apple-garanti-sorgulama

4 Farklı Yöntemle Apple Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple garanti sorgulama nasıl yapılır sorusuna rehber olacak bir yazı! Teknolojik ürünlerde garanti kapsamı oldukça önemlidir. Özellikle Apple ürünlerinde ikinci el satışı diğerlerine nazaran daha fazladır. Bu nedenle garanti sorgulaması Apple ürünleri için çok daha mühimdir.

Teknolojik ürünlerin garanti kapsamına dahil olduğu süre kısıtlıdır. Bu garanti süresinin sona ermesiyle herhangi bir arıza durumunda sorun ücretsiz olarak giderilemez. Apple garanti sorgulama yaparak Apple marka teknolojik ürünlerinizin bu kapsamda olup olmadığına kolaylıkla bakabilirsiniz. Apple garanti sorgulama nasıl yapılır sorusunun cevabını adım adım öğrenmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Apple Garanti Sorgulama İçin 4 Farklı Yöntem!

Apple garanti sorgulama ve Iphone garanti sorgulama 4 farklı yöntem ile yapılabilmektedir. Daha öncesinde bu işlem yalnızca web sitesi ile yapılabiliyorken Apple getirdiği yeniliklerle garanti sorgulama için de alternatifler sunmuştur. Apple garanti sorgulama için izlenebilecek dört farklı adım aşağıdaki gibidir.

apple-garanti-sorgulama
Apple Garanti Sorgulama

1 – Ayarlar İle Apple Garanti Sorgulama

Apple garanti sorgulama için ilk adım ayarlar ile sorgulamayı yapmaktır. Öncelikle iphone telefonuzun ayarlar kısmına girip bu ayarlardan genel seçeneğini açıyorsunuz. Ardından karşınıza hakkında seçeneği çıkacaktır hakkında kısmına girdikten sonra telefonunuz hakkında tüm bilgileri göreceksiniz.

Bu bilgiler arasında “Seri Numarası” alanının alt kısmında garantinize dair bilgilere ulaşacaksınız. Telefonunuzu aldığınız tarihe göre; “Sınırlı Garanti”, AppleCare+” ya da “Kapsam Süresi Doldu” seçeneklerinden biri yer alacaktır. Eğer garanti süreniz hala devam ediyorsa garantinizin tam olarak ne zaman biteceği ile ilgili bilgiyi de buradan görebilirsiniz.

2 – Apple Web Sitesinden Garanti Sorgulama

Apple garanti sorgulama için ikinci adım web sitesi ile garantiyi sorgulamaktır. Tüm Apple cihazlarınız için garanti sorgulaması yapmak istediğinizde Apple Kapsam Kontrolü ile ilgili olan web sitesine girip sorgulayarak bunu kolayca yapabilirsiniz. Bunu yapmak için Apple ürününüzün seri numarasını Apple’ın resmi sitesine girmeniz yeterli olacaktır.

Apple cihazınızdan ayarlar kısmına ordan da hakkında bölümüne girerek telefonunuza dair bilgileri ve altında da garanti kapsamıyla ilgili bilgileri göreceksiniz. Bu bilgilerin içerisinde seri numaranız da bulunmaktadır. Web sitesine bu bilgiyi girdikten sonra karşınıza çıkan “Telefonla Teknik Destek” ve “Onarım ve Servis Kapsamı” kısımlarından Apple garanti sorgulama işlemlerinizi halledebilirsiniz. Ayrıca sayfada yer alan “Onarım Ayarlayın” seçeneği ile telefonunuzun onarımı için sizden istenen bilgileri girerek teknik desteğe yani servise dair randevu da alabilirsiniz.

apple-garanti-sorgulama

3 – Apple Destek Uygulaması İle Garanti Sorgulama

Apple garanti sorgulama için üçüncü adım ise Apple’ın kendi uygulaması olan Apple Destek Uygulaması ile yapılabilen sorgulamadır. Bunu yapmak için öncelikle bu uygulamayı indirerek giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan listeden “Aygıt Ayrıntıları” seçeneğini açacaksınız. Bu kısımda cihazın model ve sürüm bilgileri dahil olmak üzere tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu bilgilerin altında ise garanti kapsamı bilgilerini göreceksiniz. Garanti kapsamı bilgilerine bakarak Apple garanti sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

