi, Aogashima adası adı verilen bu adanın doğal ortamında yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlar. Bu adada yaşayanların en önemli geçim kaynağını ise balıkçılık oluşturuyor ve halk kendi sebze ve meyvelerini kendileri yetiştiriyor. Ada sakinlerine hizmet veren bir postane ve bir okul da Aogashima Adası içinde yer alıyor.

Devasa Bir Volkanik Krater; Aogashima Volkanı Hakkında Bilgi

İçinde doğal insan hayatının da sürdüğü, Japon kültürü devam eden Aogashima adası, merkezinde ise devasa bir volkanik krateri barındırıyor. Bu anlamda, Japonya’nın en çok ziyaret edilen ve ilgi çeken bölgeleri arasında başta gelen ada, İzu Takımadalarının bir parçası konumunda bulunuyor ve Filipin Denizinin 200 mil güneyinde, Japonya açıklarında yer alıyor.

Aogashima adasının ortasında yer alan devasa Aogashima Volkanı ağzı, benzersiz bir görünüme neden oluyor. Deniz seviyesinden yaklaşık olarak 450 metre yükseklikte bulunan bu ada, muhteşem manzaralar sunmasının yanında, dikkat edilmesi gereken çok sert ve bir o kadar keskin uçurumları da barındırıyor.

YouTube video

Yönetim olarak Japonya –Tokyo’ya bağlı olan Aogashima Adası’nda, son defa 1785 yılında büyük bir patlama gerçekleşti ve iddialara göre, bu büyük patlamada yaklaşık 140 kişi hayatını kaybetti.

Bu büyük patlamanın ardından, ada üzerinde tekrar yerleşimin ve insan yaşamının ne zaman başladığı ise bilinmiyor.

Yine belirtelim ki; doğa ve huzurun merkezi olan bu adada yaşam süresi ortalama olarak 100 yılı buluyor.

Turistik Bir Cazibe Merkezi Volkanik Aogashima Adası Japonya

Bu son derece özel olan adanın ününün tüm dünyaya yayılması nedeniyle, son zamanlarda Aogashima’ya olan ilgide de büyük bir artış gözleniyor. Macera tutkunları, doğa severler ve turistler için bu Aogashima Adası ve Aogashima Volkanı tam anlamıyla bir cazibe merkezi konumunda bulunuyor.

Bu büyük ilgiye karşın, ada üzerindeki bakir yaşam mümkün olduğunca korunuyor. Bu anlamda ada üzerinde yalnızca bir bar ve az sayıda restoran ile altı otel ve bir de kamp alanı bulunuyor.

1 – Aogashima Adası’na Nasıl Gidilir?

Dünyanın en ilginç adalarından biri konumunda olan Aogashima Volkanı ve adasına doğrudan ulaşım imkanı bulunmuyor. Bu nedenle, adaya ulaşım açısından en çok tercih edilen yol olarak karşımıza, öncelikle Aogashima’ya 70 kilometre uzakta bulunan Hachijojima’ya gitmek ve buradan da helikopter ya da feribotla adaya ulaşma seçeneği, çıkıyor.

2 – Aogashima Adası Etkinlikleri Nelerdir?

Son derece sakin ve bir doğal ortam sunan, eşsiz panoramik manzaralarla ziyaretçilerini karşılayan bu özel ada, doğa ile baş başa kalabilmek ve ruhunuzu dinlendirebilmek adına büyük fırsatlar sunuyor.

Yine volkanik ada üzerinde yer alan jeotermal havuzlarda keyif yapabilme adına önemli olanaklar sağlıyor. Ayrıca adanın içinde yer aldığı Filipin Denizi de, tüplü dalışlar için çok popüler bir yer olarak öne çıkıyor.

Bu ve benzeri etkinlikler ile doğal yaşamın izlerini sürme olanağı sunan, masalsı bir görünüme ve güzelliğe sahip olan Aogashima Adası, belki de yeryüzü cennetlerinden biri olarak tanımlarsak, hiçte haksız sayılmayız.

Bonus: Tropik Bir Doğa Harikası Mamanuca Adaları Fiji

Dünyamızın sahip olduğu bir başka doğa harikası ada da Mamanuca Adaları… Mmanuca Adaları Jiji sınırları içinde bulunuyor ve rakımı tam olarak 0. Nadi Uluslararası Havaalanı ile ulaşımı kolaylıkla sağlanabilen bu adada konuşulan dil ise; Fiji İngilizcesi. Adalardaki geçerli para birimi de Fiji doları.

Eğer tropik bir cennet; tropik ada arayışında iseniz Mamanuca Islands tercih edebileceğiniz adalardan biri. Ayrıca bu adalar çeşitli filmlere de mekan oldu. Survivor filmi ile Tom Hanks’in başrolünde yer aldığı Cast Away filmi Mamanuca Adaları’nda çekildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!