featured

Chia Tohumu Tarifleri ile Kışın Kilo Alma Derdine Son!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo vermek isteyenlerin son dönemlerde sıklıkla konuştuğu chia tohumu tarifleri aslında herkesin çok dikkatini çekiyor! Güzel lezzeti ve tüm diyet menülerine uyan formu ile en sık kullanılan besin haline geldi. Peki Chia tohumu nedir hakkında neler biliyoruz? En çok sevilen tarifleri hangileri nasıl yapılırlar?

Diyette neden chia tohumu kullanılır ? Sağlığa yararı nedir? Özellikle diyet yapanların mutlaka okuması gereken bir yazı diyerek en güzel chia tohumu tarifleri için giriş yapıyoruz, kalem kağıt ile not almayı unutmayın!

Günün Her Saati Lazım İhtiyaç Duyacağınız Chia Tohumu Tarifleri Diyet Yemekleri!

Diyette olanlar için kahvaltı ve ara öğünler oldukça önemlidir. İçecekler, salata ya da tatlı hangisini yerseniz yiyin mutlaka en sağlıklı ve kalorisi düşük olanı tercih edeceğiniz muhtemeldir. O halde gelin chia tohumunun her formda yeni bir tarifini görelim ve diyetlerimizde listeye alalım.

1 – Chia Tohumu Tarifleri Yoğurt Kürü

Chia tohumu sporcular ve diyet yapanlar tarafından kullanılan besinler arasındadır. Ufak tohumlar halinde olması diğer faydalı besinlerle de karışım halinde yenebilmesini sağlar. Yoğurt vücutta antioksidan etkisi yaratan besinler başında gelir. Hem sağlıklı beslenmek hem de vücudunuzun temizlenmesini istiyorsanız yoğurtlu chia tohumu tarifleri deneyebilirsiniz.

Malzemeleri:

4-5 yemek kaşığı yoğurt ( yarım yağlı olması tercih sebebidir)Yarım dilimlenmiş yeşil elma2 tatlı kaşığı kadar çiya tohumu2 tatlı kaşığı kinoa ( toz halinde)

Hazırlanışı:

Malzemelerin hepsini yoğurt içerisinde karıştırın.Sonra buzdolabında birkaç saat bekletin.Bu arada chia tohumu hacim kazanacaktır.Bir kez daha karıştırdıktan sonra bir hafta boyunca akşam yemeğinde bu besini tüketmelisiniz. Bu sayede karın bölgesinde yağların yakımı söz konusu olacaktır. Afiyet olsun.

2 – Chia Tohumu Tarifleri Kahvaltı

Kahvaltı vazgeçilmez öğünümüz. Peki kahvaltıda chia tohumu nasıl kullanılır? Özellikle sindirim sorunu olanlar chia tohumu gerçek bir lif kaynağıdır ve probiyotiktir. Bu nedenle her öğünde olduğu gibi güne dinç başlamak isteyenler için iyi bir kahvaltı seçeneğidir. O halde hemen tarife geçelim:

a – Süzme Yoğurtlu Chia Tohumu Tarifi

YouTube video

Bir kase içerisinde 1 yemek kaşığı chia tohumu ve istediğiniz meyveleri karıştırın ve bunu sabah kahvaltısında tüketin. Güne hem dinç başlamanızı hem de hızlı şekilde yağ yakmanızı sağlayacaktır.

b – Yulaf Ezmeli ChiaTohumu

YouTube video

Yulaf ezmesi malum diyetlerin vazgeçilmezi… Bu müthiş ikiliyi bir araya getirirseniz yağlanmanız imkansız gibi…

Malzemeler:

2 su bardağı su1 su bardağı yulaf ezmesi2 kaşık bal2 kaşık toz tarçınTuzVanilya4 kaşık chia tohumu

Hazırlanışı:

Suya tarçın ve vanilyayı döküp karıştırın bir tencerede kaynamaya bırakın.Hafif kaynama olunca yulafları ekleyin.10 dakika kadar haşlayın yulafları ve sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakın.Sonra üzerine balı ve tarçını ilave edin karıştırın.İyice soğumasına yakın chia tohumlarını da ekleyerek yemeye hazır edin. Afiyet olsun.

c – Chia Tohumlu Krep

YouTube video

Kolay chia tohumu tarifleri arasında en çok tercih edilen diğer seçeneğimiz krep tarifi. Chia tohumu kalori bakımından oldukça düşüktür. Ancak chia tohumu besin değeri bakımından oldukça kıymetlidir.

