featured

Ekonominin Nabzını Tutan Dilenci Sözleri | Bu Sözler Artık Çok Daha Anlamlı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonominin Nabzını Tutan Dilenci Sözleri | Bu Sözler Artık Çok Daha Anlamlı

Dilenci sözleri ve temennileri, ekonominin nabzını tutar mı demeyin! Çünkü bu dilenci sözleri artık çok daha anlamlı!mask

Dolar yükselecek mi, altın çıkacak mı, Euro ne olacak, market fiyatları neden bu kadar çok arttı diye düşünürken günlerimiz geçip gidiyor. Neredeyse tek gündemimiz “ekonomi” haline geldiği için de bazı sözler ve temenniler daha anlamlı hale geliyor. Mesela; dilenci sözleri ve temennileri… İşte, bugünün gözüyle bakınca artık daha bir anlamlı gelen, ekonominin nabzını tutan dilenci sözleri…

“Allah Tuttuğunu Altın Etsin"

“Allah Tuttuğunu Altın Etsin”

En bilindik dilenci sözü, hepimizin bildiği üzere “Allah tuttuğunu altın etsin”… Amin diye diye dualar artık kabul oldu gibi. Çünkü artık neyi tutsak altın değerine yaklaşıyor. O yüzden marketten manava; her yerde neyi tuttuğunuza dikkat etmekte fayda var.

“Abi Bi Ekmek Parası Be”

“Abi Bi Ekmek Parası Be”

Eskiden olsa anlamsız gelebilirdi ancak ekmek fiyatının 2.5 TL olmasından ve vatandaşların ucuz ekmek almak için halk ekmek önünde metrelerce kuyruk oluşturmasından sonra “Abi Bi Ekmek Parası” sözü daha bir anlamlı hale gelmeye başladı.

“Allah Sevdiğine Kavuştursun”

“Allah Sevdiğine Kavuştursun”

“Allah sevdiğine kavuştursun” sözünün ekonomi ile ne alakası var demeyin. Günümüzde en uygun İstanbul İzmir otobüs bileti fiyatı 220 TL’den başlıyor. Bu nedenle de nice uzak mesafe ilişkileri son buluyor, nice sevenler ayrı ayrı düşüyor…

“Facebook'ta Kızlar Seni Ekleyedursun"

“Facebook’ta Kızlar Seni Ekleyedursun”

Dijital çağa ayak uyduran, y ve z kuşağının farkında olan dilenciler, yoldan geçen ergen erkeklere artık bu şekilde de temennide bulunuyor. Peki bunun ekonominin nabzıyla ne ilgisi var?

Restoran ve kafelerde fiyatlar almış başını gitmişken, hesabı erkek mi öder kadın mı öder sorunsalı devam ederken, ikili bir ilişki kurmanın ve sosyalleşmenin sağlıklı değil ama en ucuz yolu; sosyal medya…

“Allah Sana Zengin Koca Nasip Etsin Abla"

“Allah Sana Zengin Koca Nasip Etsin Abla”

En bilindik dilenci sözlerinden biri de “Allah sana zengin koca nasip etsin”… Eskiden olsa pek çok genç kadın bu temenniye aldırış etmezken yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle “amin” demeye başladı bile.

Maddiyata dayalı evlilik önerilen bir şey değil ama zam üstüne zam gelirken geçinmek hiç de kolay olmuyor.

“Allah First Class Uçmayı Nasip Etsin"

“Allah First Class Uçmayı Nasip Etsin”

Modern bir dilenci sözü olarak “Allah first class uçmayı nasip etsin” sözünü duymamış olabilirsiniz ama böyle güzel temennilerde bulunan dilenciler de var.

Günümüzde otobüs bileti fiyatları bile almış başını gitmişken uçak bileti business fiyatları da dudak uçuklatıyor. İzmir İstanbul arası business sınıfı en uygun uçak bileti fiyatı en az 1000 TL’den başlıyor.

“Allah Bilgisayarına, Telefonuna Zeval Vermesin"

“Allah Bilgisayarına, Telefonuna Zeval Vermesin”

Bu söz ve temenni de en modernler arasında ve tam olarak ekonominin nabzını tutuyor. Allah bilgisayarınıza, cep telefonunuza zeval vermesin çünkü bazı çevreler tarafından zorunlu ihtiyaç haline geldiği kabul edilmese de artık “idare eder” kategorisindeki cep telefonları en az 3.500 TL’den başlıyor.

“Ayağına Taş Değmesin"

“Ayağına Taş Değmesin”

En bilindik dilenci temennilerinden bir tanesi de “Ayağına taş değmesin”… Gerçekten de ayağınıza taş değmesin çünkü ayakkabı fiyatları da hiç azımsanacak gibi değil. Eğer ayak sağlığım önemli, aldığım ayakkabı kaliteli olmalı diyenlerdenseniz; maaşınızın bir kısmını ayakkabıya yatırabilirsiniz.

“Allah İş Kazalarından Korusun İnşallah"

“Allah İş Kazalarından Korusun İnşallah”

Devir sadece işsizlik maaşıyla ya da tek maaşla geçinilebilecek bir devir değil… Bunun farkında olan bilinçli dilencilerimiz “Allah iş kazalarından korusun inşallah” duasıyla bizleri ekonomik zorluklarla daha çok burun buruna gelmekten adeta koruyor…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!