4 – Apple Kimliği İle Garanti Sorgulama

Apple garanti sorgulama için dördüncü adım ise Apple kimliğiniz ile garanti sorgulamadır. Bu siteye giriş yapabilmek için Apple kimlik bilginizi ve şifrenizi giriyorsunuz. Karşınıza çıkan ekranda “Aygıtlarım” başlığı ve bu başlığın altında Apple kimliğinize tanımlı tüm cihazlarınız yer almaktadır. Garantisini sorgulamak istediğiniz cihazınızı seçiyorsunuz ve açılan sayfa ile cihazın tüm garanti kapsamı ve detaylarına ulaşabiliyorsunuz.

Apple Garanti Sorgulama İle İlgili  Merak Edilen Diğer Bilgiler Nelerdir?

apple-garanti-sorgulama

Apple garanti sorgulama haricinde merak edilen diğer unsurlar arasında yurtdışı satışları da çok olduğu için imei kaydı sorgulama gibi birçok soru bulunmaktadır. Apple cihazlarınız için aradığınız tüm cevaplar bu yazıda özellikle yer almaktadır!

1 – Apple Garanti Sorgulama Süresi ve Apple Seri No Sorgulama

Apple garanti sorgulama konusunda da bilinmesi gerektiği gibi Apple gibi tüm teknolojik cihazların garanti süresi 2 yılı kapsamaktadır. Apple seri no sorgulaması için ise cihazınızın ayarlar bölümüne girerek ardından hakkında kısmına bakınız. Hakkında kısmında cihazınıza ait tüm bilgiler seri numarası da dahil olmak üzere karşınıza çıkacaktır.

2 – Apple IMEI Sorgulama Ve IMEI Garanti Sorgulama

IMEI kodu her telefona özeldir ve bu imei kaydı cihazınızın güvenliğini sağlar. Bir nevi cihazınızın kimliği olarak görülür. Apple IMEI sorgulama ve imei garanti sorgulaması için izlenecek yollara geçmeden önce bunun özellikle ikinci el alınacak ürünler için çok önemli olduğunu belirtmekte fayda vardır. Çünkü cihazınızın orijinalliği gibi konuları telefonu almadan önce IMEI sorgulaması ile teyit etmelisiniz.

Apple imei sorgulamasını yapmak için öncelikle e-devlet üzerinden IMEI sorgulaması yazarak yapabiliyorsunuz. Bunun haricinde direkt imei sorgulama sayfasından imei numaranızla da yapabilirsiniz. Bu imei sorgulamaları sonucunda cihazınızın kayıp mı çalıntı mı yurtdışı mı orijinal mi olduğuna dair tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

apple-garanti-sorgulama

3 – Apple Cihaz Sorgulama Ve Apple Orijinal Sorgulama

Apple garanti sorgulama kapsamında orijinalliği de söz konusudur. Orijinal olmayan bir ürünün garantisi yoktur çünkü. Apple ürününüzün orijinal olup olmadığını anlamak için seri numarası ve IMEI numarasının aygıtınızın arkasında yazılı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ancak Apple’ın Iphone 14 cihazında IMEI/MEID baskısı bulunmamaktadır.

Bir diğer orijinal olup olmadığını anlamak için dikkat edilmesi gerekilen nokta ise Apple logosu olmasıdır. Cihazın arkasında mutlaka Apple logosu bulunmalıdır ancak bu konuda da ayriyeten şuna dikkat edilmelidir; arkada bulunan logoya parmağınızı sürtmelisiniz eğer kılıf üzerinden de parmağınızı sürttüğünüzde de logoyu hissedebiliyorsanız cihaz logosu taklit edilmiştir. Böyle bir durum var ise ürününüz orijinal değildir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!