featured

Dermapen Nedir Ne İşe Yarar | Dermapen Faydaları Nedir Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dermapen nedir ne işe yarar günümüzde özellikle kadınlar tarafından merak ediliyor. Hem erkeklere hem de kadınlara yapılabilen dermapen uygulaması birçok cilt sorununun giderilmesi için tercih ediliyor. Cildin daha sağlıklı, daha genç ve daha canlı bir görünüme kavuşmasını sağlayan dermapen nedir ne işe yarar?

İlerleyen yaş ile birlikte hücre yenilenme hızı azalır ve buna bağlı olarak cilt dokusunda olumsuz anlamda değişmeler meydana gelir. Kırışıklık, leke ve benzeri gibi cilt bozulmaları zamanla kalıcı hale gelir ve bu da çoğu kişinin fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da yıpranmasına neden olur. Bu noktada dermapen uygulaması oldukça iyi bir seçenektir.

Peki, dermapen nedir ne işe yarar? Dermapen nasıl yapılır, dermapen faydaları nelerdir? Dermapen uygulamasının yan etkileri var mı? Dermapen zararlı mı, acıtır mı? İşte, cilt sağlığına ve dış görünümüne önem verenlerin merak ettiği soruların yanıtlandığı dermapen nedir ne işe yarar yazımız…

Dermapen Nedir ?

Dermapen nedir; ilerleyen yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkların, yara izlerinin, güneş lekelerinin, genişleyen gözeneklerin tedavisi için cildin en üst tabakasına, mikro iğneleme yöntemiyle uygulanan bir işlemdir. Dermapen uygulaması; kollajen indüksiyon tedavisi ya da dermaroller olarak da adlandırılır.

Dermaroller yani dermapen uygulaması, cildin hemen hemen her bölgesine uygun bir işlemdir. Dolayısı ile yara izi, güneş lekesi, kırışıklık ve benzeri gibi cilt sorunu olan her yere dermapen uygulanabilir. Her ne kadar dermapen yalnızca mikro iğneleme yöntemi olsa da bu işlemde, cildin desteklenmesini sağlamak için çeşitli krem ve losyonlar da kullanıldığından bütünleşik bir uygulamadır.

Dermapen Yaptırmak  Ne İşe Yarar | Dermapen Hangi Cilt Sorunları için Uygulanır?

Dermapen nedir ne işe yarar; hücre yenilenmesini sağlamak için derinin epidermis tabakasına yani en üst tabakasına mikro iğneleme yöntemiyle müdahale edilir. Bunun sonucunda da cildin kendisini onarması hedeflenir. Böylelikle sorunlu cilt üzerinde iyileşme sağlanır; sivilce izi, güneş lekesi, yara izi, kırışıklık gibi cilt sorunlarının giderilmesi hedeflenir.

Dermapen hangi cilt sorunları için uygulanır, dermapen yaptırmak ne işe yarar sorusunun cevapları ise genel olarak şu şekildedir:

Gözenekler sıkılaştırılırRenk eşitsizlikleri giderilirAkne izleri tedavi edilirYara izleri tedavi edilirGüneş lekesi tedavi edilirGöz kenarlarındaki kırışıklıklar giderilirSiyah nokta oluşumu engellenirDeri çatlağı giderilirGül hastalığı izi giderilirKırışıklıklar ve ince çizgiler giderilir

Dermapen Faydaları Nelerdir ?

Dermapen faydaları oldukça fazladır çünkü pek çok cilt problemi için uygulanabilen bir işlemdir. Genel olarak bilinen en yaygın dermapen faydaları ise şunlardır:

Ciltte elastin ve kollajen üretimini artırırCildin sıkılaşmasını sağlar, lifting etkisi yaratırRenk eşitsizliklerini giderirKırışıklık görünümünü azaltırCilt yenilenmesi için maksimum fayda sağlarCilt bakım ürünlerinin derinin içine işlemesine yardımcı olurPek çok güzellik uygulamasına göre acı ve ağrı hissi çok daha azdır

Dermapen Nasıl Yapılır ?

Dermapen nedir; cilt sorunlarının giderilmesi için uygulanan bir mikro iğneleme yöntemidir. Dolayısı ile bu işlemde sorunlu cilt tabakası üzerine ince, paslanmaz çelik ve steril uçlu iğneler kullanılır. Paslanmaz çelik mikro iğnelerle cildin en üst katmanında çok küçük kanallar açılır ve bilinçli olarak cilt tahrip edilir.

Mikro iğneleme ile yaratılan kontrollü hasarlar, cilt tarafından sıradan bir yara gibi algılanır ve yaranın iyileşmesi süreci başlar. Dermapen uygulamasındaki iyileşme sürecinde en önemli faktör; elastin, kollajen ve hyalüronik asit yapımıdır. Dolayısı ile ciltte bilinçli olarak hasar yaratılır çünkü kollajen, elastin ve hyalüronik asit üretimi için cilt uyarılır.

