featured

Beyaz Ayakkabı Hangi Çorapla Kombin Edilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moda rüzgârı hızlı esmeye devam ettiği sürece, ayakkabı ve çoraplar bir ihtiyaçtan daha fazlasına sahip oluyorlar. Geçmiş zamanlarda ayakkabı ve çorap, ayak sağlığını korumak için önemliydi. Giyim modası geliştikçe, insanlar görünüşlerine önem vermeye başlayınca işler değişti. Tepeden tırnağa uyumlu bir kombin arayışı önemli mesele haline geldi. Bu yazımızda beyaz ayakkabı hangi renk çorap ile beyaz çoraplı ayakkabı konularına değineceğiz.  

Beyaz Ayakkabı Hangi Çorapla Giyilir?

Eskilerin bir sözü vardır, “beyaz giymek cesaret ister” diye! Spor ayakkabılarda beyaz renk kabul edilse de erkek ve kadında beyaz ayakkabı özel kombin istiyor. Kıyafeti ayrı uyduracaksınız, bir de ayakkabı içine nasıl bir çorap giyeceksiniz? Muzip gülümseme ve kinayeli gözlerle karşılaşmak istemiyorsanız, beyaz ayakkabı çorap uyumunu iyi yakalamalısınız.  

Beyaz spor ayakkabılarda uyum sıkıntısı bulunmuyor. Bunun için beyaz spor ayakkabı çorap kombinini istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Çünkü beyaz ayakkabı üstüne ya kot pantolon, açık renk keten, şort, kapri, etek gibi kıyafetler giyeceksiniz. Bu kıyafetlerin altına tabuları yıkan cıvıl cıvıl, renkli çoraplar bulunuyor. Açık pastel renklerde, fosforik olmayan çorapları tercih edebilirsiniz.  

Erkeklerde günlük giyebileceğiniz, klasik casual ve beta tarzı beyaz ayakkabı modelleri bulunuyor. Bu ayakkabıların üstüne hangi pantolonu giyiyorsanız, çorabınız da o renk olmalıdır. Yani, beyaz ayakkabının üstüne açık krem bir keten pantolon giydiniz. Çorabınız da açık krem olmalıdır.  

Beyaz Çorap Ayakkabı Erkek

 Tenis severler iyi bilirler. Erkek tenisçiler genellikle beyaz ayakkabı beyaz çorap giyiyorlar. Bunu görenler de beyaz çorabın sadece beyaz ayakkabıyla giyileceğini zannediyorlar. Geçmiş yıllarda emniyet ve askeri personelin de çorapları sadece beyazdı. Ne giyerlerse giysinler ayaklarında beyaz çorap olurdu.  Gençliğin renkli dünyası, ayakları da sardı.

Beyaz pantolon giymiyorsanız, beyaz çorap giymeniz gerekmiyor. Çünkü siyah bir kıyafetin altında beyaz çoraplar uygun bir kombin olmuyor. Yaz döneminde beyaz çorap spor ayakkabı kombini de eski popülerliğini yitirdi. Yeni nesille birlikte, onlara ayak uydurmaya çalışan orta yaş kesim, spor ayakkabılarının içine beyaz çorabı “babet çorap” olarak giyiyorlar.  

Beyaz Çorap Ayakkabı Kadın

 Kadınlarda çorap ve ayakkabı skalası daha geniştir. Onlar tepeden tırnağa uyuma önem verdikleri için kıyafet, çorap ve ayakkabıyı bir bütün olarak kabul ediyorlar. Yani kıyafete göre çorap ve ayakkabı seçiyorlar. Beyaz çoraba göre kombin yapmıyorlar.

Genç kızlar daha ziyade spor ayakkabı giydikleri için beyaz çorap onlar için alternatif bir seçimdir. Spor ayakkabıları hangi renk olursa olsun, babet tarzı sadece topuk ve ayağı saran beyaz çoraplar giyiyorlar. Bu yeni akıma rağmen hala beyaz spor ve keten ayakkabı altına ince beyaz çorap giyenler bulunuyor.  

Beyaz Ayakkabı Altına Hangi Renk Çorap Giyilir?

Kıyafet modasında hangi renk çorabı giyeceğinizi ayakkabı değil, pantolon belirliyor. Öncelikli olarak beyaz ayakkabının üstüne hangi kıyafeti giyeceğinize karar vermelisiniz. Eğer beyaz pantolon, şort, etek, kapri türü kıyafet giyecekseniz Adidas beyaz çorap ayakkabı ve Balenciaga beyaz çorap ayakkabı seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.  

Beyaz ayakkabı üstüne beyaz renk kıyafet dışında hangi renk kıyafet giyerseniz, çorabınız da o renk olmalıdır. (Bazı istisnaları hariç tutalım) buz mavisi pantolon giyecekseniz, çorabınız da o renk olmalıdır.  

Rüyada Beyaz Çorap ve Ayakkabı Görmek

 Rüyada beyaz çorap ve ayakkabı görmek, hayırlı haber, murat demektir. Kişinin durumuna bağlı olarak rüya farklı gelişiyor. Bu rüyayı bekar biri gördüyse, güzel ahlaklı biriyle tanışıp, evleneceğine yoruluyor. Bu rüyayı evli biri gördüyse, mutlu ve huzurlu bir aile hayatı yaşayacağına işaret ediliyor.  

Beyaz ayakkabı ve beyaz çorap, özel kombin kıyafetleridir. Nerede ve nasıl giyeceğinize siz karar vereceksiniz. Beyaz ayakkabı giymek istiyorsanız, üstüne ne giyeceğinize iyi karar verip, kıyafet rengine göre çorap seçmelisiniz. Beyaz çorap giymek istiyorsanız, beyaz ayakkabı ve beyaza yakın kıyafet seçmeniz en doğrusudur.  

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!