Bitcoin Kursları Nelerdir? Nerelerden Ulaşılır? Etkili midir?
Bitcoin Kursları Nelerdir? Nerelerden Ulaşılır? Etkili midir?

Bitcoin Kursları Nelerdir? Nerelerden Ulaşılır? Etkili midir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasında ilk çıkan para birimi olmasına karşılık Bitcoin, hala günümüzde en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Özellikle sektöre girmek isteyenlerin ilk sorduğu birimler arasındadır. Bitcoin kurs temel olarak bu kapsamda merak ettiğiniz şeyleri öğrenmenize, sektörü yakından tanımanıza yardım edebilir.

Kripto para dünyası her ne kadar çok uzak olmayan bir tarihte doğsa da bundan sonra hızlı şekilde gelişmiştir. Bu nedenle sektöre girmeyi düşünüyorsanız öncesinde bilmeniz gereken şeyler vardır. Genel anlamda kurslar da bunlar hakkında fikir sunmak içindir.

Bu kurslara ulaşmak istiyorsanız, Udemy gibi bir online platform üzerinden arama yapmanız mümkündür. Sonrasında çok sayıda kurs görebilir, içeriğinde nelerin olduğunu görebilirsiniz. Ancak söz konusu kursların her birinin ayrı olduğu unutulmamalıdır. Yazımız sizi Bitcoin kurs üzerine bilgilendirmek için hazırlanmış olup tavsiye niteliği taşımamaktadır.

Bitcoin Kurs İçerikleri Neler?

Bitcoin kurs içerikleri her kursta farklılık gösterebilir. Bu nedenle herhangi birini seçmeden önce neler sunduğuna bakmanız önerilir. Örnek olarak bunların birinde kurs farklı başlıklar halinde verilmektedir. Bitcoin kapsamında,

  1. Bitcoin nedir,
  2. 2017’den beri neler değişti,
  3. Bitcoin’in fiyatı balon mu,
  4. Bitcoin nasıl üretilir,

Gibi başlıklar görülmektedir. Bunun dışında genel olarak kursun şu şekilde başlıklar halinde düzenlendiği anlaşılır:

  1. Bitcoin
  2. Blockchain
  3. Borsada işlem yapmak
  4. Terminoloji
  5. Kripto para saklanması ve cüzdan uygulamaları
  6. Kripto para ve Altcoin piyasasında bilmeniz gerekenler

Bunların yanı sıra farklı başlıklar da vardır. Ancak bu sizi genel anlamda kurs içeriği hakkında bilgilendirmek için verilmiş olup bir kurs önerisi değildir. Farklı kurslara göre nasıl içerikler sunulduğu da değişir. İçerik listesine önceden bakmak, ne gibi konularda bilgi sahibi olabileceğinizi gösterir.

Bununla birlikte bir kurs seçmeden önce dikkat etmeniz tavsiye edilen bazı noktalar da vardır. Onları bilmek, Bitcoin kurs seçeneklerini daha iyi incelemenize olanak tanır. Bu sayede eğitim de istediğiniz gibi daha fazla bilgilendirici olabilir.

Bitcoin Kurs Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bitcoin kurs kapsamında gerek yerli gerekse yabancı çok sayıda seçenek vardır. Aralarında karar verirken genel anlamda şu gibi noktalara bakmanız önerilir:

  1. Kursun İçeriği Ne?
  2. Eğitimi Kaç Kişi Almış?
  3. Yorumlar Nasıl?
  4. Kursu Kim Veriyor?

Tüm bunlara dikkat etmek, Bitcoin kurs kararını daha iyi vermenizi sağlayabilir.

Kursun İçeriği Ne?

BTC kapsamında sunulan her kursun içeriği farklıdır. Bunlardan bir tanesinin içeriği genel anlamda yukarıdaki gibi başlıklara ayrılmışken bir diğeri ise şöyledir:

  1. Introduction to Bitcoin
  2. Acquiring Bitcoin – Three Ways
  3. Quiz: Acquiring Bitcoin
  4. A Bitcoin Transcaction in Depth

Bunların dışında farklı başlıklar da vardır. Genel anlamda verilen kurs başlıkları ile şöyle görülmektedir:

  1. Introduction
  2. Money
  3. Bitcoin Basics
  4. Cyrptography and Fingerprinting
  5. Blocks and Blockchain
  6. The Mechanics of Mining
  7. More About Mining
  8. Public Key Cryptography
  9. Digital Signing and Bitcoin

Bunların dışında farklı kategoriler de vardır. Vermiş olduğumuz bu ayrı iki kurs örneği incelenecek olursa her eğitimin tamamen farklı içeriklere sahip olabileceği anlaşılabilir. İçeriklere önceden bakmak ders içerikleri hakkında fikir sahibi olmanıza olanak tanıyabilir.

Eğitimi Kaç Kişi Almış?

Online kurs eğitimlerinde, daha önce eğitimi kimlerin aldığı bazen verilebilmektedir. Genel anlamda sayıya bakmak kaç kişinin kursu tercih ettiğini görmenize olanak tanır.

Yorumlar Nasıl?

Online kurslarda genellikle alan kişiler yorumlarını bırakabilmekte veya yıldız vererek yorumlayabilmektedir. Bu nedenle farklı Bitcoin kurs seçeneklerini incelerken kaç yıldız aldığına bakmanız önerilir. Yıldızlama sisteminde genellikle 1 yıldız en düşük, 5 yıldız ise en yüksektir.

Bunun yanı sıra yorumlar varsa yine okumak tavsiye edilir. Çünkü böylece alan kişilerin memnun kalıp kalmadığını daha iyi anlayabilirsiniz.

Kursu Kim Veriyor?

Her Bitcoin kursu farklı kişiler tarafından verilir. Bu bakımdan herkesin bilgisi ve tecrübesi de aynı değildir. Dolayısıyla kursu kim veriyorsa ne kadar tecrübeli olduğuna, hangi eğitimleri aldığına bakmanız önerilir. Zira doğal olarak kurs veren kişinin bilgi ve deneyimi ne kadarsa size de bu kadarlık bir eğitim verebilecektir. Ayrıca kurs verme becerisinin olması, dili iyi kullanması ve gerçekten anlaşılır olmasına da bakılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!