Kısacası dermapen nedir nasıl yapılır; cilt sorunlarının giderilmesi ve hücre yenilenmesini sağlamak adına mikro iğneleme ile cilt üzerinde kontrollü hasar yaratılmasıdır. Dermapen uygulaması sonrasında tahrip edilen bölgede hücre yenilenmesi başlar. Dermapen nasıl uygulanır adımları ise şu şekildedir:

Uzman dermatolog tarafından sorunlu cilt detaylı muayene edilirUygulama bölgesinin ölü derilerden arınması için cilt temizlenirDermapen uygulaması başlamadan yaklaşık olarak 1 saat önce, uygulama bölgesine acı hissinin azaltılması için anestezik krem sürülürSteril mikro iğneler yani dermaroller, sorunlu cilt üzerinde gezdirilir ve kontrollü hasar oluşturulurSorunlu cilt üzerinde gezdirilen dermaroller, dokunun uyarılmasını sağlarDermaroller işlemi sonrası çeşitli losyon, kremler ve maske uygulanabilirDermaroller uygulaması sonrasında iyileşme süreci başlar

Dermapen nedir ne işe yarar diye baktığımızda, bu işlemin cildin kontrollü tahrip edilmesi olarak görüyoruz ancak tam anlamıyla bir iyileşme sağlanması için çeşitli vitaminlerden, kremlerden, losyonlardan da yararlanılır. Dermapen uygulaması sonrası çeşitli krem ve losyonlarla cilt desteklenir, doku ve hücrelere temas ettirilir.

1- Dermapen Kaç Seans Uygulanır?

Dermapen yani dermaroller uygulamasının kaç seans uygulanacağı değişkendir. Cilt sorunun türü, sorunlu bölgenin genişliği, kişinin yaşı ve benzeri gibi faktörler, dermaroller işleminin kaç seans uygulanacağına etki eder. En uygun planlama uzman dermatologlar tarafından, hasta beklentileri de dikkate alınarak yapılır.

2- Dermapen Kaç Seansta Etki Eder ?

Dermapen kaç seansta etki eder sorusu da cevap en çok merak edilenler arasında. Dermapen sonrası cildin iyileşme süreci hemen baslar ancak tam anlamıyla ne zaman etki edeceği, cilt hasarının seviyesine göre değişir. En etkili sonuç için en az 4 seans yapılması tavsiye edilir.

Dermapen nedir; mikro iğneleme ile birlikte çeşitli krem ve losyonların da kullanıldığı bütüncül bir sağlık ve güzellik uygulamasıdır. Genel olarak gözle görülür etkiler, ikinci seanstan itibaren ortaya çıkar. Ancak cilt sorununun türü, kişinin yaşı gibi faktörler, dermapenin kaç seansta etki edeceğinin cevabını farklılaştırır.

3- Dermapen Acıtır mı ?

Dermaroller işlemi öncesinde uygulama bölgesine anestezik kremler sürüldüğü ve uygulama bölgesi uyuşturulduğu için hissedilen acı oldukça azdır. Ayrıca dermaroller kalemi yalnızca cildin üst katmanında mikro kanallar açtığı için çok acı vermez.

4- Dermapen İlk Seansta Etkisini Gösterir mi?

Dermaroller uygulaması sonrasında hemen ilk seansta gözle görülür açık bir fark görülemeyebilir. Ancak uygulamanın hemen sonrasında cildin iyileşme süreci ve hücre yenilenmesi başlar. Genellikle olumlu sonuçlar 6 hafta içinde alınmaya başlanır.

En etkili sonuca ulaşılması için cilt sorununun ne olduğuna bağlı olarak önerilen seans tamamlanmalı ve önerilen cilt bakım ürünleri kullanılmalıdır.

Dermapen Zararları Nelerdir | Dermapen Yan Etkileri Nelerdir?

Hemen hemen her sağlık ve güzellik uygulamasında olduğu gibi dermapen zararları da söz konusu olabilmektedir. Herkes için geçerli olan ilk dermapen yan etkileri; uygulama sonrasındaki hassasiyet,  batma, pullanma ve kızarıklıktır. Ancak bu etkiler olağandır ve genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçmektedir.

Hematom oluşumu, cilt altının kanaması, cilt morarması ve uygulama bölgesinde enfeksiyon oluşması, muhtemel dermapen zararları arasındadır. Ancak alanında uzman dermatologlar tarafından hijyenik ortamlarda, steril ve tek kullanımlık mikro iğnelerle gerçekleştirilen dermapen işlemi bu yan etkileri en aza indirir.

Kısacası; dermapen zararları ve dermapen yan etkileri söz konusu olmaması için alanında uzman hekimlerden destek alınmalıdır ve uygulama ortamının steril olmasına oldukça dikkat edilmelidir.

Dermapen Öncesi Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Dermapen nedir ne işe yarar araştırmasını yapan kişiler hem sağlıklarını korumak hem de olumlu sonuç almak için dermapen öncesi sonrası konusunda da bilinçlenmelidir. Dermaroller uygulamasında ciltte mikro iğneler aracılığıyla mikro kanallar açıldığı için enfeksiyon gelişme riski vardır. Bu sebeple dermapen öncesi ve sonrası dikkatli olunmalıdır.