Malzemeler:

3 bardak un ( tam buğday unu ya da siyez unu olabilir)1 kaşık chia tohumuYarım bardak su3 yemek kaşığı fındık (dövülmüş)ZeytinyağıTuz

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri bir kap içerisine dökün ve karıştırın. Ancak zeytinyağını ilave etmeyin onu sona bırakın.Karıştırdıktan sonra kabın üzerini örtüp yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.Kabaran hamuru zeytinyağı ile yağlanan tavada pişirin.Kızaran iki yüzü ile muhteşem bir lezzet olacaktır. Afiyet olsun.

3 – Chia Tohumu İçecek Tarifleri

https://www.youtube.com/watch?v=xmA2SlEGES0

Eğer kilo vermek için içecek arıyorsanız amacınız aslında yağ yakmaktır. Bu yüzden en başarılı içecek tarifi de limonlu chia tohumu içeceği. Bu içecek ile oldukça hızlı şekilde yağ yakmanız mümkündür.

Chia tohumu faydaları için en belirgin uygulanan yöntemlerdendir. Oldukça basit olan bu tarif için 1 bardak suya yarım limon sıkıyorsunuz. Sonra 1 yemek kaşığı chia tohumu ekleyip karıştırıyorsunuz. Hepsi bu! Afiyet olsun.  

4 – Chia Tohumu Salata Tarifleri

YouTube video

Kış ayları geldiğinde yeşilliklerin en çok meydana çıktığı döneme şahit oluruz. İşte tam bu dönemde aslında inanılmaz kilo verebileceğinizi de unutmayın. Bunların en güzel örneği chia tohumlu havuç salatası. İşte detayları:

Malzemeler:

1 havuç2 turp2 kaşık chia tohumu1 kaşık zeytin yağıTuzLimon ( damak tadınıza göre yarım limon yeterli olabilir)Karabiber

Hazırlanışı:

Havuç ve turpları derin bir kaba rendeleyin.İri gözü kullanırsanız çok daha güzel bir görüntü elde edersiniz.Ayrıca tek yönlü olarak aşağıya doğru rendeleme yapmalısınız.Tabi bu esnada chia tohumlarını sıcak suda şişirin. Şiştikten sonra havucun üzerine ekleyin ve sırayla yağı, limonu, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.Mis gibi salatanız hazır afiyet olsun ?

5- Chia Tohumlu Omlet

YouTube video

Sabah kahvaltısında omlet olmazsa olmaz diyorsanız o halde en güzel tariflerden birisi de omlet!

Chia tohumlu omlet malzemeleri:

2 kaşık rendelenmiş kaşar1 çorba kaşığı chia tohumu2 yumurtaYarım su bardağı sütZeytinyağıTuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Öncelikle süt ile tohumları karıştırın ve chia nın sütü çekmesini bekleyin.O arada yumurta, karabiber ve tuzu karıştırın.Sonra sütlü chia tohumunu ekleyin ve yağlanmış tavaya dökün.Rendelenmiş kaşarı da üzerine dağıtın. Omletiniz hazır, afiyet olsun ?  

6 – Kakaolu Chia Puding

YouTube video

Diyet de yaparım tatlı da yerim diyenlerdenseniz bu tarif sizler için . Geldik chia tohumu tarifleri için sonuncu yemeğe, ister kakaolu chia puding isterseniz de yoğurtlu chia puding ile bu keyfe varabilirsiniz.

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı kakao1 yemek kaşığı chia tohumu1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Malzemeleri ufak bir tencerede karıştırın ve kaynatın.Chia tohumu şişecek ve kabaracaktır.Altı kısık şekilde karıştırın ve ocağı kapatın.Kaselere alarak pudinginizi soğuk şekilde ikram edebilir ya da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!