Dermapen öncesi cildin hazırlıklı olması için bol su tüketmeye başlanmalıdırProtein ağırlıklı değil, sebze ve meyve ağırlıklı beslenilmelidirDermapen öncesi cilt bakımı önemsenmelidirDermapen sonrası işlem bölgesine temiz eller ve parmaklarla dokunulmalıdırDermapen sonrası 24 saat boyunca makyaj yapılmamalıdırDermapen sonrası yalnızca uzmanın tavsiye ettiği cilt bakım ürünleri kullanılmalıdırDermapen sonrası ilk birkaç gün ve mümkünse yaklaşık 3 hafta süreyle direkt olarak güneş ışınlarından korunulmalıdırDermalen sonrası uzmanın belirttiği güne kadar uygulama bölgesine şu temas ettirilmemeli ve duş alınmamalıdır

1- Dermapen Kimlere Yapılır ?

Dermapen nedir ne işe yarar sorusunun cevabı kadar, dermapen kimlere yapılır sorusunun cevabı da merak ediliyor. Pek çok cilt problemi için uygulanabilen dermaroller uygulaması için uygun olmayan kişiler de vardır. Bazı hastalıklar ve içinde bulunulan durumlar dermapen yapılmasına engel olabilir. Dermapen kimlere yapılmaz başlığı altındaki kişiler hariç herkes bu uygulamayı doktor kontrolünde yaptırabilir.

2- Dermapen Kimlere Yapılmaz ?

Bazı sağlık sorunları ve durumlar, dermapen yapılmasına engel olabilir. Dermapen kimlere yapılmaz sorusunun yanıtı aşağıda sıralanmıştır:

Hamile olanlarEmziren annelerEgzama hastalığı olanlarSedef hastalığı olanlarDermaroller yapılacak cilt ve çevresinde açık yarası olanlarSon aylarda radyoterapi tedavisi görmüş olan kişilerKan pıhtılaşması sorunu olanlar

3- Dermapen Zararlı mı ?

Dermapen uygulaması, alanında uzman kişilerce bilinçli olarak yapıldığı takdirde zararlı bir işlem değildir. Ancak konuda eğitimi ve deneyimi olmayan kişilerce, hijyenik olmayan ortamlarda uygulama yapıldığında dermapen zararları söz konusu olabilir.

Özellikle ortamın hijyenine ve kullanılacak mikro iğnelerin tek kullanımlık olduğuna dikkat edilmelidir. Bu nedenle dermaroller işleminin hastane ortamında yapılması tavsiye edilir. Çünkü bu işlemde cilt üzerinde mikro kanallar açılır. Bu da hijyenik olmayan ortamlarda enfeksiyon gelişmesine yol açabilir.

4- Dermapen Sonrası Yüze Ne Sürülür ?

Dermapen sonrası cilt sorunlarının giderilmesi için uzman tarafından bazı krem, losyon ve vitaminlerin kullanılması tavsiye edilebilir. Genel olarak bu ürünler kollajen, hyalüronik asit ve vitamin içeriklidir. Dermapen sonrası uygulama bölgesine ne sürüleceği, cilt sorununun ne olduğuna göre değişir. Uzmanın önerdiği ürünler kullanılmalıdır.

Dermapen Fiyatları 2022 Ne Kadar ?

En merak edilenler arasında dermapen fiyatları 2022 yılında ne kadar sorusu da bulunuyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi dermapen fiyatları 2022 yılında da değişkendir.

Dermaroller işleminin yapılacağı klinik ya da hastanenin fiyat politikası, kaç seans deramapen uygulanacağı, cilt probleminin ne olduğu gibi değişkenler, dermapen fiyatlarına etki eder. Dolayısı ile dermapen fiyatları 2022 ne kadar sorusunun en doğru cevabı için hizmet alınacak klinikten fiyat alınması gerekmektedir.

BONUS: Evde Dermapen Yapılır mı?

Son yıllarda dermaroller ürünleri, evde dermapen yapmak isteyen kişiler tarafından satın alınıyor. Ancak bu işlem riskleri bulunan hır işlemdir ve bu işlemde cilt hasarı oluşturulur. Dolayısı ile cilt hasarının kontrollü oluşturulması gerekir, aksi takdirde cildi yaralamak söz konusu olabilir. Evde dermapen yapmak bu nedenle doğru değildir.

Ayrıca deri üzerinde dermaroller ile mikro kanallar oluşturulduğu için cildin enfeksiyon kapması riskler arasındadır. Dermapen nedir ne işe yarar baktığımızda uzman yeterliliği olduğu görülüyor. Kısacası; her ne kadar evde dermapen yapmak için gerekli ürünler ulaşılabilir olsa da evde dermapen yapılmamalıdır.

YouTube video
p

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!